ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ

Μια αρχαία παράδοση για Νου, Σώμα και Πνεύμα

­Το Φάλουν Γκόνγκ είναι μία αρχαία Κινεζική παραδοσιακή εξάσκηση της Βουδιστικής παράδοσης. Εμπεριέχει ηθικά διδάγματα, διαλογισμό, και τέσσερις απαλές ασκήσεις που είναι ένας πραγματικά μοναδικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη βελτίωση της υγείας και των επιπέδων ενέργειας.

Στον πυρήνα του Φάλουν Γκόνγκ είναι οι αξίες της Αλήθειας, Καλοσύνης, και Ανεκτικότητας (ή στα Κινέζικα, Τζεν 真, Σαν 善, Ρεν 忍). Το Φάλουν Ντάφα διδάσκει ότι αυτές είναι οι πιο θεμελιώδεις ποιότητες του σύμπαντος, και τις χρησιμοποιεί ως οδηγό για την καθημερινή ζωή και την εξάσκηση.

«η αφομοίωση στις υψηλότερες ποιότητες του σύμπαντος- Τζεν 真, Σαν 善, Ρεν 忍- είναι το θεμέλιο της εξάσκησης. Η εξάσκηση καθοδηγείται από αυτές τις υπέρτατες ποιότητες, και βασίζεται στους ίδιους τους νόμους που θεμελιώνουν την ανάπτυξη του κόσμου.»

Λι Χονγκτζί

Ιδρυτης του Φαλουν Νταφα

Το Φάλουν Γκoνγκ είναι επίσης γνωστό και ως «Φάλουν Ντάφα».

Μέχρι το 1999, το Φάλουν Γκoνγκ είχε φτάσει να γίνει η μεγαλύτερη και η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της στην Κινέζικη εάν όχι στην παγκόσμια ιστορία. Σε μόλις επτά χρόνια από την παρουσίαση του στο κοινό το 1992, περίπου εκατό εκατομμύρια άνθρωποι εξασκούσαν το Φάλουν Γκoνγκ.

Καλλιεργώντας τον Εαυτό με το Φάλουν Γκονγκ

Στην Ασία, οι πνευματικές ασκήσεις αυτής της κατηγορίας αναφέρονται συνήθως ως τρόποι «καλλιέργειας», η «καλλιέργειας του εαυτού,» και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κλασσικής Κινεζικής κουλτούρας. Διάφορες Ταοϊστικές, Βουδιστικές και Κομφουκιανικές πρακτικές ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα.

Μέσω επίμονης και αποφασιστικής εξάσκησης, ο μαθητής του Φάλουν Γκονγκ φτάνει να επιτύχει μία κατάσταση αλτρουισμού, μεγαλύτερης σοφίας και συνειδητότητας, εσωτερικής αγνότητας, και ισορροπίας- οι βαθύτερες αιτίες σε αυτό που θα μπορούσε να επωνομαστεί αληθινή υγεία. Τελικά αυτός ή αυτή φτάνει μία κατάσταση πνευματικής κατάρτισης που στην Ασιατική παράδοση είναι γνωστή ως «φώτιση» ή ως «επίτευξη του Τάο (Δρόμος).»

Σε αντίθεση με τα μοναστικά μονοπάτια καλλιέργειας, το Φάλουν Γκόνγκ εξασκείται στην κοινωνία, με τους μαθητές να παντρεύονται, να μεγαλώνουν παιδιά, και να επιδιώκουν παντός είδους καριέρες. Έτσι, ενώ το Φάλουν Γκόνγκ φιλοδοξεί την εσωτερική μεταμόρφωση του εαυτού, παρόλα αυτά εκδηλώνεται εξωτερικά ως θετική αλλαγή στον κόσμο, δηλαδή ο ασκούμενος γίνεται ένα πιο υπομονετικό μέλος της οικογένειας, ένας πιο ενσυνείδητος υπάλληλος, ή ένα πιο ενεργό μέλος της κοινωνίας.