Προπαγάνδα στην Δύση

Οι επιθέσεις του Πεκίνου στοχεύουν στη συνείδηση των κρατικών αξιωματούχων, οργανώσεων και υποστηρικτών στη Δύση, όλες με στόχο την περιθωριοποίηση του Φάλουν Γκονγκ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ξεκίνησε την εκστρατεία της δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ τον Ιούλιο του 1999, οι κινεζικές αρχές κατέστησαν γρήγορα σαφές ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ δεν ήταν ασφαλείς πουθενά. Η κυρία Gail Rachlin ήταν εθελόντρια εκπρόσωπος του Φάλουν Γκονγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1999, κινέζοι πράκτορες έχουν εισβάλει στο διαμέρισμα της κυρίας Rachlin στη Νέα Υόρκη πέντε φορές – γεγονός που αναφέρθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α.

Αλλά η προσπάθεια του ΚΚΚ να σταματήσει το Φάλουν Γκονγκ έξω από την Κίνα δεν περιορίζεται μόνο στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Οι Κινεζικές αρχές χρησιμοποίησαν τις πρεσβείες και τα προξενεία τους για να ασκήσουν συστηματική πίεσης εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων, οργανώσεων και ακόμη και απλών ανθρώπων που εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Κανένας στόχος δεν είναι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός.

Το Ενωμένο Μέτωπο της Κίνας (United Front) χρησιμοποιεί την υπερπόντια κινεζική διασπορά, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των επιχειρηματιών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των λεγόμενων μελών της κινεζικής κοινότητας, για να επηρεάσει, να χειραγωγήσει και να ασκήσει πίεση στους πολίτες άλλων χωρών, πολιτικούς και επιχειρηματίες, ώστε να συμμορφωθούν με τη γραμμή του Κόμματος όσον αναφορά το Φάλουν Γκονγκ.

Chen Yonglin, πρώην Κινέζος διπλωμάτης που αποστάτησε το 2005

Τον Νοέμβριο του 2000 ο Δήμαρχος, της Σαρατόγκα της Καλιφόρνιας, Stan Bogosian εξέδωσε ανακοίνωση για να τιμήσει τη συμβολή του Φάλουν Γκονγκ στην κοινότητα. Το Κινεζικό προξενείο έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Bogosian και τον προέτρεψε να ανακαλέσει την ανακοίνωσή του. Οι τοπικοί αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν παρόμοια τακτική πίεσης από Κινέζους διπλωμάτες.

Ο σκοπός των ενεργειών του Κ.Κ.Κ. είναι σαφής: η εξαγωγή της πολιτικής τους στο εξωτερικό, σχετικά με την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. Θέλουν να πείσουν ξένους αξιωματούχους και οργανώσεις να συμμορφωθούν με την καταπιεστική τους πολιτική. Σε μια εποχή που οι δυτικές δημοκρατίες ξυπνούν με τις προπαγανδιστικές εκστρατείες του ΚΚΚ εντός των δικών τους συνόρων, έχει ζωτική σημασία να εξεταστεί πώς το κινεζικό καθεστώς έχει επανειλημμένα παραβιάσει τα διπλωματικά πρότυπα για να στοχεύσει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και τους υποστηρικτές τους σε άλλες χώρες.

Κινέζος διπλωμάτης αποκαλύπτει ένα παγκόσμιο σχέδιο ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ

Ο κ. Chen Yonglin, πρώην πρώτος γραμματέας του Κινεζικού Προξενείου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε το πλήρες πεδίο εφαρμογής των ενεργειών του ΚΚΚ. Ο κ. Chen αποστάτησε στην Αυστραλία το 2005. Παρέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ ότι η κορυφαία καθημερινή προτεραιότητα κάθε Κινεζικού προξενείου και πρεσβείας σε όλο τον κόσμο, είναι να «διεξάγει πόλεμο» συστηματικά ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ έξω από την Κίνα.

Ο κ. Chen δήλωσε ότι κάθε προξενείο και πρεσβεία έχει «ειδική ομάδα εργασίας κατά του Φάλουν Γκονγκ», η οποία συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Εργασιών του Ενωμένου Μετώπου, μιας οργάνωσης του Κ.Κ.Κ. Το Ενωμένο Μέτωπο χρησιμοποιεί την υπερπόντια κινεζική διασπορά, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών, των επιχειρηματιών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των λεγόμενων «κινεζικών κοινοτικών ομάδων» για να επηρεάσουν, να χειραγωγήσουν και να πιέσουν αλλοδαπούς πολίτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες να συμμορφωθούν με τη γραμμή του κόμματος για το Φάλουν Γκονγκ.

Ο Chen σημειώνει ότι κάθε Κινεζικό προξενείο ή πρεσβεία εφαρμόζει πολλές τακτικές για να εμποδίσει την υποστήριξη του Φάλουν Γκονγκ, μεταξύ των οποίων:

ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ προπαγάνδα μίσους ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ για να το δαιμονοποιήσουν.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΣΟ των εκδόσεων στην Κινεζική γλώσσα μέσα στην εκάστοτε τοπική Κινεζική κοινότητα.

ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΕΖΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και φοιτητών που παρακολουθούν και αναφέρουν τις δραστηριότητες του Φάλουν Γκονγκ στις τοπικές κοινότητες και στις πανεπιστημιουπόλεις.

ΠΙΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ μέσω απειλών ή οικονομικών κινήτρων. Αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη επιστολών που απαιτούν από τους αξιωματούχους να μην υποστηρίζουν το Φάλουν Γκονγκ και να αποκλείουν τα μέλη των υπηρεσιών τους που ασκούν Φάλουν Γκονγκ, από όλες τις πολιτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των παρελάσεων, των εορτασμών των αργιών, των συνεντεύξεων τύπου και των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων.

Τα παρακάτω είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες περιπτώσεις που έχουν συμβεί παγκοσμίως τα τελευταία 20 χρόνια.

Δημοτικός σύμβουλος παρακολουθείται, απειλείται

Ο κ. John Hugh, ένας Κινεζο-Αυστραλός δημοτικός σύμβουλος της Parramatta, ένα προάστιο του Σίδνεϊ, έπρεπε να ταξιδέψει στην Κίνα το 2014, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής αντιπροσωπείας. Αλλά όπως αναφέρθηκε στην ‘The Australian’, πριν από το ταξίδι του, ο κ. Hugh προσκλήθηκε στο Κινεζικό Προξενείο και ρωτήθηκε για τη φιλική του σχέση με το Φάλουν Γκονγκ. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι απαίτησαν να μην παρακολουθήσει την επερχόμενη παράσταση του Shen Yun Performing Arts, μιας κλασικής Κινεζικής εκδήλωσης χορού που θα παρουσιαζόταν από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Ο κ. Hugh αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, αξιωματούχοι του Προξενείου επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου της Parramatta για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τον κ. Hugh. Παρουσίασαν έγγραφα που δείχνουν ότι παρακολούθησαν τον κ. Hugh σε εκδηλώσεις του Φάλουν Γκονγκ και ζήτησαν να απομακρυνθεί από την υπηρεσία. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Ο κ. Hugh κλήθηκε στη συνέχεια στο Προξενείο για δεύτερη φορά και του ζητήθηκε να υπογράψει μια δήλωση ότι δεν θα υποστήριζε το Φάλουν Γκονγκ, δεν θα παρακολουθούσε το Shen Yun και δεν θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις που δημοσιεύουν τον τρόπο με τον οποίο το ΚΚΚ αφαιρεί τα ζωτικά όργανα από τα θύματα του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Ο κ. Hugh αρνήθηκε και πάλι. Τελικά, ο κ. Hugh έλαβε την σχετική θεώρηση (visa) και η υπόθεση προχώρησε χωρίς άλλα περιστατικά.

Το ψήφισμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας ανεβλήθη μετά από απειλές

Σύμφωνα με μια έκθεση του Freedom House, στις 29 Αυγούστου 2017, η δικαστική επιτροπή της γερουσίας της Καλιφόρνια ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που καταδικάζει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ. Ωστόσο, την 1η Σεπτεμβρίου, η γερουσία απρόσμενα αποφάσισε να επιστρέψει το ψήφισμα στην κανονιστική επιτροπή, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ψηφοφορία.

Η καθυστέρηση αφορούσε σε μια σειρά επιστολών που έστειλε το Κινεζικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο σε μέλη της κρατικής αρχής, απειλώντας ότι αν το ψήφισμα περάσει, «μπορεί να βλάψει βαθιά τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της πολιτείας της Καλιφόρνιας και της Κίνας» και «να σαμποτάρει τη φιλία … μεταξύ Καλιφόρνιας και Κίνας.»

Καναδός Δήμαρχος αλλάζει θέση μετά το ταξίδι του στην Κίνα

Τον Μάιο του 2010, η «The Ottawa Citizen» ανέφερε ότι ο δήμαρχος της Οτάβας, κ. Larry O’Brien, όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα, αρνήθηκε να εκδώσει μια διακήρυξη για να αναγνωρίσει την Ημέρα του Φάλουν Ντάφα όπως είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, επειδή όπως δήλωσε «έκανε μια δέσμευση».

Εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας του Φάλουν Γκονγκ αργότερα έμαθαν ότι ο κ. O’Brien είχε κάνει αυτή τη δέσμευση κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, μετά από αίτηση του Δήμαρχου του Πεκίνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Οτάβας παρακάμπτει αργότερα τον δήμαρχο και εκδίδει την διακήρυξη για την Ημέρα του Φάλουν Ντάφα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την παρέμβαση των Κινέζων αξιωματούχων στις χώρες τους.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ καλεί το Πεκίνο να σταματήσει την παρέμβαση σε ξένο έδαφος

Το 2004, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ το συνοπτικό ψήφισμα 304 (H.CON.RES.304). Το ψήφισμα ανέφερε ότι οι θυγατρικές οργανώσεις του ΚΚΚ «πιέζουν τους τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες να αρνούνται ή να αποσύρουν την υποστήριξή τους για την πνευματική ομάδα του Φάλουν Γκονγκ».

Το ψήφισμα ζήτησε από την Κινεζική κυβέρνηση να «σταματήσει να παρεμβαίνει στην άσκηση των θρησκευτικών και πολιτικών ελευθεριών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το δικαίωμα στην άσκηση του Φάλουν Γκονγκ. Να παύσει να στέλνει διπλωματικές αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαδώσει ψέματα για το Φάλουν Γκονγκ. Να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι συνείδησης · [και] να τερματίσει την παρενόχληση, την κράτηση, τη σωματική κακοποίηση και τη φυλάκιση ατόμων.»

Κινέζοι αξιωματούχοι στοχεύουν σε θέατρα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού

Σύμφωνα με την «The Epoch Times», τον Ιανουάριο του 2019, ο Κινέζος Πρεσβευτής στην Ισπανία Lu Fan παραδέχτηκε σε καταγεγραμμένο τηλεφώνημα ότι έκανε προσωπική επίσκεψη στον γενικό διευθυντή του Βασιλικού Θεάτρου στη Μαδρίτη για να τον πιέσει να ακυρώσει μια επερχόμενη εκδήλωση από την Shen Yun Performing Arts , ή να αντιμετωπίσει την απώλεια της επιχειρηματικής συνεργασίας με την Κίνα. Ο Lu καυχώμενος ισχυρίστηκε πως κατέληξε στο σχέδιο το θέατρο να επικαλεστεί «τεχνικούς λόγους» ως κάλυψη. Το θέατρο ακύρωσε την παράσταση, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση είχε ήδη υπογραφεί.

Το 2016, η αίθουσα KBS στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, ακύρωσε τέσσερις παραστάσεις του Shen Yun. Οι τοπικοί διοργανωτές για την εκδήλωση του Shen Yun έθεσαν την υπόθεση στο Νότιο Επαρχιακό Δικαστήριο της Σεούλ. Ο δικαστής εξέτασε την υπόθεση και αποφάσισε ότι τα επιχειρήματα για την ακύρωση του Shen Yun δεν στέκουν και ότι θα πρέπει να επιτραπεί στο Shen Yun να πραγματοποιήσει την εκδήλωση.

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες πριν από τις παραστάσεις, ο ίδιος δικαστής ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του και εξέδωσε απόφαση για την ακύρωση των παραστάσεων. Η νέα απόφαση ανέφερε απειλές από την Κινεζική Πρεσβεία έναντι του Κορεατικού Συστήματος Μετάδοσης (KBS), που είναι ο ιδιοκτήτης του θεάτρου. Το δικαστήριο δήλωσε ότι εάν η Κίνα επέμβει με το να μην επιτρέψει στην KBS να δείξει τις θεατρικές της παραγωγές στην Κίνα, η KBS θα υποστεί σημαντικές οικονομικές ζημίες.

Κάτω από την πίεση του Κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος, η δικαστική ανεξαρτησία, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία της Νότιας Κορέας έχουν πλέον αμαυρωθεί.

Θέατρα σε χώρες ανά τον κόσμο, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία, οι Βρυξέλλες, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, οι Κάτω Χώρες, Η Αργεντινή, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, ο Καναδάς και πολλές πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει παρόμοιες προσπάθειες από Κινέζους αξιωματούχους που προσπαθούν να σταματήσουν τις παραστάσεις του Shen Yun σε τοπικά θέατρα.

Οι Κινέζοι διπλωμάτες έχουν επίσης στείλει επιστολές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τοπικούς οργανισμούς για να τους πιέσουν να μην παρακολουθήσουν παραστάσεις του Shen Yun.

Ψεύτικα διαδικτυακά μηνύματα που στοχεύουν σε δυτικούς αξιωματούχους

Για να αξιοποιήσει περαιτέρω την εκστρατεία δυσφήμησης ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ, το ΚΚΚ έπειτα ανέπτυξε μια περίτεχνη εκστρατεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειραγωγήσει δυτικούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι αξιωματούχοι έχουν λάβει παράξενα, προσβλητικά και μερικές φορές απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστα άτομα που υποδύονται ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε μια προφανή προσπάθεια να δυσφημήσουν το Φάλουν Γκονγκ. Τα προηγούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίστηκαν σε διευθύνσεις IP κινεζικής προέλευσης.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στο γραφείο ενός γερουσιαστή των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2011, ανέφερε ότι προέρχεται από έναν εκπρόσωπο του Φάλουν Γκονγκ. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή ευχαριστώντας τον γερουσιαστή για την προηγούμενη υποστήριξή του, το σημείωμα έκανε μια σειρά από ασυνήθιστα αιτήματα, συμπεριλαμβανομένου ότι ο γερουσιαστής και η οικογένειά του θα πρέπει δημόσια να ασκούν το Φάλουν Γκονγκ. Τότε τελείωσε με την απειλή ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ θα κινητοποιηθούν για να εξασφαλίσουν ότι ο γερουσιαστής δεν θα κερδίσει την επανεκλογή. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίστηκε σε διεύθυνση IP στην επαρχία Hubei της Κίνας.

Μετά από τον σεισμό στο Christchurch το 2011, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στη Νέα Ζηλανδία έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον που παρουσιαζόταν ως ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα έλεγαν ότι τα 159 άτομα που είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει «πήραν αυτό που τους άξιζε». Η Δρ. Cathy Casey, μια δημοτική σύμβουλος του Ώκλαντ, η οποία αναγνώρισε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως φάρσα, χαρακτήρισε τα μηνύματα «σοκαριστικά» και «κατακριτέα».

Ο κ. John Hugh, δημοτικός σύμβουλος στην Parramatta της Αυστραλίας, έλαβε ένα ύποπτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την «Amanda Chin», που ψευδώς ισχυρίστηκε ότι ήταν ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ και του ζήτησε να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση. Όταν απάντησε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί, η Amanda απάντησε, «ΑΝΟΗΤΕ! Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για να σωθείτε. Αυτό που σας περιμένει είναι Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗ!»

Στον Καναδά κάθε χρόνο, παρόμοια μηνύματα αποστέλλονται στους βουλευτές συστηματικά κοντά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Φάλουν Ντάφα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να προσκαλούν τους βουλευτές να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, αλλά στη συνέχεια μετατρέπονται σε παράξενες απειλές.

Η κ. Judy Sgro, αντιπρόεδρος των Φίλων του Φάλουν Γκονγκ στο Κοινοβούλιο του Καναδά, είναι μία από τους πολλούς βουλευτές που λαμβάνει επανειλημμένα αυτά τα μηνύματα. Σε ένα τέτοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2018, ο αποστολέας την ενοχοποίησε με μια φωτογραφία της σε ένα ακατάλληλο σκηνικό και δήλωσε ότι θα δημοσιευτεί παντού για να δείξει ότι υποστηρίζει το Φάλουν Γκονγκ. «Είναι πραγματικά μια προσπάθεια να συκοφαντήσουν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ», δήλωσε η Sgro.

Βίαιες επιθέσεις στο Φάλουν Γκονγκ στη Νέα Υόρκη

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2008, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στη Νέα Υόρκη έγιναν στόχοι παρατεταμένης βίας μέσα στην Κινέζικη γειτονιά του Flushing, Queens. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες Κινέζων φέρεται να περικυκλώνουν, να επιπλήττουν, να χτυπούν, να επιτίθενται και να πετάνε πέτρες στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, οδηγώντας σε πολλαπλές συλλήψεις.

Ο Peng Keyu, ο Κινέζος γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, ηχογραφήθηκε μυστικά σε συνδιάλεξη λέγοντας ότι «ενθάρρυνε» τις λεγόμενες οργανώσεις της Κινεζικής κοινότητας που λειτουργούν κάτω από το Τμήμα Εργασιών του Ενωμένου Μετώπου του ΚΚΚ για να επιτίθενται στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Οι νομοθέτες των ΗΠΑ ανέφεραν αυτές τις επιθέσεις ως σαφή παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι σήμερα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στο Flushing εξακολουθούν να υφίστανται επιπλήξεις, παρενοχλήσεις, απειλές θανάτου και βία σε καθημερινή βάση καθώς προσπαθούν να ασκήσουν απλά την ελευθερία της πίστης και την ελευθερία του λόγου.

Το 2015, υποβλήθηκε αγωγή εναντίον μιας οργάνωσης στην περιοχή Queens της Νέας Υόρκης που ονομάζεται «Παγκόσμια Συμμαχία της Κίνας Κατά των Αιρέσεων» (CACWA) για εκφοβισμό και απειλή θανάτου ενάντια στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στη Νέα Υόρκη. H αγωγή περιγράφει πως το CACWA είναι ένας υπερπόντιος κλάδος μιας παρόμοιας οργάνωσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία συνεργάζεται στενά με το Γραφείο 6-10, ένα υποκατάστημα ασφαλείας που μοιάζει με την γκεστάπο και που δημιουργήθηκε με την εντολή της εξάλειψης του Φάλουν Γκονγκ.

Επιθέσεις σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ έχουν συμβεί και σε άλλες πόλεις και χώρες.

Κινέζικη Κοινότητα: Ένα μαγικό όπλο

Το 2017, η καθηγήτρια Anne-Marie Brady από τη Νέα Ζηλανδία δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Μαγικά όπλα: Οι δραστηριότητες της πολιτικής επιρροής της Κίνας του Xi Jinping», όπου λεπτομερώς διευκρινίζονται πώς κινούνται οι ομάδες των Κινεζικών κοινοτήτων υπό την αμφίεση φιλικών ή ξένων Κινεζικών οργανώσεων, πράγματι εργαζόμενες ως πράκτορες του Κ.Κ.Κ. στο Τμήμα Εργασιών του Ενωμένου Μετώπου και παίζοντας σημαντικό ρόλο στις Κινεζικές εξωτερικές υποθέσεις και την άμυνα. Γράφει ότι με εξαίρεση τις οργανώσεις που δημιουργούνται από τους αντιπάλους του ΚΚΚ, όπως το Φάλουν Γκονγκ, τις Θιβετανικές οργανώσεις, τις δημοκρατικές ομάδες κλπ., σχεδόν όλες οι υπερπόντιες Κινεζικές οργανώσεις ελέγχονται από το Κ.Κ.Κ. για να επηρεάσουν την Κινεζική πολιτική σε άλλες χώρες.

«Φοιτητές και λόγιοι» στο Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθούν να σιωπήσουν την «Μις Κόσμος» του Καναδά

Σύμφωνα με τον πρώην Κινέζο διπλωμάτη κ. Yonglin Chen, το κύριο καθήκον του Τμήματος Εκπαίδευσης της Κινεζικής διπλωματικής αποστολής είναι να ελέγχει φοιτητές στο εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσει το προξενείο να καταστείλει οργανώσεις και άτομα που είναι στόχοι του Κινεζικού καθεστώτος. Προσθέτει ότι ομάδες όπως η Κινεζική Ένωση Σπουδαστών και Μελετητών (CSSA) ειδικότερα, είναι επεκτάσεις των οργανισμών του CCP στο εξωτερικό.

Στο Πανεπιστήμιο του Durham στις αρχές του 2017, η CSSA ενημέρωσε την Κινεζική πρεσβεία για μια επερχόμενη εμφάνιση της Κινέζο-Καναδής ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον τίτλο της Μις Κόσμος του Καναδά της κυρίας Anastasia Lin. Η κυρία Λιν μιλά ανοιχτά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Η Κινεζική Πρεσβεία προειδοποίησε μία Κοινότητα Φοιτητών στο Durham να μην επιτρέψει την ομιλία της κυρίας Λιν, μίας επικρίτριας του Πεκίνου, επειδή θα απειλούσε τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Κίνας.

Η CSSA υπέβαλε επίσης καταγγελία στην φοιτητική οργάνωση ότι η κυρία Λιν «παραβιάζει τις πεποιθήσεις και τα αισθήματα των Κινέζων φοιτητών».

Παρά τις προσπάθειες των Κινέζων φοιτητών να εμποδίσουν την προσέλευσή της στο χώρο, η συζήτηση συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί και η κυρία Lin ήταν σε θέση να συμμετάσχει.

Το 2010, η Epoch Times δημοσίευσε μία βιντεοσκόπηση που έδειχνε αξιωματούχους της Κινεζικής πρεσβείας στην Οτάβα να δίνουν οδηγίες στους μαθητές για το πώς να προετοιμαστούν για μια «μάχη» με σκοπό να μπλοκάρουν τους διαδηλωτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, για την προετοιμασία της επίσκεψης του τότε αρχηγού της Κίνας Hu Jintao στον Καναδά. Η βιντεοσκόπηση ανέφερε ότι θα καλύπτονταν όλες οι δαπάνες για τους φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αναφέρθηκαν περιπτώσεις παρενόχλησης και επιθέσεων σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Κατασκοπεία κατά Φάλουν Γκονγκ σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τον κ. Chen Yonglin, μια από τις λειτουργίες κάθε ειδικής ομάδας εργασίας κατά του Φάλουν Γκονγκ είναι να καταρτίσει έναν πλήρη κατάλογο όλων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ σε τοπικές περιοχές και να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτούς, ώστε το προξενείο ή η πρεσβεία να μπορούν να αναθέτουν σε Κινέζους φοιτητές και υποστηρικτές του ΚΚΚ στην τοπική Κινεζική επιχειρηματική κοινότητα να διατηρούν την επιτήρηση των κινήσεών τους.

Ο κ. Chen κατέθεσε ότι τα Κινεζικά προξενεία και πρεσβείες σε όλο τον κόσμο κατασκοπεύουν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Ο καθηγητής Clive Hamilton, συγγραφέας του Silent Invasion, Η Επιρροή της Κίνας στην Αυστραλία, έγραψε την ιστορία ενός συνταξιούχου επιχειρηματία που είδε έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ να συλλέγει υπογραφές για μια έκκληση ενώ περπατούσε με μία κινέζα φοιτήτρια που της νοίκιαζε το δωμάτιο που έμενε. Τον παρακάλεσε να μην ασχοληθεί με τον ασκούμενο και αποχώρησε ενώ υπέγραφε την αναφορά. Δύο εβδομάδες αργότερα, το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας επικοινώνησε με τους γονείς της φοιτήτριας στην Κίνα και τους προειδοποίησε ότι η κόρη τους προκαλούσε προβλήματα στην Αυστραλία.

Ο καθηγητής Hamilton έγραψε: «Σκεφτείτε αυτό. Οι κινεζικές αρχές στην Αυστραλία παρακολουθούν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στους δρόμους του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, φωτογραφίζοντας όποιον αλληλεπιδρά με αυτούς. Μπορούν να εντοπίσουν οποιονδήποτε Κινέζο και να τον βάλουν σε λίστα παρακολούθησης.»

Κινέζος πράκτορας καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Το 2011, ο Κινέζος πράκτορας John Zhou καταδικάστηκε για κατασκοπεία σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στη Γερμανία. Οι έρευνες διαπίστωσαν ότι συνεργάστηκε με Κινέζους προξενικούς υπαλλήλους στο Βερολίνο και επίσης με το Γραφείο 6-10, μυστική ομάδα με εκτεταμένες εξουσίες που ίδρυσε το ΚΚΚ για να ασκεί δίωξη στο Φάλουν Γκονγκ.

Σε μια άλλη περίπτωση το 2006, δεν έγινε δεκτή η ανανέωση της διπλωματικής βίζας του Wang Pengfei, δεύτερου γραμματέα στην Κινεζική Πρεσβεία στην Οτάβα, αφού υποκίνησε Κινέζους φοιτητές να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους Καναδούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Η Ισλανδία απολογείται για συμμόρφωση της με το ΚΚΚ

Τον Ιούνιο του 2001, κατόπιν αιτήματος Κινέζων αξιωματούχων, οι ισλανδικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο σε ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που ήρθαν στην Ισλανδία για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του ηγέτη του ΚΚΚ Τζιανγκ Τσεμίν. Χρησιμοποιώντας μια μαύρη λίστα που παρέσχε το Κ.Κ.Κ., η εθνική αεροπορική εταιρεία απέρριψε εκατοντάδες ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Όσοι κατάφεραν να καταλήξουν στην Ισλανδία κρατήθηκαν από την κυβέρνηση. Οι ενέργειες της κυβέρνησης δημιούργησαν αντίδραση στην Ισλανδία, με Ισλανδούς πολίτες και μέλη του κοινοβουλίου να διαμαρτύρονται στους δρόμους.

Το 2011, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας εξέφρασε συγνώμη για την παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και κίνησης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Η Σύμβαση της Βιέννης απαγορεύει αυτές τις ενέργειες

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το πώς το Κινεζικό καθεστώς απειλεί τις δημοκρατικές αρχές και αξίες σε χώρες του κόσμου. Η χρήση των πρεσβειών και των προξενείων της Κινεζικής κυβέρνησης για τη διάδοση της καταπιεστικής της πολιτικής στο εξωτερικό δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις αναφέρει ότι οι διπλωματικοί αξιωματούχοι έχουν καθήκον να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις στις χώρες υποδοχής που επισκέπτονται.

Οι συνεχιζόμενες ενέργειες του ΚΚΚ ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ σε χώρες που είναι φιλικά προσκείμενες προς αυτό, αποτελούν καταφανή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης και κατάχρηση των διπλωματικών προνομίων και οι διπλωμάτες που προωθούν αυτές τις δραστηριότητες πρέπει να αποβληθούν. Όμως, ενώ το Κ.Κ.Κ. κατάφερε να πιέσει ορισμένους αξιωματούχους, οργανώσεις και απλούς πολίτες να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους από τις φρικαλεότητες που υφίστανται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και πέρα από αυτήν, πολλοί εξακολουθούν να στέκονται ισχυροί και να διατηρούν την ακεραιότητά τους.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να εξετάσουν προσεκτικότερα τις ενέργειες του ΚΚΚ στις χώρες τους και να σταματήσουν αυτή την κατάχρηση. Το Κ.Κ.Κ. δεν μπορεί να καταστρατηγεί τις δημοκρατικές ελευθερίες για να προωθεί τους δικούς του στόχους.

Διαβάστε επίσης: Κατάσκοποι και κατασκοπεία

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση