Ποιοί Είμαστε

Το Κεντρο Πληροφορησης Φαλουν Νταφα ειναι το επισημο γραφειο τυπου του Φαλουν Γκονγκ, καθως και η κυρια πηγη πληροφοριων σχετικα με τις παραβιασεις των ανθρωπινων δικαιωματων που αντιμετωπιζουν οι ασκουμενοι του Φαλουν Γκονγκ στα χερια του κινεζικου κομμουνιστικου κομματος (ΚΚΚ).

Η Αποστολή μας

Η τεκμηρίωση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν συγκεκριμένα το Φάλουν Γκονγκ στη Κίνα, καθώς και τις τακτικές πίεσης και εκφοβισμού από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας που στοχεύουν το Φάλουν Γκονγκ σε παγκόσμια κλίμακα.

Η διάδοση αυτών των πληροφοριών σε όλους τους σχετικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), της κυβέρνησης, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ερευνητικών ινστιτούτων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η έρευνά μας να χρησιμεύσει ως πηγή για τους δημοσιογράφους, ερευνητές, μελετητές και τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το Φάλουν Γκονγκ και την κατάστασή του στην Κίνα.

Η παρακολούθηση και ανάλυση της ειδησεογραφικής κάλυψης του Φάλουν Γκονγκ στον τύπο, καθώς και η καταχωρήση και οργανώση αναφορών ‘κλειδιά’.

Να εξασφαλιστεί ότι η φωνή των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ εκπροσωπείται με έναν επίσημο και σαφή τρόπο στους δημοσιογράφους και τους οργανισμούς των μέσων ενημέρωσης.

Η υποστηρίξη των δικαιωμάτων των υποστηρικτών του Φάλουν Γκονγκ στο εσωτερικό της Κίνας, ιδίως στην περίπτωση κατά την οποία τους απορρίπτεται η νομική εκπροσώπηση ή δίκαιες δίκες.

Η Ιστορία μας

Πριν το καλοκαίρι του 1999, το Φάλουν Γκονγκ δεν είχε κανένα γραφείο τύπου, μέσα δημοσίων σχέσεων ή στρατηγικές, και κανένα αποτελεσματικό τρόπο για να περάσει το μήνυμά του στον κόσμο. Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ απλώς συναντιόντουσαν σε πάρκα σε όλο τον κόσμο για να διαλογιστούν, συνδεόντουσαν μέσω λιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων — μια άτυπη κοινότητα της οποίας κοινό ενδιαφέρον ήταν η πρακτική του Φάλουν Γκονγκ.

Ωστόσο, η δίωξη που εξαπολύθηκε εναντίον μας κατέστησε αναγκαία μια απάντηση. Καθώς οι κινέζικες κομμουνιστικές αρχές ξεκίνησαν μια πανεθνική καταστολή του Φάλουν Γκονγκ το καλοκαίρι του 1999, δυτικοί δημοσιογράφοι, κυβερνήσεις και οργανώσεις έψαχναν απαντήσεις.

Αρκετοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην πόλη της Νέας Υόρκης αναγνώρισαν την ανάγκη για έναν μηχανισμό μέσω του οποίου να εκδίδονται δελτία τύπου, εφιστώντας την προσοχή στις ανησυχητικές εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Κίνα. Με κανένα επίσημο κανάλι να έχει δημιουργηθεί στο παρελθόν, η ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ Gail Rachlin, προσέφερε εθελοντικά την εμπειρία της ως επαγγελματίας στις δημόσιες σχέσεις, και αρκετοί εθελοντές συμπεριλαμβανομένων των Erping Zhang και Levi Browde συνεργάστηκαν για να ξεκινήσει η αποστολή δελτίων τύπου μέσω της εταιρείας της κυρίας Rachlin, την Rachlin Media Group.

Το 2000, το Κέντρο Πληροφόρησης Φάλουν Ντάφα εντάχθηκε επίσημα ως εθελοντική οργάνωση 501(c)3 και η Rachlin Media Group δεν χρησιμοποιήθηκε περαιτέρω. Το Κέντρο αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλάει εξ’ ονόματος της πρακτικής, να εκδίδει δελτία τύπου, αναφορές και αναλύσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη δίωξη στην Κίνα. Η Gail Rachlin, Erping Zhang και Levi Browde συνεχίζουν να δουλεύουν ως εθελοντές για το Κέντρο Πληροφόρησης Φάλουν Ντάφα.

Οι Πηγές μας

Η κύρια πηγή των πληροφοριών μας προέρχεται από το Minghui.org. Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι συντάκτες του Minghui λαμβάνουν αναφορές από πρώτο χέρι, απ’ όλη την Κίνα καθημερινώς — περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό στον κόσμο. Οι πηγές του Minghui εκτείνονται σε κάθε επαρχία της Κίνας, που αποτελείται κυρίως από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, καθώς και τις οικογένειες, τους φίλους και τους οικείους τους.

Ένα δίκτυο εθελοντών του Φάλουν Γκονγκ συγκεντρώνουν και οργανώνουν τις πληροφορίες αυτές, αντλώντας από πρόσθετες πηγές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Έρευνα της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ και Ενώσεις του Φάλουν Ντάφα σε όλο τον κόσμο. Αυτές καθώς και άλλες οντότητες συνεργάζονται με το Κέντρο, για να επιβεβαιώνουν ισχυρισμούς που διατυπώνονται από τις πηγές μας, καθώς και να παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις.

Η ίδια η κινέζικη γραφειοκρατία χρησιμεύει συχνά ως ανυποψίαστη πηγή, όπως όταν ορισμένοι αξιωματικοί δημοσιεύουν έγγραφα ή ανακοινωθέντα. Αρχεία δικαστηρίου και τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι μια πρόσθετη πηγή, επιβεβαιώνοντας συχνά ποινές ή άλλες εκδηλώσεις.

Το Κέντρο έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο κινέζων αντιφρονούντων και κινέζων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ έξω από την Κίνα, πολλοί από τους οποίους έχουν καλές διασυνδέσεις στην Κίνα, και μοιράζονται τακτικά πληροφορίες.

Τέλος, το Κέντρο χρησιμοποιεί πολλούς πόρους αγγλικής γλώσσας, που διατίθενται ελεύθερα στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων εργασιών ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυβερνητικών οντοτήτων, πολιτικών ιδρυμάτων κλπ.