Αποκάλυψη: Eταιρείες στην Δύση έχουν διευκολύνει τη συγκομιδή οργάνων στην Κίνα

Μέχρι τώρα, έρευνες σχετικά με το έγκλημα της συγκομιδής οργάνων στην Κίνα έχουν δημοσιευθεί και οι περισσότεροι που εξετάζουν το ζήτημα δέχονται ότι μεγάλος αριθμός απρόθυμων φυλακισμένων συνείδησης έχουν σκοτωθεί για τα όργανά τους από το κινεζικό κράτος.

Τώρα, μερικοί ερευνητές διευρύνουν τις έρευνές τους, εξετάζοντας άλλες πτυχές της θηριωδίας που πολλοί κάποτε πίστευαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να είναι αληθινό.

Οι ερευνητές Παβέλ Πορούμπιακ και Λούκας Κούντλατσεκ από το σουηδικό μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Έρευνας των Εγκλημάτων του Κομμουνισμού δημοσίευσαν πρόσφατα την έκθεσή τους διερευνώντας το ρόλο των εταιρειών και των γιατρών από δημοκρατικές χώρες στο παράνομο εμπόριο συγκομιδής οργάνων στην Κίνα.

«Η έρευνά μας στις δυτικές εταιρείες αποκαλύπτει ότι 20, και με λιγότερο αυστηρά κριτήρια 28, επιχειρήσεις, όχι μόνο υποστηρίζουν το εμπόριο οργάνων στην Κίνα, αλλά του έχουν επιτρέψει να αυξηθεί σε μαζική κλίμακα» έγραψαν στην εξηντασέλιδη έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε πέρυσι τον Νοέμβρη.

Μεταξύ των 28 εταιρειών που αναφέρονται ήταν γνωστές εταιρείες όπως η Pfizer και η Roche. Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης των εταιρειών στην Δύση που εμπλέκονται στη βιομηχανία μεταμόσχευσης οργάνων της Κίνας παρακάτω στην έκθεση.


Οι 28 Δυτικές εταιρίες που υποστηρίζουν τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στην Κίνα.

Με βάση τα στοιχεία που βρήκαν, η επιχειρηματική παρουσία των εταιρειών της Δύσης στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας ώστε να μπορεί να συνεχίζεται η παράνομη συγκομιδή οργάνων.

Θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στην παύση των όσων συμβαίνουν στην Κίνα.

«Η έκθεση επισημαίνει ότι η παράνομη συλλογή οργάνων από κρατουμένους συνείδησης θα μπορούσε να περιοριστεί ή ακόμα και να σταματήσει εντελώς εάν οι εταιρείες αυτές έπαυαν να προμηθεύουν τα προϊόντα τους στην κινεζική αγορά», έγραψαν.

Αποδεικτικά στοιχεία για τη συγκομιδή οργάνων

Στο συμπέρασμά τους, οι ερευνητές περιέγραψαν εν συντομία τα στοιχεία που έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκατριών ετών που αποκαλύπτει την συγκομιδή οργάνων στην Κίνα.

  • Από τηλεφωνικές μαγνητοφωνήσεις των γιατρών
  • Καταθέσεις μαρτύρων
  • Ανακαλύπτοντας την αλήθεια για τον αφύσικο αριθμό των κέντρων μεταμόσχευσης, με πάνω από 700 από αυτά να ξεπερνούν τον επίσημο αριθμό των 169
  • Το ζήτημα προχώρησε περαιτέρω όταν έγινε γνωστή η ανυπαρξία ενός λειτουργικού συστήματος δωρητών στην Κίνα
  • Οι μαρτυρίες για τους χρόνους αναμονής διάρκειας 2 εβδομάδων
  • Κινεζικές ιατρικές μελέτες ιατρών που χρησιμοποιούν ανεξήγητες πηγές οργάνων
  • Το γεγονός ότι 300.000 Κινέζοι πολίτες ετησίως χρειάζονται ένα όργανο

Οι ερευνητές είπαν ότι οι 28 επιχειρήσεις της Δύσης εφοδιάζουν την Κίνα με τα υλικά, τα φάρμακα, και τις συσκευές που υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εμπορίου οργάνων και ότι πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι των ανωτέρω στοιχείων.

«Άμεσα, ή έμμεσα, οι πολυεθνικές εταιρίες αποσύρουν τους υπαλλήλους τους από τα υποκαταστήματά τους στην Ευρώπη, Αμερική ή άλλα μέρη του κόσμου και τους τοποθετούν σε αυτή την αμήχανη κατάσταση», ανέφεραν.

Η έκθεση επεσήμανε ότι οι Κινέζοι γιατροί που συμμετέχουν στις μεταμοσχεύσεις εξαρτώνται από την εισαγωγή συσκευών για τη συντήρηση των ζωτικών οργάνων.

«Οι δυτικές εταιρείες στον τομέα της ιατρικής υποστηρίζουν επομένως την μεταμόσχευση σε μια χώρα όπου οι ασθενείς από τουλάχιστον 20 χώρες και περιοχές στον κόσμο ταξιδεύουν για ένα όργανο που παρασχέθηκε εκτός καταλόγου αναμονής των κινέζων πολιτών, προέρχεται από αμφίβολη πηγή, και κάποιος μπορεί να έχει σκοτωθεί γι ‘αυτό», ανέφερε η έκθεση.

«Οι τρέχουσες παγκόσμιες πολιτικές επιτρέπουν στις δυτικές εταιρείες να συνάπτουν επιχειρησιακές σχέσεις με την Κίνα όπου τα προϊόντα τους θα μπορούσαν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, ή να είναι, σε κάποιο σημείο στο παρελθόν, τα μόνα διαθέσιμα προϊόντα αυτού του είδους.»

Η έκθεση εξέδωσε προειδοποίηση προς αυτές τις δυτικές εταιρείες.

«Οι εταιρείες αυτές, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων τους παγκοσμίως, δεν ελέγχονται από κανέναν οργανισμό για αδύναμα σημεία σε περιπτώσεις όπως αυτή, ή προβλέπουν έλεγχο από έναν οργανισμό που θα διερευνούσε την όλη υπόθεση. Είναι αρκετά πιεστικό, καθώς οι εγκληματίες στην Κίνα έχουν όλα τα κίνητρα που απαιτούνται για να καταστήσουν αυτές τις εταιρείες όσο το δυνατόν περισσότερο συνεργούς αυτών των εγκλημάτων», ανέφερε η έκθεση.

«Αποδεδειγμένο πέραν πάσης αμφιβολίας»

Η σουηδική έκθεση εφιστά την προσοχή στο πόρισμα ενός ανεξάρτητου δικαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στα μέσα του προηγούμενου έτους, το οποίο διαπίστωσε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας το κινεζικό κράτος σκοτώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων συνείδησης για τα όργανά τους.

Ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ κρατά ένα πανό που γράφει «Ο Νόμος επανορθώνει τον Κόσμο» στην Κίνα. (Πηγή: Minghui.org)

Στην τελική δήλωσή του για το δικαστήριο, ο εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου Σερ Τζέφρι Νις πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει ώστε να δώσει τέλος σε αυτή την κτηνωδία.

«Η βίαιη συγκομιδή οργάνων έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα σε ευρεία κλίμακα και οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι μία -και πιθανώς η κύρια- πηγή προμήθειας οργάνων», δήλωσε στις 17 Ιουνίου 2019.

«Η συντονισμένη δίωξη και οι ιατρικές εξετάσεις των Ουιγούρων είναι πιο πρόσφατες, και ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία αναγκαστικής συγκομιδής οργάνων και σε αυτή την ομάδα εν ευθέτω χρόνο», ανέφερε.

Βάση ετήσιας έρευνας, τα ευρήματα της απόφασης προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με το έγκλημα που ήρθε για πρώτη φορά στο φως το 2006 έπειτα από ισχυρισμούς ότι φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φαλούν Γκονγκ σκοτώνονταν για τα όργανά τους στη Βορειοανατολική Κίνα.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που βασίζεται στο διαλογισμό και σε αργές κινήσεις, με τους ασκούμενους να ακολουθούν τρεις βασικές αρχές: Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα.

Ξεκίνησε στη βόρεια Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εύκολο στην εκμάθηση και δωρεάν, εξαπλώθηκε γρήγορα στην Κίνας και πέρα από τα σύνορά της.

Λόγω της δημοτικότητας της άσκησης, το κομμουνιστικό κράτος άρχισε να διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ το 1999.

Παρακολουθήστε αυτή τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους από την Swoop Films για τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ:

Πηγή: https://www.visiontimes.com/

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *