21 έτη σιωπηλής γενοκτονίας. Οι επιπτώσεις στην Δύση.

Στις 17 Ιουλίου, Έλληνες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, διοργάνωσαν μια ενημερωτική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος για την 21η επέτειο ψυχρής γενοκτονίας που πραγματοποιεί το Κινεζικό Καθεστώς σε ασκούμενους της κινεζικής πνευματικής μεθόδου Φάλουν Γκονγκ.

Το 2018, ένα ακαδημαϊκό έγγραφο με τίτλο «Ψυχρή γενοκτονία» που συγγράφηκε από την Δρ. Marie Cheung, David Matas, Dr. Torsten Trey και άλλους, παραθέτει αποδείξεις για το πως το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς διαπράττει βίαιες αφαιρέσεις οργάνων σε κρατούμενους συνείδησης στις φυλακές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κίνας όπου το 66 τοις εκατό των θυμάτων είναι κρατούμενοι συνείδησης της πνευματικής πίστης του Φαλουν Γκονγκ, το 11 τοις εκατό Ουιγούροι και το υπόλοιπο πολιτικοί αντιφρονούντες, Θιβετιανοί και Χριστιανοί. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως χιλιάδες έχουν δολοφονηθεί για τα όργανά τους και άλλοι τόσοι από βασανισμούς στις φυλακές της Κίνας. Υπολογίζεται πως γίνονται το λιγότερο 10.000 μεταμοσχεύσεις τον χρόνο στην Κίνα από τότε που άρχισε η δίωξη το 1999.

Από τον Ιούλιο του 1999, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις θανάτων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ είναι πάνω από 4.300 ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων και βίαιης μεταχείρισης υπό αστυνομική κράτηση. Ωστόσο, λόγω του κινδύνου και των δυσκολιών της ταυτοποίησης κάθε περίπτωσης όπως και της αποστολής αυτών των πληροφοριών στο εξωτερικό, ο πραγματικός αριθμός των θανάτων θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος διότι πολλοί δεν δήλωσαν ποτέ το όνομά τους για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η οικογένειά τους.

Αποδείξεις και ντοκουμέντα

Το 2015, η Κίνα ισχυρίστηκε πως είχε σταματήσει την αφαίρεση οργάνων από θανατοποινίτες και μετέβη στη χρήση οργάνων από το νεοϊδρυθέν δημόσιο πρόγραμμα δωρεάς οργάνων, δηλώνοντας πως όλα τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις στην Κίνα μετά το 2015 προέρχονταν αποκλειστικά από το εθελοντικό πρόγραμμα δωρεάς οργάνων.

Τον Νοέμβριο του 2017, μια κινηματογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού TV Chosun από την Νότια Κορέα κατέγραψε συζητήσεις με κρυφή κάμερα στο Κέντρο Μεταμόσχευσης Τιαντζιν στην πόλη Τιαντζιν της Κίνας. Μια Κινέζα νοσηλεύτρια καταγράφηκε να λέει ότι ο χρόνος αναμονής για μια μεταμόσχευση είναι δυο εβδομάδες, αλλά με μια μικρή πληρωμή προς το νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής μπορεί να μειωθεί στις δυο ήμερες. Αυτό είναι κάτι ανήκουστο σε χώρες που βασίζονται αποκλειστικά σε εθελοντικές, δημόσιες δωρεές οργάνων όπως δηλώνει η Κίνα. Επιπλέον, η νοσηλεύτρια υπέδειξε πως υπάρχουν πολλοί ασθενείς απο τη Νότια Κορέα και τη Μέση Ανατολή, υποδηλώνοντας πως υπάρχει ένας διαρκής και ενεργός μεταμοσχευτικός τουρισμός στην Κίνα. Η νοσηλεύτρια είπε ακόμα πως ενώ δεν επιτρέπεται επισήμως, η Κινεζική κυβέρνηση γνωρίζει για τον μεταμοσχευτικό τουρισμό αλλά κάνει τα στραβά μάτια (Δείτε το ντοκιμαντέρ “The dark side of transplant tourism in China: Κilling to live”)

Η πραγματικότητα της βίαιης αφαίρεσης οργάνων έχει επιβεβαιωθεί από διάφορες ερευνητικές ομάδες. Μετά από ένα χρόνο εξετάσεων και ακροάσεων, το «Ανεξάρτητο Δικαστήριο για τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων σε φυλακισμένους συνείδησης στην Κίνα» (Independent Tribunal into Forced Organ Harvesting of Prisoners of Conscience in China) με επικεφαλής τον Sir Geoffrey Nice, δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2018 ότι:

«Ως μέλη του Δικαστήριου είμαστε σίγουροι ομόφωνα και πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι στην Κίνα η βίαιη αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης εφαρμόζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων».

Μετά από συστηματική διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων, καταθέσεις μαρτύρων και εμπειρογνωμόνων, το Δικαστήριο παρουσίασε το πλήρες κείμενο της δικαστικής του απόφασης την 1η Μαρτίου 2020. Το Δικαστήριο συμπεραίνει:

«Στην μακροχρόνια πρακτική της ΛΔΚ των βίαιων αφαιρέσεων οργάνων, ήταν όντως ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν – πιθανότατα ως η κύρια πηγή οργάνων- στις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων. Η δικαστική απόφαση αυτού του ανεξάρτητου Δικαστήριου είναι ξεκάθαρη. »

Μάθετε περισσότερα.

Ο κόσμος εξεγέρθηκε κατά των ιατρικών πειραμάτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί αλλά δεν έχει αντιδράσει παρομοίως στα ιατρικά πειράματα και τις νέες ανακαλύψεις που πραγματοποιούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Κίνας. Ένα από αυτά είναι ο εγκεφαλικός θάνατος μέσω ενός εργαλείου που χτυπάει τον εγκέφαλο για να τον νεκρώσει. Έτσι πετυχαίνουν τα ζωτικά όργανα να κρατηθούν πιο πολλές ώρες ζωντανά κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, το ίδιο κάνουν και με καινούρια κατασταλτικά φάρμακα που εφηύραν για να προκαλούν αργό θάνατο.

Οι ερευνητές Παβέλ Πορούμπιακ και Λούκας Κούντλατσεκ από το Σουηδικό μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Έρευνας των Εγκλημάτων του Κομμουνισμού δημοσίευσαν πρόσφατα την έκθεσή τους διερευνώντας τον ρόλο των εταιρειών και των ιατρών από δημοκρατικές χώρες στο παράνομο εμπόριο συγκομιδής οργάνων στην Κίνα.

«Η έρευνά μας στις δυτικές εταιρείες αποκαλύπτει ότι 20, και με λιγότερο αυστηρά κριτήρια 28, επιχειρήσεις, όχι μόνο υποστηρίζουν το εμπόριο οργάνων στην Κίνα, αλλά του έχουν επιτρέψει να αυξηθεί σε μαζική κλίμακα» έγραψαν στην εξηντασέλιδη έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε πέρυσι τον Νοέμβρη.

«Η επιχειρηματική παρουσία των εταιρειών της Δύσης στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας ώστε να μπορεί να συνεχίζεται η παράνομη συγκομιδή οργάνων. οι Κινέζοι γιατροί που συμμετέχουν στις μεταμοσχεύσεις εξαρτώνται από την εισαγωγή συσκευών για τη συντήρηση των ζωτικών οργάνων. »

«Οι τρέχουσες παγκόσμιες πολιτικές επιτρέπουν στις δυτικές εταιρείες να συνάπτουν επιχειρησιακές σχέσεις με την Κίνα όπου τα προϊόντα τους θα μπορούσαν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις» συνεχίζουν

«θα μπορούσε να περιοριστεί ή ακόμα και να σταματήσει εντελώς εάν οι εταιρείες αυτές έπαυαν να προμηθεύουν τα προϊόντα τους στην κινεζική αγορά», έγραψαν.

Το Φάλουν Γκονγκ και η αρχή της δίωξης

Το Φάλουν Γκονγκ ή Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία κινέζικη πνευματική άσκηση με διαλογιστικές ασκήσεις και θεωρία αυτοβελτίωσης ακολουθώντας τρεις βασικές αρχές: Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα. Ξεκίνησε στη βόρεια Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όντας παραδοσιακό ήταν δωρεάν, όντας εύκολο στην εκμάθηση, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη Κίνα και απέκτησε από το 1992 -1999, 100 εκατομμύρια ασκούμενους μόνο στην Κίνα. Λόγω της δημοτικότητας της άσκησης το Kινεζικό Kομμουνιστικό καθεστώς άρχισε να διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ το 1999.

Κίνα: φωτογραφία σε πάρκο εξάσκησης πριν την δίωξη. Οι ασκούμενοι εκτελούν την δεύτερη άσκηση του Φάλουν Ντάφα

Για να κατανοήσουμε αυτή τη δίωξη και όλες όσες έχει κάνει το καθεστώς της Κίνας, πρέπει να κατανοήσουμε την φύση του. Από την ιστορία του, έχει εκδιώξει οτιδήποτε πνευματικό διότι είναι άθεο, και οποιαδήποτε διαφορετική ιδεολογία από την κομμουνιστική, καταστέλλεται βίαια. Πιστεύει στη βία μεταξύ των ανθρώπων και των τάξεων, και επιτίθεται στην παράδοση και τις αξίες των ανθρώπων (πολιτιστική επανάσταση) έως ότου να μην έχουν πια, να είναι άθεοι, και τέλος να στρέφονται μόνο σε εκείνο για καθοδήγηση. Στην Κίνα, το καθεστώς καταφέρνει ότι θέλει μόνο μέσω της βίας και της προπαγάνδας και ακόμα και τα μέλη του περνούν υποχρεωτική αναμόρφωση όταν αποκαλύπτεται ότι ανήκουν σε κάποιου είδους θρησκεία, διότι για το καθεστώς η πίστη αποτελεί απειλή στην ύπαρξη του κομμουνισμού, και το καθεστώς πρέπει να είναι πάνω από όλα. Πάνω από την πίστη και πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστήριου της Κίνας αναφέρει στους Financial Times του Ιανουαρίου 2017 ότι το ΚΚΚ είναι πάνω από το Σύνταγμα, υποδηλώνοντας ότι θεωρείται ανώτερο από κάθε Κινεζικό νόμο η ηθικό κριτήριο και πως κάθε είδους δίωξη ή εξάλειψη των αντιφρονούντων από το ΚΚΚ είναι κάτι επιτρεπτό στην Κίνα

Η βίαιη αφαίρεση οργάνων των κρατουμένων μπορεί τότε να θεωρηθεί στην Κίνα, όχι ως παράβαση των Δυτικών ηθικών κριτήριων και νόμων, αλλά ως μια καθόλα νόμιμη πράξη υπό την κυριαρχία του ΚΚΚ. Αφού το ΚΚΚ υπερβαίνει το Κινεζικό Σύνταγμα, φυσικό επόμενο είναι να μην υπάρχει ανεξάρτητο δικαστικό σώμα στην Κίνα που θα μπορούσε να καταδιώξει τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων που υποστηρίζονται από το κράτος.

Πώς έφτασε το Φάλουν Γκονγκ να είναι η μεγαλύτερη ψυχρή γενοκτονία τα τελευταία 21 έτη και οι κυβερνήσεις να μη μιλούν αρκετά για αυτό και αντίθετα να στηρίζουν ένα τέτοιο καθεστώς σιωπηρά και οικονομικά;

«Η Ψυχρή Γενοκτονία είναι μια πολύπλευρη στρατηγική που δεν έχει όρια ως προς τα μέσα ή τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξαλείψει πλήρως μια στοχευμένη ομάδα της κοινωνίας».

Είναι η στρατηγική που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, ο Μάο και από το 1999 και ο Τζιανγκ Τζεμιν, ο πρώην ΓΓ του καθεστώτος της Κίνας, ο οποίος ξεκίνησε τη δίωξη του Φαλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου του 1999. Στόχος του ήταν να εξαφανίσει ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ με μεθοδικές κινήσεις για να φανεί ότι είχε δίκιο.

Σε αυτή τη δίωξη σημαντικό ρόλο έχει η τεχνολογία. Σε σχέση με άλλες διώξεις στο παρελθόν όπου δεν είχαν προηγμένα τεχνολογικά μέσα, η γενοκτονία του Φάλουν Γκονγκ γίνεται 10 φορές μεγαλύτερη.

Ο μηχανισμός δίωξης

Βήμα 1. Δαιμονοποίηση του θύματος – καταστροφή της φήμης των ασκουμένων

Χωρίς να σημάνει συναγερμό στην διεθνή κοινότητα, ξεκίνησε στο εσωτερικό της Κίνας μέσω προπαγάνδας των ΜΜΕ, τη δαιμονοποίηση του θύματος δημιουργώντας ψευδές ειδήσεις και σκηνοθετώντας περιστατικά όπως τον αυτοπυρπολισμό ανθρώπων στην πλατεία Τιένανμεν υποστηρίζοντας οτι ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, θέλοντας έτσι να προωθήσουν στο κοινό ότι το Φάλουν Ντάφα είναι μια δαιμονική αίρεση που τα μέλη της τρελαίνονται, σκοτώνουν ή αυτοκτονούν για να φτάσουν στον παράδεισο. Έτσι κατάφεραν να στρέψουν τον λαό της Κίνας εναντίον των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ.

Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε και το 1989 εναντίον των φοιτητών που ζητούσαν δημοκρατία, καθώς πλέον στα κινέζικα σχολικά βιβλία διδάσκεται πως ήταν οι φοιτητές της πλατείας Τιενανμέν που επιτέθηκαν στους στρατιώτες.

Στην Κίνα υπάρχει επίσης το γραφείο 610 που λειτουργεί όπως η γκεστάπο του Χίτλερ, είναι μια ειδική αστυνομική δύναμη με μοναδικό σκοπό την καταστροφή της πνευματικής εξάσκησης του Φαλουν Γκονγκ. Το Γραφείο 610 χρησιμοποίησε παραρτήματα σε όλη την κινεζική κοινωνία περιλαμβανόμενων και των σχολείων, των πανεπιστημίων, των χώρων εργασίας, των δικαστηρίων και των κυβερνητικών γραφείων για να επιβάλει τις εξοντωτικές ντιρεκτίβες του.

Βήμα 2. Αντιμετώπιση τρομοκρατών

Αφού πέτυχαν να τους δαιμονοποιήσουν ως τρομοκράτες και επικίνδυνους, τους αφαιρέθηκαν όλα τα δικαιώματα. Το κράτος πλέον μπορεί να τους κάνει ότι θέλει.

Με βάση αυτό, έχουν το «ελεύθερο» να συλλάβουν, να βασανίσουν, να στείλουν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κέντρα «αναμόρφωσης», όπου πραγματοποιούνται πλύσεις εγκεφάλου, και γενικότερα να κάνουν ό,τι θέλουν στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ μέχρι να τους εξοντώσουν.

Όσοι δεν συναινούν στην αναμόρφωση βασανίζονται μέχρι θανάτου, και άλλοι χρησιμοποιούνται ως πηγή ζωτικών οργάνων για πούλημα. Ξεριζώνουν κυριολεκτικά όλα τα όργανα κάθε θύματος ώστε να μην μείνει κανένα.

Στο Ντοκιμάντερ Human harvest, μιλούν οι δύο ερευνητές και δικηγόροι Ντέιβιντ Κιλγουρ και Ντέιβιντ Μάτας για τα στοιχεία που βρήκαν για τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων σε ασκούμενους τους Φάλουν Γκονγκ

Βήμα 3. Δαιμονοποίηση και οικονομικά θέλγητρα και στο εξωτερικό- Στόχος η σιωπή

Πολλές κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως πίστεψαν την κυβερνητική προπαγάνδα του Τζιανγκ Τζεμίν που συνέβαινε εντός Κίνας, ενώ παράλληλα στέλνονταν ενημερωτικά προπαγανδιστικά πακέτα σε πολιτικούς και ΜΜΕ του εξωτερικού δυσφημώντας τους ασκούμενους του Φαλουν Γκονγκ. Για εμπορικούς και πολιτικούς λόγους, οι κυβερνήσεις παρέμειναν σιωπηλές σχετικά με τις καταπατήσεις ανθρωπινών δικαιωμάτων στην Κίνα, ακόμα και όταν οι ανήθικες πρακτικές βίαιης αφαίρεσης οργάνων αποκαλύφθηκαν το 2006. Πολλά διεθνή νοσοκομεία και πανεπιστήμια έκαναν τα στραβά μάτια στην πληθώρα αποδείξεων των αφαιρέσεων οργάνων, ακόμα και στις πιο πρόσφατες αναφορές και τα ευρήματα του Ανεξάρτητου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς στις εκκλήσεις για ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς των βίαιων αφαιρέσεων οργάνων στην Κίνα. Ένα αίτημα με συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από τον ιατρικό μη κυβερνητικό οργανισμό DAFOH (Doctors Αgainst Οrgan Ηarvesting) για τον Ύπατο Αρμοστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας το τέλος της βίαιης αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα, αν και υπέγραψαν 3 εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 50 χώρες, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη αντίδραση.

Από τη δεκαετία του 1980, το κινέζικο καθεστώς εξαγοράζει τα μέσα ενημέρωσης, προσφέροντας αυξημένα οικονομικά συμβόλαια σε όσα από αυτά συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του ΚΚΚ. Έτσι η παγκόσμια προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην αφαίρεση οργάνων έχει καταπνιγεί από μια αυτο-επιβαλλόμενη σιωπή και λογοκρισία. Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αποδεχόμενα τα οικονομικώς ελκυστικά ερευνητικά προγράμματα και τις ανταλλαγές φοιτητών, ακολούθησαν το παράδειγμα των μέσων ενημέρωσης.

Πως η εθελοτυφλία σε αυτή την ψυχρή γενοκτονία επηρέασε τη Δύση με αποτέλεσμα τον κορωνοιό;

Ο Δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ερευνητής Ντέιβιντ Μάτας, πιστεύει πως αν η Κίνα είχε δεχθεί παγκόσμια πίεση για διαφάνεια και ευθύνη στο σύστημα υγείας της σχετικά με τα εγκλήματα στις μεταμοσχεύσεις οργάνων, «δε θα είχαμε αυτόν τον κορωνοϊό τώρα. Και υποφέρουμε από τις συνέπειες, ακριβώς επειδή εθελοτυφλούσαμε σε αυτές τις πρακτικές» είπε.

Αν η διεθνής κοινότητα είχε μιλήσει, το ΚΚΚ δεν θα ήταν ανεξέλεγκτο αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες για την διάδωση του ιού, θυσιάζοντας έτσι χιλιάδες ζωές. Λόγω της αργής του αντίδρασης να παραδεχτεί την κατάσταση σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση και την φίμωση των ιατρών ώστε να μην ενημερώσουν την διεθνή κοινότητα, πέθαναν χιλιάδες ζωές παγκοσμίως. Αν οι ΔΥΚ (Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί) είχαν εφαρμοστεί αυστηρά και υπήρχε πλήρης ενημέρωση της κατάστασης, μπορεί η τραγωδία να είχε αποτραπεί.

Στην αναφορά των ιατρών κατά της βίαιης αφαίρεσης οργάνων DAFOH με όνομα: Ξεσκεπάζοντας την πανδημία του COVID-19 αναφέρουν:

«Η κύρια λειτουργία του ΚΚΚ είναι η αυτοσυντήρησή του ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Όταν συνδυάζεται η φύση του κομμουνιστικού κόμματος στην Κίνα με την αδράνεια και τη σιωπή από τη διεθνή κοινότητα, τότε αυξάνονται οι προϋποθέσεις για ιατρικές τραγωδίες, όπως ο COVID-19, ενώ οι προσπάθειες του ΚΚΚ να αποσιωπήσει τις ενέργειές του γίνονται όλο και πιο τολμηρές.»

Ο κ. Μάτας εξηγεί πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανέχονται και να αγνοούν τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ίσως υπήρχε μια τάση να πιστεύουμε πως μπορούμε να αγνοούμε τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων, επειδή αυτό συμβαίνει στη μακρινή Κίνα, αλλά ο κορωνοϊός είναι η απάντηση σε αυτό.»

Οι γιατροί στην ερευνα τους αναφέρουν επίσης. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) δεσμεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με τους Διεθνείς Υγειονομικούς Κανονισμούς (ΔΥΚ) (2005) του ΠΟΥ, να αναφέρει με διαφάνεια ακριβείς πληροφορίες για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του 2019 και του Ιανουαρίου του 2020, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) – η κυβέρνηση της ΛΔΚ – δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του να κάνει κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, το Κινεζικό κράτος παρουσιάζεται τώρα ως ο δημιουργός του «Silk Road of Health» (Δρόμου του Μεταξιού της Υγείας), χωρίς όμως να έχει αναλάβει την ευθύνη για την δημιουργία του «Silk Road of Pandemic» (Δρόμου του Μεταξιού της Πανδημίας).

Η πτυχή της συγκάλυψης και της παραπληροφόρησης καθιστά το ΚΚΚ υπεύθυνο για περισσότερους από διακόσιους είκοσι χιλιάδες θανάτους, σαμποτάροντας την παγκόσμια οικονομία και προκαλώντας οικονομική ζημία τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πανδημία του COVID-19 φανέρωσε την φύση του ΚΚΚ, μια φύση που δεν προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

Όπου οι δεσμοί με την Κίνα ήταν στενοί, (όπως Ιταλία, Αμερική, Γαλλία, Ισπανία κ.α ) ακολούθησαν τραγικοί θάνατοι. Το ΚΚΚ μετέτρεψε ενολίγοις μια επιδημία σε πανδημία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *