Ο εφιάλτης μιας γυναίκας

Ψυχιατρικά βασανιστήρια, ομαδικοί βιασμοί και εξαντλητική εργασία στο πιο περιβόητο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας της Κίνας.


Εξιστορώντας την φρίκη • Η Yin Liping καταθέτει ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κογκρέσου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα στις 14 Απριλίου του 2016, για την “Εκτεταμένη
χρήση βασανιστηρίων στην Κίνα”. Η κυρία Yin είναι ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ που επιβίωσε από βασανιστήρια, καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική βία στο Masanjia και σε άλλα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πώς η κυρία Yin επιβίωσε. Όχι μόνο βασανίστηκε μέχρι τα όρια του θανάτου αρκετές φορές ενώ ήταν φυλακισμένη, αλλά υπέστη και άγρια σεξουαλική βία, σκληρή καταναγκαστική εργασία και δια της βίας λήψη ψυχοφαρμάκων με ενέσεις σε τοξικές δόσεις – μία μέθοδος βασανισμού που το σύστημα φυλακών της Κίνας χρησιμοποιεί επανειλημμένα, συχνά με καταστρεπτικές μακροχρόνιες επιτπώσεις.

Αφού κρατήθηκε σε διάφορα στρατόπεδα εργασίας, η κυρία Yin ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ από την επαρχία Liaoning, την έστειλαν στο περιβόητο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Masanjia (η κόλαση των στρατοπέδων του είδους) τον Σεπτέμβριο του 2000 επειδή αρνήθηκε να «αναμορφωθεί», ένας όρος που χρησιμοποιείται για τον εξαναγκασμό των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ για να παρατήσουν την εξάσκηση και τα πιστεύω τους.

Εκεί είναι που δέχτηκε την σκληρότερη κακοποίηση.

«Ήμουν δεμένη σε ένα κρεβάτι με χειροπέδες και μου έκαναν ενέσεις με άγνωστα φάρμακα για πάνω από δύο μήνες. Αυτό μου προκάλεσε προσωρινή απώλεια όρασης. Μου χορηγούσαν 2 με 3 φιάλες την ημέρα. Ως αποτέλεσμα ανέπτυξα ενδοκρινικές διαταραχές, ακράτεια και είχα αίμα στα ούρα. Επιπρόσθετα το συχνό και καταναγκαστικό τάισμα σχεδόν με έπνιγε», διηγήθηκε η κυρία Yin στο Κογκρέσο, στην ακρόαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για θέματα της Κίνας, στην Ουάσινγκτον στις 14 Απριλίου του 2016.

Η κυρία Yin το 2015 αναγνωρίσθηκε επίσημα ως πρόσφυγας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κατέθεσε επίσης, πως τον Απρίλιο του 2001, εκείνη και άλλες 8 ασκούμενες μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Masanjia, σε μία αποκαλούμενη μαύρη φυλακή στην οποία βιάστηκαν από άντρες κρατούμενους.

«Τέσσερις ή πέντε άντρες κρατούμενοι με έριξαν στο κρεβάτι. Κάποιοι κρατούσαν τα χέρια μου και κάποιοι κρατούσαν τα πόδια μου. Ένας νεότερος άντρας έκατσε πάνω μου και με χτύπαγε. Άρχισα να ζαλίζομαι και λιποθύμησα. Όταν συνήλθα τρεις άντρες ήταν ξαπλωμένοι δίπλα μου. Συνειδητοποίησα ότι με βιντεοσκοπούσαν καθώς με βίαζαν και με εξευτέλιζαν αυτοί οι κακοποιοί» είπε.

Η κυρία Yin επίσης κρατήθηκε για εννέα μήνες στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Liaoyang. Κατά την περίοδο που ήταν εκεί, τα μαλλιά της άσπρισαν και είχε εμμηνόπαυση εξαιτίας της εξαντλητικής εργασίας. Κατά την διάρκεια της ημέρας, φόρτωνε μπάρες από ατσάλι 8 τόνων στο σύνολο σε φορτηγά, και την νύχτα έδενε πλαστικά λουλούδια μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπο της όσο μιλούσε. Ανέφερε πως 30 ασκούμενοι που γνώριζε προσωπικά, ανέπτυξαν ψυχικές διαταραχές από τα βασανιστήρια και οι 10 πέθαναν είτε στη φυλακή η μετά από την απελευθέρωσή τους.

«Η κυρία Wang Jie ήταν μία από αυτές» είπε, κρατώντας μία φωτογραφία της φίλης της. «Πέθανε στα χέρια μου στις 21 Απριλίου του 2012».

Διαβάστε επίσης: Βιασμός και σεξουαλική κακοποίηση

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *