Απαγορεύει τα φάρμακα

Ένα από τα ψέματα που χρησιμοποίησε η κινεζική κυβέρνηση, το οποίο αναπαράχθηκε από τους δυτικούς δημοσιογράφους, είναι ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ απαγορεύεται να παίρνουν φάρμακα και ως εκ τούτου οι ζωές τους είναι σε κίνδυνο.

Το Φάλουν Γκονγκ απαγορεύει τα φάρμακα;

Απολύτως όχι. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ.

Οι διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ εξηγούν τη σχέση μεταξύ του κάρμα και της ασθένειας και αναφέρουν ότι το να έχει κανείς ένα υγιές σώμα είναι η φυσική κατάσταση ενός ατόμου, μια που εναρμονίζεται με το σύμπαν.

Ενώ η πρακτική διδάσκει ότι η ταλαιπωρία που προκαλείται από μια ασθένεια βοηθά στην απομάκρυνση των αρνητικών στοιχείων από το σώμα, επίσης δηλώνει σαφώς ότι τα νοσοκομεία και η ιατρική είναι πράγματι αποτελεσματικά και ότι είναι επιλογή του κάθε ατόμου να δει ή να μη δει ένα γιατρό και να πάρει φάρμακο.

Πρακτικά, μερικοί ασκούμενοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία και παίρνουν φάρμακα συχνότερα (ειδικά όσον αφορά τις εγκυμοσύνες, σπασμένα οστά και κρίσιμες καταστάσεις), ενώ άλλοι κάνουν χρήση των νοσοκομείων και φαρμάκων λιγότερο ή καθόλου. Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες που να το απαγορεύουν αυτό, αλλά αντίθετα ένα σύστημα διδασκαλίας το οποίο μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας με βάση την κατανόησή του. Κεντρική αρχή στο Φάλουν Γκονγκ είναι το να παίρνει κανείς τις δικές του αποφάσεις.

Απειλούνται πραγματικά ανθρώπινες ζωές, όπως ισχυρίζεται η προπαγάνδα της κινεζικής κυβέρνησης; Δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν κάτι τέτοιο. Αντίθετα, άτυπες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 99% των ασκούμενων πραγματοποίησαν αξιοσημείωτη βελτίωση ή πλήρη ανάκαμψη από τις ασθένειές τους μετά την έναρξη της πρακτικής. Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αναφέρουν τα οφέλη για την υγεία από την πρακτική και τις ασκήσεις ως κύριο λόγο άσκησης.

Ως βάση της δίωξης, η κινεζική προπαγάνδα χρησιμοποιεί τον ισχυρισμό ότι 1.400 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν πεθάνει επειδή αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη. Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν επαληθευτεί ποτέ από μια πηγή πέρα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Επιπλέον, το Φάλουν Γκονγκ ασκείται σε περισσότερες από 90 χώρες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί πουθενά παρόμοιες περιπτώσεις. Ο πραγματικός κίνδυνος για τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ είναι τα βασανιστήρια στα χέρια του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση