O DAFOH της Ιταλίας: «Ανησυχούμε πολύ για τα ψέματα και την κινεζική προπαγάνδα που εισβάλουν στην Ιταλία»

Στις 9 Απριλίου του 2020, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο διαδίκτυο που διοργανώθηκε από τον διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό «DAFOH» (Γιατροί κατά της βίαιης αφαίρεσης οργάνων). Ο DAFOH αποτελείται από γιατρούς από όλο τον κόσμο και προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2016 και το 2017. Tο 2019 έλαβε το βραβείο «memorial award» της Μητέρας Τερέζας για την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η αποστολή του DAFOH είναι να διερευνήσει και να καταγγείλει περιπτώσεις βίαιης συγκομιδής οργάνων σε κρατουμένους συνείδησης χωρίς την συγκατάθεσή τους. Είναι μια φρικτή πρακτική που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, και ειδικότερα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Έχουμε προβληματιστεί με την στενή σχέση Κίνας – Ιταλίας αυτή την περίοδο που ολόκληρος ο κόσμος πλήττεται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος). Μετά την υπογραφή της συμφωνίας «BIS» (Belt and Road Initiative, το κολοσσιαίο γεωπολιτικό σχέδιο του Πεκίνου) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, οι δύο χώρες φαίνεται να πλησιάζουν τόσο οικονομικά όσο και εμπορικά αλλά και πολιτικά.

Στην τελευταία του απόφαση 586 σελίδων, Το Ανεξάρτητο Δικαστήριο για την βίαιη αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης στην Κίνα, δήλωσε, ότι η Κίνα είναι ένα «εγκληματικό κράτος», λόγω της τεράστιας κακοποίησης ανθρώπων για βίαιη συγκομιδή οργάνων, και των συστηματικών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ουιγούρων, Χριστιανών, Θιβετιανών και των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, ο DAFOH ήθελε να προειδοποιήσει τους Ιταλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς, για τους κινδύνους που υπάρχουν για όσους συνεργάζονται με το Κ.Κ.Κ. και θέλησε να τονίσει τη σοβαρή ευθύνη που φέρει το Κινεζικό καθεστώτος για την συγκάληψη του ιου, που οδήγησε σε μια καταστροφική παγκόσμια επιδημία.

Εκτός από τους εκπροσώπους του DAFOH, στο συνέδριο συμμετείχαν ο κύριος Αντόνιο Στάνγκο, Πρόεδρος του Ιταλικού Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και ο δημοσιογράφος Μαρκο Ρεσπιντι, διευθυντής του Bitter Winter. Και οι δύο παρουσίασαν τις απόψεις τους και απάντησαν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Τόνισαν, αφενός, τη συνεχή λογοκρισία των ελεύθερων πληροφοριών στην Κίνα και, αφετέρου, την παγκόσμια εκστρατεία παραπληροφόρησης της Κίνας, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία σύγχυσης σχετικά με τις αιτίες και τους ενόχους αυτής της επιδημίας.

Αντόνιο Στάνγκο: «Επισκέφτηκα αρκετές φορές το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, εκπροσωπώντας αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διεθνούς κύρους, και μπόρεσα να δω πώς οι επίσημοι εκπρόσωποι της ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία Κίνας), προσπάθησαν, και μερικές φορές κατάφεραν, να εκφοβίσουν με συμβουλευτικό χαρακτήρα, οποιονδήποτε ομιλητή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έθετε το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.»

Μάρκο Ρεσπίντι: «Όπως δήλωσε ο καθηγητής Λοκατέλλι, (Διευθυντής του Ανώτερου Συμβουλίου Υγείας), τουλάχιστον 30 χιλιάδες άνθρωποι σώθηκαν από μέτρα περιορισμού που εφαρμόστηκαν.

Πόσοι θα είχαν σωθεί αν η Κίνα είχε προειδοποιήσει εγκαίρως, το Νοέμβριο, για το τι συνέβαινε; Αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ενεργήσει εγκαίρως, εάν η προπαγάνδα του κινεζικού καθεστώτος δεν ήταν αυτή που ήταν, αν πολλές εφημερίδες, πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν δεχθεί αυτό που προπαγάνδιζε η Κίνα. Και ακόμη και αν οι κυβερνήσεις, ιδίως η ιταλική κυβέρνηση, είχε θέσει κάποια ερώτηση στην κινεζική κυβέρνηση;»

Η γιατρός κυρία Αγγελακοπούλου, αντιπρόσωπος του DAFOH στη Ιταλία, είπε: «Ανησυχούμε πολύ για τα ψεύδη και την κινεζική προπαγάνδα που εισβάλουν στην Ιταλία. Θέλω να εκφράσω, από την πλευρά μου, αλλά και από την πλευρά ολόκληρου του οργανισμού μας, τον μεγάλο πόνο μας, τόσο για τους ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά και για τους συναδέλφους μας που είναι επίσης θύματα αυτής της πανδημίας.

Αυτή η έλλειψη διαφάνειας και η παραποίηση δεδομένων είναι η ίδια τακτική που έχουν και με την έλλειψη διαφάνειας των μεταμοσχεύσεων οργάνων στην Κινα. Το Ανεξάρτητο Δικαστήριο για τη βίαιη συγκομιδή οργάνων από κρατούμενους συνείδησης στην Κίνα, θεώρησε την Κίνα ως εγκληματικό κράτος και τα κύρια θύματα είναι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, οι οποίοι ασκούν μια ειρηνική πρακτική βασισμένη στις αρχές Αλήθεια-Συμπόνια-Ανεκτικότητα.

Γνωρίζοντας τα εγκλήματα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ερχόμενοι αντιμέτωποι με αυτό το έγκλημα της πανδημίας και με την απόκρυψη πολύ σημαντικών δεδομένων, πιστεύουμε ότι η μη καταγγελία αυτών των πραγμάτων, μας καθιστά συνένοχους σε αυτα τα εγκλήματα.»

Ο DAFOH ελπίζει ότι η Ιταλική κυβέρνηση θα αποστασιοποιηθεί από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ότι οι Ιταλοί πολιτικοί θα αναλάβουν δράση ώστε το ΚΚΚ να θεωρηθεί υπεύθυνο για τις πράξεις του.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *