Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ συνεχίζεται παρά την πανδημία του κορονοϊού

Ακόμα και με την πανδημία του κορονοϊού να θερίζει την Κίνα, το Κινέζικο κομμουνιστικό καθεστώς, διπλασίασε τον αριθμό των συλλήψεων των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ τον Φεβρουάριο του 2020.

Το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) συνεχίζει να διώκει το Φάλουν Γκονγκ ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κορονοϊο και να περιορίσει τις ειδήσεις από τα ΜΜΕ για την Κίνα. Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από την σελίδα Minghui.org, τον Φεβρουάριο του 2020 παρατηρήθηκε αύξηση των συλλήψεων, με 282 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να έχουν συλληφθεί, 15 να έχουν καταδικαστεί και 113 να έχουν παρενοχληθεί για την πίστη τους.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία πνευματική μέθοδος η οποία διώκεται από το Κινέζικο κομμουνιστικό καθεστώς από το 1999.

Αφού καταδίκασε 193 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, το δικαστήριο του ΚΚΚ, επιβράδυνε τις ενέργειες του λόγω του κορονοϊού, και των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη την Κίνα. Ωστόσο, διπλάσιος αριθμός ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2020 (282) σε σχέση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους (140). Αυτή την χρονιά, 132 ασκούμενοι τέθηκαν υπό κράτηση κατά το χρόνο σύνταξης του παρόντος κειμένου και άλλοι 113 ασκούμενοι παρενοχλήθηκαν από τις Αρχές.

Κάποιοι ασκούμενοι συνελήφθησαν ή παρενοχλήθηκαν επειδή ενθάρρυναν τον κόσμο να σκεφτεί εν’όψη της πανδημίας, την ανάγκη για αξίες στην ζωή όπως οι αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας (οι αρχές του Φάλουν Γκονγκ).

Από τους 395 ασκούμενους που συνελήφθησαν ή παρενοχλήθηκαν για την πίστη τους, 21 ήταν περίπου 70 ή 80 ετών. Συνολικά σε 193 ασκούμενους έγινε επιδρομή στα σπίτια τους και οι Αρχές απέσπασαν 244.234 γιουάν (31.734,84 ευρώ) από 26 ασκούμενους, συλλογικά.

Οκτώ επαρχίες και δήμοι ανέφεραν διψήφιο αριθμό συλλήψεων, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Χούμπεϊ (43), της επαρχίας Σαντόνγκ (38), της επαρχίας Τζίλιν (19), της επαρχίας Γκουαντόνγκ (16) και της επαρχίας Τιαντζίν (16). Δεκαπέντε ακόμη άλλες περιοχές ανέφεραν μονοψήφιο αριθμό συλλήψεων.

Οι 15 ασκούμενοι που καταδικάστηκαν τον Φεβρουάριο προέρχονται από έξι επαρχίες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Χούμπεϊ (με 5 καταδικασμένους), της επαρχίας Τζίλιν (3), της επαρχίας Σαντόνγκ (3), της επαρχίας Τιαντζίν (2), της επαρχίας Λιαονίνγκ (1) και της επαρχίας Σανγκάι (1). Ο χρόνος φυλάκισης κυμαίνονταν από 7 μήνες έως και 9 έτη, με μέσο όρο 4.27 έτη.

Διψήφιος αριθμός περιπτώσεων παρενόχλησης αναφέρθηκε στην επαρχία Σιτσουάν (27), στην επαρχία Σανσί (17), στην επαρχία Χούμπεϊ (15) και στο Πεκίνο (11). Δεκατέσσερις άλλες περιοχές είχαν μονοψήφιο αριθμό περιπτώσεων.

Στην επαρχία Χούμπεϊ, το επίκεντρο της πανδημίας, αναφέρθηκαν 7 συλλήψεις και 2 περιπτώσεις παρενόχλησης.

Αριθμός των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ που συνελήφθησαν και παρενοχλήθηκαν το Φεβρουάριο του 2020

Η πλήρης λίστα των ασκούμενων που καταδικάστηκαν για την πίστη τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 είναι διαθέσιμη εδώ.

Λεπτομερείς περιπτώσεις μπορείτε να βρείτε στην αρχική έκδοση του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Minghui.org: http://en.minghui.org/html/articles/2020/3/16/183662.html

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *