49 νομοθέτες της Βιρτζίνια, καλούν για τέλος βασανιστηρίων, αφαίρεσης οργάνων από το Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Σαρανταεννέα νομοθέτες της πολιτείας της Βιρτζίνια συνέταξαν πρόσφατα μια επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, προτρέποντάς τον να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον αγώνα των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ που βρίσκονται υπό δίωξη στην Κίνα.

Αυτός ο Ιούλιος σηματοδότησε 21 χρόνια από την αρχή της δίωξης, την οποία διαπράττει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) εναντίον του Φάλουν Γκονγκ, μιας πνευματικής άσκησης με διαλογιστικές ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στην αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα.

Η άσκηση έγινε δημοφιλής στην Κίνα, όπου και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1992. Μέχρι το 1999, 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα —περίπου ένας στους 13 Κινέζους— ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κινεζικού κράτους.

Ο τότε επικεφαλής του ΚΚΚ Τζιανγκ Τζεμίν ξεκίνησε μια βάρβαρη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου 1999, με τις αρχές να συλλαμβάνουν ασκούμενους και να τους κρατούν μέσα σε φυλακές και κέντρα πλύσης εγκεφάλου. Χιλιάδες έχουν πεθάνει από τότε υπό βασανιστήρια, σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο που εδρεύει στις ΗΠΑ και συλλέγει στοιχεία για την δίωξη.

Επιστολή

Οι νομοθέτες περιέγραψαν στην επιστολή τις μεθόδους βασανιστηρίων που χρησιμοποίησαν οι αρχές, όπως περιγράφονται από επιζώντες του Φάλουν Γκονγκ που τώρα κατοικούν στην Βιρτζίνια.

«Αφημένος στο κρεβάτι θανάτου με τα τέσσερα άκρα δεμένα». «Δέσιμο με χειροπέδες και κρέμασμα σε οδυνηρή θέση». «Εξαναγκαστικό τάισμα με βία». «Ηλεκτροπληξία υψηλής τάσης». «Εξαναγκασμός σε αϋπνία για τρεις ημέρες», αναφέρει η επιστολή.

Η επιστολή υπογράφηκε από 12 γερουσιαστές της Βιρτζίνια και 37 εκπροσώπους του κράτους (βουλευτές) της Βιρτζίνια, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 35 τοις εκατό του νομοθετικού σώματος του κράτους.

Η επιστολή που συνέγραψαν 49 νομοθέτες της Βιρτζίνια προς τον υπουργό Μάικ Πομπέο, με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2020. (Προσφέρθηκε στην Epoch Times).

Ο Ντέιβιντ Μπάλοβα, ένας Δημοκράτης που εκπροσωπεί στην Βουλή την 37η Περιοχή της Βιρτζίνια — την καρδιά του Φέρφαξ της Βιρτζίνια — εξήγησε ότι θεώρησε επιβεβλημένο να αναλάβει δράση μετά από συνάντηση με τοπικούς ασκούμενους.

«Η συνάντηση… [με αυτούς] το έκανε πολύ, πολύ αληθινό και με έκανε να θέλω να κάνω κάτι για να μπορέσω να επιστήσω την προσοχή στην κατάσταση», είπε ο Μπάλοβα.

Ντέιβιντ Μπάλοβα, βουλευτής που εκπροσωπεί την 37η Περιοχή της Βιρτζίνια στην καρδιά του Φέρφαξ, Βα. (Παραχώρηση του γραφείου του Ντέιβιντ Μπάλοβα.

Πρόσθεσε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του ελπίζουν να «αξιοποιήσουν τις σημαντικές ηθικές και οικονομικές δυνάμεις για να μπορέσουν να επιστήσουν την προσοχή και να απαιτήσουν αλλαγές», και σχεδίαζε να στείλει την επιστολή στον κυβερνήτη της Βιρτζίνια και στον επίτροπο υγείας.

Στην επιστολή, οι νομοθέτες κάλεσαν: «Ζητάμε την ηγεσία σας [του Πομπέο] και την σημαντική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών, για να διασφαλίσουμε ότι τον επόμενο χρόνο δεν θα μιλάμε για 22 χρόνια δίωξης».

Επιζώσα βασανιστηρίων

Η Μα Τσουνμέι, 51 ετών, κατάγεται από την επαρχία Τζιλίν της βορειοανατολικής Κίνας και βίωσε τα βασανιστήρια στα οποία αναφέρεται η επιστολή των βουλευτών. Απέδρασε από την πατρίδα της το 2006 και πλέον ζει στην Βιρτζίνια.

Η Μα είπε ότι πολλές φορές σχεδόν πέθανε σε κινεζικά στρατόπεδα εργασίας από το 1999 έως το 2006.

Κατέθεσε στον Λόφο του Καπιτωλίου στις 26 Μαΐου 2016: «[Οι αστυνομικοί] έδεσαν τα τέσσερα άκρα μου σε ένα σιδερένιο κρεβάτι, ώθησαν έναν λαστιχένιο σωλήνα στο στομάχι μου για να με εξαναγκάσουν να βάλω στο στομάχι μου μια αλμυρή πάστα καλαμποκιού, τον Νοέμβριο του 1999. Επίτηδες τραβούσαν και έσπρωχναν τον λαστιχένιο σωλήνα, ήταν πολύ επώδυνο. Το σώμα μου αντέδρασε φυσικά και έβγαλε την πάστα καλαμποκιού, αναμεμειγμένη με αίμα».

Η Μα Τσουνμέι καταθέτει στον Λόφο του Καπιτωλίου στις 26 Μαΐου 2016. (Epoch Times)

Η Μα είπε ότι απήχθη από αστυνομικούς τέσσερις φορές και στάλθηκε σε στρατόπεδο εργασίας δύο φορές. Βασανίστηκε με ηλεκτροφόρα γκλομπ, ξυλοδαρμούς, δέσιμο με χειροπέδες και κρέμασμα στον αέρα, με το «κρεβάτι του θανάτου» (τα τέσσερα άκρα τεντώνονται στις τέσσερις γωνίες ενός παγωμένου μεταλλικού κρεβατιού) για τρεις ημέρες, με βίαιο εξαναγκασμό «σίτισης» και με ενέσεις με δηλητηριώδη φάρμακα.

«Όταν ήμουν δεμένη στο κρεβάτι του θανάτου, ο πόνος ήταν πέρα ​​από το όριο που μπορούσε να αντέξει το σώμα μου. Όταν με έλυσαν μετά από τρεις μέρες, ήμουν παράλυτη και σαν νεκρή», είπε η Μα.

Οι αρχές ανάγκασαν τον σύζυγο της Μα να απαιτήσει διαζύγιο και η Μα έχασε την επιμέλεια του γιου της και την ιδιοκτησία της στην οικογενειακή επιχείρηση.

Αφαίρεση οργάνων

Η επιστολή τόνισε επίσης ισχυρισμούς ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων συνέβαινε στην Κίνα, με κρατούμενους συνείδησης, συμπεριλαμβανομένων ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, ως πηγή οργάνων.

Οι νομοθέτες ζήτησαν από την αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τις «ενημερωτικές προσπάθειες» προς τους Αμερικανούς, προκειμένου να «μειώσει την ζήτηση για αυτήν την ανήθικη πρακτική».

«Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι ένα θαύμα της επιστήμης και μπορεί να είναι μια ανιδιοτελής χειρονομία που δίνει το δώρο της ζωής. Ωστόσο, οι μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν πρέπει ποτέ να διεξάγονται εξαναγκαστικά ή υπό πίεση», ανέφερε η επιστολή.

Τον Ιούνιο του 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο εθελοντών στο Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα, μετά από μια μακρόχρονη έρευνα, ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων λάμβανε χώρα στην Κίνα για χρόνια «σε σημαντική κλίμακα», με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ως την κύρια πηγή οργάνων. Στην τελική του απόφαση τον Μάρτιο, το δικαστήριο είπε ότι αυτό το έγκλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει σταματήσει, δηλώνοντας ότι η «τραγικά εκτός ελέγχων δράση, έκανε δυνατό πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν φρικτά και άσκοπα».

Οι κατηγορίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2006, όταν μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δύο μάρτυρες από την Κίνα περιέγραψαν το έγκλημα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της χώρας.

Έκτοτε, ανεξάρτητοι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει έρευνες με περισσότερα στοιχεία για την αφαίρεση οργάνων στην Κίνα.

Πρόσφατα, ειδικοί στην ηθική των μεταμοσχεύσεων εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα στην προμήθεια οργάνων ενός κινεζικού νοσοκομείου για την χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης πνευμόνων σε ασθενείς των οποίων οι πνεύμονες υπέστησαν βλάβη από την COVID-19.

Πηγή: www.theepochtimes.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *