921 νομοθέτες από 35 χώρες και διάφορες κομματικές παρατάξεις έχουν εκδώσει μια κοινή διαβουλευτική δήλωση καλώντας το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) να σταματήσει άμεσα την «συστηματική και βίαιη εκστρατεία για την εξάλειψη της πνευματικής πρακτικής του Φάλουν Γκονγκ.»
Νυν και πρώην βουλευτές, γερουσιαστές, μέλη του Κοινοβουλίου, μέλη του Κογκρέσου, και κρατικοί νομοθέτες από 35 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία, Ειρηνικό και την Λατινική Αμερική είναι ανάμεσα στους υπογράφοντες της δήλωσης. Εκφράζουν βαθιά ανησυχία για την καλά καταγεγραμμένη, 21 ετών πάλη εναντίον της ελευθερία της πίστης του Φάλουν Γκονγκ και την βίαιη καταπίεση που υπόκεινται οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στα χέρια του ΚΚΚ. Αναγνωρίζουν, την 20η Ιουλίου του 1999 ως την ημέρα που ξεκίνησε η δίωξη, και σημειώνουν πως το Φάλουν Γκονγκ (γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία Κινέζικη πρακτική διαλογισμού βασισμένη στις τρεις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας.
«Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα είναι μια από τις πιο βίαιες εκστρατείες της σύγχρονης εποχής ενάντια σε μια πνευματική ομάδα », λέει η κοινή δήλωση. «Από τον Ιούλιο του 1999, εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα έχουν συλληφθεί και φυλακισθεί αυθαιρέτως χωρίς τις σωστές διαδικασίες και πολλοί έχουν βασανιστεί και δολοφονηθεί.»
«Εμείς… προτρέπουμε την Κινεζική κυβέρνηση να σεβαστεί τα διεθνή πρότυπα και … να σταματήσει αμέσως τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και να απελευθερώσει άνευ όρων όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και όλους τους κρατουμένους συνείδησης».
Η διεθνής διαβουλευτική δήλωση, είναι μια προσπάθεια άνευ προηγουμένου που αποτελείται από βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος, για να καταδικάσουν τις αδικίες που διαπράττει το ΚΚΚ ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ. Οι υπογράφοντες είναι νυν και πρώην αξιωματούχοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, Την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Σουηδία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ρουμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Δημοκρατία της Τσεχίας, την Σλοβακία, το Ισραήλ, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Λετονία, την Νορβηγία, την Αργεντινή, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Βενεζουέλα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδονησία. Πάνω από 20 νομοθέτες των Η.Π.Α. και άλλοι αξιωματούχοι έχουν εκδώσει ξεχωριστές προσωπικές δηλώσεις καλώντας για τον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ κατά την 21η επέτειό της.
Η διεθνής κοινή διαβουλευτική δήλωση σημειώνει παλιές αποφάσεις της Ευρωβουλής και του Κογκρέσου των Η.Π.Α. καταδικάζοντας την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, ενώ κάνει αναφορά στο πρόσφατο Ανεξάρτητο Δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο που βρήκε πως « βίαιες αφαιρέσεις οργάνων διαπράττονται για χρόνια σε ολόκληρη την Κίνα σε σημαντική κλίμακα και πως οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι μια – και πιθανόν η κύρια – πηγή οργάνων».
Η πλήρης λίστα των υπογραφόντων βρίσκεται εδώ.
Επιλεγμένα αποσπάσματα από υπογράφοντες.
Αρκετοί νομοθέτες εξέδωσαν επιπρόσθετα σχόλια μαζί με τις υπογραφές τους. Μερικά παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται εδώ.
Ως εθνικός εκπρόσωπος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μπορείτε να βασιστείτε στην δέσμευσή μου για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καταδικάζω την δίωξη των ασκούμενων της πνευματικής διδασκαλίας του Φάλουν Γκονγκ.
Francisco Sánchez, Εθνικός Εκπρόσωπος, Αργεντινή.
«Η δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι έχουν υπομείνει καταπίεση, βασανιστήρια και εξαπάτηση, είναι μια από τις πιο φρικτές εκστρατείες που έχει επιχειρήσει το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα. Θα εκφράζω πάντα την συμπάθεια μου και την υποστήριξή μου σε αυτούς που εξασκούν αυτή την ειρηνική πνευματική εξάσκηση».
George Christensen, Βουλευτής, Αυστραλία
«Μείνετε ήσυχοι πως θα συνεχίσω να σας υποστηρίζω στην προσπάθειας σας για τον τερματισμό της απάνθρωπης δίωξης του Φάλουν Ντάφα. Δεν θα σταματήσω να υπενθυμίζω στην Κινέζικη ηγεσία πως δεσμεύσεις όπως το Διεθνές Σύμφωνο για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα εφαρμόζεται επίσης και στις δικτατορίες».
Βουλευτής Dr. Ewa Ernst-Dziedzic, Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής, Austrian Greens
«Οι σκέψεις μου είναι με τους συγγενείς των ασκούμενων του Φάλουν Ντάφα που έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων, στρατοπέδων συγκέντρωσης, ή παράνομης εμπορίας οργάνων. Η διεθνή προσοχή μπορεί να εγείρει την ενημέρωση αυτών των προβλημάτων και έτσι να αυξήσει την πίεση στην Κινέζικη κυβέρνηση για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές.»
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κέντρο Πληροφόρησης Φάλουν Ντάφα για το εκτενές εκπαιδευτικό έργο και ελπίζω πως στο μέλλον όλοι στην Κίνα (και σε όλο τον κόσμο) θα μπορούν να εξασκούν την πίστη που είναι σωστή για αυτούς χωρίς τον φόβο των επιπτώσεων.»
Βουλευτής Petra Wimmer, Οικογενειακός Εκπρόσωπος, Σοσιαλο-δημοκρατική Παράταξη της Αυστρίας
«Καλώ την διεθνή κοινότητα να μιλήσει πιο ισχυρά και πιο δημόσια καταγγέλλοντας την συνεχιζόμενη άρνηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση της Κίνας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να ελπίζουμε πως η Κίνα μια μέρα θα σεβαστεί τον νόμο, την ελευθερία του λόγου, την συνέλευση και την θρησκεία· μια μέρα που το δόγμα του Φάλουν Γκονγκ θα μπορεί να εκφραστεί δυνατά στην πλατεία Τιάνανμεν: Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα.»
Hon. Peter Kent, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Καναδάς
«Επαινώ τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ για την ακλόνητη δέσμευσή τους να προστατέψουν τις συμπαντικές αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας.»
Hon. Judy Sgro, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Καναδάς
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτή την ευκαιρία να εκφράσω την ισχυρή μου υποστήριξη για [το τέλος της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ] και άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών που θα έπρεπε να ληφθούν από τις πολιτείες και τις ευγενείς κοινωνίες προκειμένου να εξασφαλίσουν τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες και ειδικά την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης.»
Giulio Terzi, πρώην Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, Ιταλία
«Στις 20 Ιουλίου θα έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Ο ελεύθερος κόσμος σιγά σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται την αγριότητα του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος προς τους ίδιους τους ανθρώπους του.»
“Θα ήθελα να φέρω στο φως το γεγονός ότι πολλοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν τεθεί υπό κράτηση σε στρατόπεδα «αναμόρφωσης μέσω εργασίας», φυλακές και άλλα κέντρα κράτησης ως φυλακισμένοι συνείδησης. Έχουν υπάρξει αναφορές βασανιστηρίων και ακόμα και βίαιης αφαίρεσης οργάνων. Για αυτό το λόγο ξεκίνησε αυτή η κοινή δήλωση.»
«Στην πραγματικότητα, η δίωξη των μειονοτήτων στην Κίνα είναι ανάμεσα στο χειρότερα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει δει ο κόσμος. Έχει χαρακτηριστεί ως γενοκτονία από αρκετούς διεθνείς παρατηρητές και δικαστικές αρχές.»
Εμείς στον ελεύθερο κόσμο πρέπει να ξεσηκωθούμε για τους ανθρώπους της Κίνας. Πρέπει να σταθούμε μαζί. Για αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντική αυτή η κοινή δήλωση. Το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας πρέπει να μάθει τι θέλει ο ελεύθερος κόσμος. Θέλουμε να σταματήσει αυτή η δίωξη και κάθε άλλη δίωξη. Πρέπει να σταματήσει τώρα.»
Ann-Sofie Alm, Μέλος του Κοινοβουλίου, Σουηδία
«Κάθε κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργή διάκριση των μειονοτήτων από οποιοδήποτε κράτος πρέπει να καταδικάζεται, και η Κινέζικη Κυβέρνηση, μπορεί να πει κανείς πως, είναι υπεύθυνη όχι μόνο για φρικιαστικές διακρίσεις αλλά και πολιτιστικές γενοκτονίες σε πολλές μειονότητες μέσα στα ίδια της τα σύνορα.»
«Αναπτύσσεται μια ανησυχητική μόδα στην Κίνα στην εγχώρια και εξωτερική πολιτική της όσον αφορά τις καταχρήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γενικά περιλαμβάνοντας ιστορικά το Θιβέτ και ενάντια σε αυτούς που ασκούν το Φάλουν Γκονγκ. Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν υποβληθεί σε αξιοθρήνητη δίωξη από την Κινέζικη Κυβέρνηση η οποία κοιτάζει να εξαλείψει εκείνους που παρατηρούν την πνευματική εξάσκηση από το 1990.»
«Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας, και η Κίνα πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παντού και οποιαδήποτε κυβέρνηση που υποστηρίζει ή επιτρέπει καταπατήσεις στους πολίτες της (ή και σε άλλους) πρέπει να λογοδοτήσει και να αντιμετωπίσει την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας.»
Tommy Shepard, Βουλευτής, Ηνωμένο Βασίλειο
«Το Κινεζικό κράτος συνεχώς εμπλέκεται σε καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στους πολίτες της Κίνας και είναι ζωτικής σημασίας να μιλήσουμε ενάντια σε αυτό όποτε είναι αυτό δυνατόν.»
«Η ελευθερία της θρησκείας, της σκέψης, της ομιλίας, της κίνησης, της συνέλευσης και του συνεταιρισμού είναι καταπιεσμένη στην Κίνα. Καθώς η Κίνα αυξάνει την εκστρατεία της καταστολής την Ουιγούρων και αυτών που εξασκούν το Φάλουν Γκονγκ πρέπει και εμείς να εντείνουμε τις διαμαρτυρίες μας.»
«Επομένως είμαι χαρούμενη που υπογράφω την δήλωση και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου με όλους αυτούς μέσα και έξω από την Κίνα που παλεύουν ενάντια στις καταπιεστικές πράξεις του Κινεζικού κράτους.»
Kate Osamor, Βουλευτής, Ηνωμένο Βασίλειο
«Σας ευχαριστώ για το email σχετικά με το γεγονός πως φέτος είναι 21 χρόνια από τότε ξεκίνησε η εκστρατεία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την εξάλειψη της πνευματικής πρακτικής του Φάλουν Γκονγκ. Σίγουρα θα σας αντιπροσωπεύσω. Μείνετε ήσυχοι πως θα συνεχίσω να παρατηρώ προσεκτικά το πως εξελίσσεται η κατάσταση.»
Sir David Amess, Βουλευτής, Ηνωμένο Βασίλειο
«Αυτοί που σφάζονται είναι άνθρωποι, κάτι το απάνθρωπο, κάτι πολύ βάρβαρο. Κατά την γνώμη μου επομένως, πρέπει να ληφθεί μια νομική διαδικασία για να δοθεί ένα τέλος.»
Drs. H. Guspardi Gaus, M.Si., Μέλος του Οίκου των Αντιπροσώπων, Ινδονησία
«Κάθε άνθρωπος δικαιούται αξιοπρέπεια, θα πρέπει να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους και της ελευθερίας της πίστης τους. Η σκοπός της κυβέρνησης είναι να προστατεύει αυτές τις ελευθερίες, όχι να τις διώκει.»
David Seymour, Βουλευτής, Νέα Ζηλανδία
«Από τις πρώτες μέρες μου στην πολιτική ακολουθώ και κατακρίνω την καταπίεση των Κινέζων πολιτών ως σύνολο, των εθνικών μειονοτήτων, των θρησκευτικών ομάδων, των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών αντιφρονούντων και του Φάλουν Γκονγκ. … Έχω υψηλό σεβασμό για τους Κινέζους. Μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία μπορούν να φέρουν την ευημερία, την ειρήνη και την σταθερότητα στην Κίνα. Το Φάλουν Γκονγκ ως ειρηνικό πνευματικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.»
Mr. Hans van Baalen, πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Τιμητικός Πρόεδρος των Διεθνών Φιλελεύθερων, Ολλανδία
«Η Ταϊβάν μπορεί τουλάχιστον να ελέγξει την ταυτότητα αυτών που διώκουν το Φάλουν Γκονγκ … και να τους κατατάξει ως persona non-grata ή να διερευνήσει εάν έχουν παράνομη χρηματοδότηση στην Ταϊβάν. Αν αυτό γίνει κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο, θα δώσουμε στο Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα να καταλάβει πως εάν διώκει κανείς το Φάλουν Γκονγκ, δεν θα έχει πουθενά να πάει στον κόσμο, πουθενά να κρυφτεί. Μια μέρα, εάν υπάρξει δίωξη, δεν θα έχει πουθενά να κρυφτεί.»
«Το Φάλουν Γκονγκ, ως πίστη, διώκεται για πολύ καιρό με μεγάλο αριθμό ανθρώπων να γίνονται στόχος. Οι τεχνικές που έχουν συσσωρευθεί μέσω αυτής της δίωξης έχουν χρησιμοποιηθεί στους Καθολικούς, τους Χριστιανούς, τους Ταοιστές, και τους Ουιγούρους, επομένως το να λύσουμε το πρόβλημα του Φάλουν Γκονγκ είναι θεμελιώδες στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Ελπίζω πως η Κίνα θα «αφαιρέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα» και θα δώσει στην χώρα της και τους ανθρώπους της μια ευκαιρία.”
Wang Ting-Yu, Μέλος του Νομοθετικού της Γιουάν, Ταϊβάν
Κοινή Δήλωση των 606 Βουλευτικών για τον Τερματισμό της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ
Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνεχιζόμενες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.
Κατανοούμε ότι το Φάλουν Γκονγκ (γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα) είναι μια πνευματική εξάσκηση διαλογισμού βασισμένη στις αρχές της Αλήθειας, της Συμπόνιας και της Ανεκτικότητας. Η 20η Ιουλίου 2020 σηματοδοτεί 21 χρόνια από τότε που το Κινεζικό Καθεστώς εξαπέλυσε μια συστηματική και βίαιη εκστρατεία για να «εξαλείψει» το Φάλουν Γκονγκ. Από τον Ιούλιο του 1999, εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί αυθαιρέτως χωρίς την οφειλόμενη διαδικασία ενώ πολλοί έχουν βασανιστεί και δολοφονηθεί. Χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων ή άλλου είδους κακομεταχείρισης υπό αστυνομική κράτηση.
Αυτές οι φρικαλεότητες έχουν καταγραφεί πλήρως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυβερνητικούς φορείς και τα Ηνωμένα Έθνη. Η Αναφορά Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 2007 του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. δήλωσε: «ο Ειδικός Εισηγητής πάνω στα βασανιστήρια Manfred Nowak ανέφερε πως οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποτελούν τα 2/3 των θυμάτων βασανιστηρίων υπό κυβερνητική κράτηση». Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας 2017/18 λέει: «Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συνεχίζουν να υπόκεινται σε δίωξη, αυθαίρετη κράτηση, άδικες δίκες, βασανιστήρια και άλλου είδους κακομεταχείριση». Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα είναι μία από τις πιο άγριες εκστρατείες ενάντια σε μια ομάδα πίστης στην σύγχρονη εποχή.
Το 2013, η Ευρωβουλή πέρασε το ψήφισμα 2013/2981(RSP), στο οποίο «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με την συνεχιζόμενη και σύμφωνα με έγκυρες πηγές συστηματική και υποστηριζόμενη από το κράτος συγκομιδή οργάνων από μη-συναινούντες φυλακισμένους συνείδησης στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλου αριθμού ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ». Το 2016, το Κογκρέσο των Η.Π.Α. πέρασε ομόφωνα ανάλογο ψήφισμα, το H.Res.343. Το 2019, ένα Ανεξάρτητο Δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πρόεδρο τον Sir Geoffrey Nice QC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η βίαιη συγκομιδή οργάνων διαπράττεται για χρόνια σε ολόκληρη την Κίνα σε σημαντική κλίμακα και ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι μία –πιθανότατα η κύρια– πηγή οργάνων».
Εμείς οι υπογεγραμμένοι, ως εκ τούτου, προτρέπουμε την Κινεζική κυβέρνηση να σεβαστεί τα διεθνή πρότυπα και το Διεθνές Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών περί Αστικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων το οποίο έχει υπογράψει και η Κίνα, να σταματήσει αμέσως τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και να απελευθερώσει άνευ όρων όλους τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και όλους τους κρατουμένους συνείδησης.