Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει το Πεκίνο για τη φυλάκιση 11 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ λίγες εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ καταδίκασε στις 21 Ιανουαρίου το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) για την καταδίκη 11 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ σε ποινές φυλάκισης έως και οκτώ ετών για την άσκηση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Οι ποινές της 14ης Ιανουαρίου εκδόθηκαν λίγες εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί το Πεκίνο να «τερματίσει αμέσως την διεφθαρμένη κακοποίηση και κακομεταχείριση των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, να απελευθερώσει όσους φυλακίστηκαν λόγω των πεποιθήσεών τους και να αναφέρει που βρίσκονται οι αγνοούμενοι ασκούμενοι», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Από το 1999, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) προσπαθεί να καταστείλει το Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική πρακτική που προέρχεται από την Κίνα, και τους ειρηνικούς ασκούμενους και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους να ασκούν τις πεποιθήσεις τους».

Η Σου Να καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. (The Epoch Times)

Κατά την έναρξη της δίωξης από το καθεστώς το 1999, εκτιμάται ότι 70 έως 100 εκατομμύρια Κινέζοι ασκούσαν το Φάλουν Γκονγκ -βασισμένο στις αρχές της αλήθειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας- και το Κομμουνιστικό Κόμμα θεώρησε τη δημοτικότητά του απειλή.

«Εκτεταμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΛΔΚ συνεχίζει να καταπιέζει και να κακοποιεί αυτή την κοινότητα μέχρι σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφέροντας αναφορές για βασανιστήρια και σκληρή καταδίκη από το δικαστήριο του Πεκίνου.

«Χιλιάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο κράτηση, παρενόχληση, βασανιστήρια και κακοποίηση επειδή απλώς … ασκούν ειρηνικά τις πεποιθήσεις τους».

Οι ασκούμενοι που συλλαμβάνονται συχνά κρατούνται χωρίς δίκη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τους αρνούνται την κατάλληλη νομική εκπροσώπηση και τιμωρούνται με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Στην περίπτωση των 11 ασκούμενων, πέρασαν 15 μήνες κράτησης προτού περάσουν από ακρόαση τον περασμένο Οκτώβριο και τουλάχιστον ένας δικηγόρος έχασε την άδειά του επειδή ανέλαβε την υπόθεσή τους.

Μια φωτογραφία της Σου Να στην Κίνα, αχρονολόγητη φωτογραφία. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

Ένα δικαστήριο του Πεκίνου ισχυρίστηκε ότι το έγκλημά τους ήταν το «σαμποτάζ του νόμου και της τάξης» τόσο για την άσκηση των πνευματικών τους πεποιθήσεων όσο και για την ανταλλαγή φωτογραφιών και πληροφοριών με την Epoch Times.

Οι 11 συνελήφθησαν τον Ιούλιο του 2020, αφού το καθεστώς ανακάλυψε ότι, ως πολίτες δημοσιογράφοι, είχαν φωτογραφίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 κατά τα πρώτα στάδια και στη συνέχεια μοιράστηκαν τις εικόνες με την Epoch Times.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι αμείλικτο στην εκστρατεία του κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ (R-Fla.) στην Epoch Times.

«Αυτή η τελευταία επίθεση σε μέλη του Φάλουν Γκονγκ που προσπαθούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την πανδημία είναι μόνο η τελευταία απόδειξη των χυδαίων επιθέσεών τους και ένας ακόμη λόγος για να κόψουμε τους δεσμούς και να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε αυτό το κακό καθεστώς».

Η καταδίκη, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Αγώνων στις 4 Φεβρουαρίου, είναι «μια στιγμή που απαιτεί ηθική διαύγεια», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Τζόνι Μουρ, πρώην Επίτροπος της Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία.

«Ας ξεκαθαρίσουμε με απόλυτη σαφήνεια τι συμβαίνει εδώ: το ΚΚΚ συλλαμβάνει ανθρώπους ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε στην Epoch Times. «Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί, καθώς και οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, πρέπει να τραβήξουν τη γραμμή στην άμμο. Αυτό ισχύει επίσης για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που κουνάνε τις σημαίες της κοινωνικής δικαιοσύνης: τώρα αντιμετωπίζουν μια δοκιμασία».

Οι Τζόου και Σου Να σε μια αχρονολόγητη φωτογραφία. (Ευγενική προσφορά του Minghui.org)

Η ασκούμενη που αντιμετωπίζει την πιο βαριά ποινή φυλάκισης είναι η 53χρονη Σου Να, ζωγράφος νεκρών φύσεων από το Πεκίνο. Έχει επιβιώσει από δύο προηγούμενες φυλακίσεις για τις πεποιθήσεις της και έχει υποστεί διάφορες μορφές βασανιστηρίων από την αστυνομία -συμπεριλαμβανομένης μιας μεθόδου κατά την οποία τα πόδια της τραβήχτηκαν ανοιχτά σε 180 μοίρες. Τρεις κρατούμενοι κάθισαν στη συνέχεια στα πόδια και την πλάτη της και ασκούσαν συνεχώς πίεση για να της προκαλέσουν αφόρητο πόνο.

Ο σύζυγος της Σου, ο λαϊκός μουσικός Γιου Τζόου, πέθανε στα χέρια της αστυνομίας κατά την προετοιμασία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου πριν από 14 χρόνια.

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός «ολυμπιακού ελέγχου» τον Ιανουάριο του 2008 και πέθανε από βασανιστήρια δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του.

Ο Λέβι Μπράουντ, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα, επέκρινε το πώς το «ΚΚΚ αποδεκάτισε πλήρως αυτή την οικογένεια».

«[Η] θρασύτατη καταδίκη του εκδίδεται ως μήνυμα προς τον κόσμο», δήλωσε ο Μπράουντ στους Epoch Times. «Σκεφτείτε το: το ΚΚΚ επέλεξε να καταδικάσει την Σου την πιο εμφανή στιγμή – τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Πεκίνο».

«Είναι σαν το ΚΚΚ να επιδεικνύει σκόπιμα στον κόσμο ότι θα φυλακίζει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ κατά βούληση και δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό».

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp