13 Μαϊου Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα

Η αληθινή ιστορία του Φάλουν Γκονγκ

Στις 13 Μαΐου γιορτάζεται τα τελευταία 21 χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα.

Σε περισσότερες από 80 χώρες ανά τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, γίνονται παρελάσεις, συναυλίες και ομιλίες προς τιμήν αυτής της άσκησης και του Δασκάλου της, Λι Χονγκτζί, για την προσφορά του στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και του ήθους των ανθρώπων που την εξασκούν.

Για αυτήν του την προσφορά, ο Δάσκαλος Λι ήταν δύο φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης (2000 και 2001), ενώ προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης και βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ανεξιθρησκείας του Freedom House.

Πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις έχει δεχτεί και στη χώρα του την Κίνα, τόσο για τις θεραπείες που έχει κάνει (πχ. στην Ασιατική Έκθεση Υγείας 1992 στο Πεκίνο) όσο και για τη διδασκαλία του. Εκτός από τις άμεσες θεραπείες που έχει κάνει ο ίδιος, από κοντά αλλά και από απόσταση, σε ανίατες ή δύσκολες παθήσεις όπως η παράλυση ή ο καρκίνος, θεαματική βελτίωση της υγείας τους είδαν οι περισσότεροι άνθρωποι που άσκησαν ή ασκούν τη μέθοδο προσωπικής καλλιέργειας Φάλουν Ντάφα (ή Φάλουν Γκονγκ).

Σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, πριν την πανδημία του Covid-19, αυτήν την ημέρα γίνονταν επιδείξεις, παρελάσεις, συναυλίες και ομιλίες προς τιμήν αυτής της άσκησης και του Δασκάλου της, Λι Χονγκτζί, για την προσφορά του στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και του ήθους των ανθρώπων του πλανήτη.

Για αυτήν του την προσφορά, ο Δάσκαλος Λι ήταν δύο φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης (2000 και 2001), ενώ προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Βραβείο Ζαχάροφ για την Ελευθερία της Σκέψης και βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ανεξιθρησκείας του Freedom House.

Πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις έχει δεχτεί και στη χώρα του την Κίνα, τόσο για τις θεραπείες που έχει κάνει (πχ. στην Ασιατική Έκθεση Υγείας 1992 στο Πεκίνο) όσο και για τη διδασκαλία του. Εκτός από τις άμεσες θεραπείες που έχει κάνει ο ίδιος, από κοντά αλλά και από απόσταση, σε ανίατες ή δύσκολες παθήσεις όπως η παράλυση ή ο καρκίνος, θεαματική βελτίωση της υγείας τους είδαν οι περισσότεροι άνθρωποι που άσκησαν ή ασκούν τη μέθοδο προσωπικής καλλιέργειας Φάλουν Ντάφα (ή Φάλουν Γκονγκ).

Η πέμπτη άσκηση του Φάλουν Γκονγκ (ευγενική παραχώρηση της Mishchenko Olga μέσω της Armina Nimenko)

Τι είναι το Φάλουν Ντάφα;

Το Φάλουν Ντάφα («Ο Μεγάλος Τρόπος Άσκησης Καλλιέργειας του Τροχού του Νόμου») είναι μια άσκηση καλλιέργειας για τον νου και το σώμα, που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Σύμφωνα με το Φάλουν Ντάφα, οι αρχές αυτές είναι η θεμελιώδης φύση του σύμπαντος. Εναρμονιζόμενοι με αυτές, μπορούμε να έχουμε μια ποιοτικότερη ζωή ως άνθρωποι και ως κοινωνίες. Συνδυάζοντας την εφαρμογή των παραπάνω αρχών με 5 απλές και ήπιες διαλογιστικές ασκήσεις, μπορούμε να καθαρίσουμε το σώμα μας και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Νους υγιής σε σώμα υγιές.

Οι ρίζες της άσκησης πάνε πίσω στις αρχαίες κινέζικες παραδόσεις και στον βουδισμό, όταν στο παρελθόν διδασκόταν μόνο από δάσκαλο σε μαθητή. Είναι μόλις πριν από 21 χρόνια, στις 13 Μαΐου 1992, που ο Δάσκαλος Λι άρχισε να τη μεταδίδει στο ευρύ κοινό, πρώτα στη γενέτειρα πόλη του Τσάνγκτσουν και αργότερα σε ολόκληρη τη χώρα της Κίνας.

Η επίδραση της διδασκαλίας του ήταν έντονη στους ανθρώπους, που είδαν άμεσα οφέλη στην υγεία τους αλλά και στην ποιότητα της σκέψης και της συμπεριφοράς τους. Ως αποτέλεσμα, το Φάλουν Ντάφα διαδόθηκε ραγδαία στη χώρα και μέχρι το 1999 οι ασκούμενοι έφτασαν τα 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού κράτους. Ένας στους 13 Κινέζους ασκούσε Φάλουν Γκονγκ – το Φάλουν Γκονγκ βρισκόταν παντού!

Ομαδική εξάσκηση στην Γκουανγκτζού, πριν από τη δίωξη.

Από το 1995, ο κ. Λι ξεκίνησε να δίνει διαλέξεις και σε άλλες χώρες, σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, και ο κόσμος άρχισε να το γνωρίζει και να το αγκαλιάζει σε παγκόσμια κλίμακα.

Είναι αρχή στο Φάλουν Ντάφα η μετάδοσή του να γίνεται μόνο εθελοντικά και δωρεάν και ποτέ για κερδοσκοπικούς ή ιδιοτελείς σκοπούς. Το υλικό των διαλέξεων του Δασκάλου Λι, οι οδηγίες, τα βίντεο και η μουσική των ασκήσεων υπάρχουν στο Διαδίκτυο σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Επιπλέον, στους τόπους ομαδικής εξάσκησης, υπάρχουν βοηθοί για να δείξουν τις ασκήσεις σε όποιον ενδιαφέρεται.

Το Φάλουν Ντάφα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας η άσκηση άρχισε να γίνεται γνωστή λίγο μετά το 2000. Τοποθεσίες εξάσκησης υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αρκαδία. Ο τόπος ομαδικής εξάσκησης στην Αθήνα είναι στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, 9:30 – 11:30.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα, έχει προγραμματιστεί μια επίσημη επίδειξη των ασκήσεων στην πλατεία Κλαυθμώνος, το Σάββατο 15 Μαΐου στις 12:00-16:00.

Eπίδειξη των ασκήσεων στην πλατεία Συντάγματος.

Η βάναυση δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το Καθεστώς της Κίνας

Παρά τα πολλά και αναγνωρισμένα οφέλη που το Φάλουν Ντάφα έφερε στην κινεζική κοινωνία, (τα οποία δεν τα γνωρίζουν πολλοί λόγω της προπαγάνδας του Κινεζικού καθεστώτος ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ) στα ήθη και στην υγεία των πολιτών, το ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) κάποια στιγμή άρχισε να στρέφεται εναντίον του. Η ευρεία του διάδοση (οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αριθμούσαν τα 100 εκατομμύρια. Και όλο και αυξάνονταν) άρχισε να φοβίζει το ΚΚΚ. Και έτσι από το 1996 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κρατικής δυσαρέσκειας, πρώτα ως συκοφαντικά δημοσιεύματα, αργότερα ως ανοικτές παρεμβάσεις και τέλος, το έτος 1999, ως βάναυση δίωξη με βασανισμούς, φυλακίσεις και βίαιες αφαιρέσεις οργάνων στις φυλακές της Κίνας που έχει καταλήξει πλέον σε γενοκτονία. Μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς δεν αναφέρεται όσο θα έπρεπε παγκοσμίως λόγω οικονομικών συμφερόντων με το ΚΚΚ.

Υπό την οπτική του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας, η πίστη 100 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πνευματική τους παράδοση, αποτελούσε πλέον απειλή για την σταθερότητα της κρατικής εξουσίας η οποία πυρήνα έχει τον υλισμό και τον αθεϊσμό. Αρχές αντίθετες στις παραδόσεις της αρχαίας Κίνας. Η ανοχή της πνευματικότητας στην σημερινή Κίνα υπό την κατοχή του ΚΚΚ, σημαίνει την κατάρρευση του καθεστώτος. Και έτσι αν και υπήρχαν πολλοί υποστηρικτές του Φάλουν Γκονγκ στην κυβέρνηση, η εχθρική τάση επικράτησε, με αποτέλεσμα στις 20 Ιουλίου του 1999 να ξεκινήσει η βάναυση δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ.

18 Ιουλίου 2019, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. Παρέλαση ασκουμένων μπροστά από το Καπιτώλιο με αφορμή τα 20 χρόνια δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Στην Ελλάδα, οι παρεμβάσεις και η προπαγάνδα της κινεζικής πρεσβείας έχουν προκαλέσει την ολιγόωρη κράτηση Ελλήνων ασκουμένων, αλλά και την ακύρωση παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής που αναφέρεται στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Παρά τη συνεχιζόμενη δίωξη και συκοφάντηση από το κινέζικο καθεστώς, οι ασκούμενοι απαντούν ειρηνικά και δείχνουν την ομορφιά του Φάλουν Ντάφα σε κάθε γωνιά της γης. Έτσι, πλέον οι άνθρωποι του κόσμου γνωρίζουν την αλήθεια και μπορούν να πουν ανεπιφύλακτα Φάλουν Ντάφα Χάο: το Φάλουν Ντάφα είναι καλό.

https://el.falundafa.org/

Πληροφορίες για την δίωξη

www.faluninfo.net

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *