Γιατί ειναι σημαντικό να γνωρίζουμε;

Παγκόσμια επιρροή

Γιατί το Φάλουν Γκονγκ και η εναντίον του δίωξη έχουν σημασία στην Κίνα και στο εξωτερικό;

Ακούγοντας για μια πνευματική πρακτική από μια μακρινή χώρα και διαβάζοντας τις αναφορές των Κινέζων ανθρώπων που βασανίζονται σε απομακρυσμένα στρατόπεδα εργασίας, κάποιοι αναγνώστες μπορεί να αναρωτηθούν, «Τι επιπτώσεις έχει αυτό στη ζωή μου ή για τον υπόλοιπο κόσμο;»

Εδώ είναι μερικές απαντήσεις:

Οι οικουμενικές αξίες της Αλήθειας, Καλοσύνης, και Ανεκτικότητας δέχονται επίθεση, και αυτό μας επηρεάζει όλους.

Οι κεντρικές αρχές στη μεθόδο του Φάλουν Γκονγκ είναι η κατανόηση ότι η φύση του σύμπαντος είναι θεμελιωδώς καλή, και αυτό προκύπτει απ’ τις αξίες της Αλήθειας, Καλοσύνης, και Ανεκτικότητας. Με την αφομοίωση των αξιών αυτών μέσα απ’ τις σκέψεις και τις πράξεις κάποιου, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποβλέπουν στο να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο καλοσύνης και πνευματικής σοφίας. Ο απώτερος στόχος της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ απ’ το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν είναι απλά να ξεριζώσει μια θρησκευτική ομάδα ή να εξαλείψει μια πιθανή πολιτική απειλή. Στόχος του είναι να καταστρέψει αυτές τις βασικές αρετές στις οποίες οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποβλέπουν. Για το λόγο αυτό, πολλά απ’ τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι ασκούμενοι επικεντρώνονται στον εξαναγκασμό τους να αποκηρύξουν το Φάλουν Γκονγκ και τις βασικές πεποιθήσεις του, μια διαδικασία που το ΚΚΚ αναφέρει ως «αναμόρφωση».

Η ιστορία του Φάλουν Γκονγκ είναι στην ουσία, μια επική μάχη καλοσύνης της ανθρωπότητας (αυτό που πολλοί στην Ανατολή ονομάζουν φύση του Βούδα) έναντι στην τάση μιας δαιμονικής τυραννίας. Σε αυτή τη μάχη, όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο (ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ και μη) και μια απόφαση να πάρουμε: στεκόμαστε με όσους αγωνίζονται για τη διατήρηση της καλοσύνης, ή βοηθάμε όσους θέλουν να την καταστρέψουν, είτε μέσω άμεσης στήριξης είτε μέσω σιωπής; Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι διαφορετική απο την δίωξη των χριστιανών από τους Ρωμαίους. Στην Κίνα αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα σύγχρονο άουσβιτς. Εάν όλοι το γνώριζαν, δεν θα σταματούσαν αυτά τα εγκλήματα;

Εξασκείται σε πάνω από 70 χώρες, το Φάλουν Γκονγκ βοηθά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν την υγεία τους και να στραφούν προς την καλοσύνη και την ακεραιότητα.

Όποιο και αν είναι το επάγγελμα ή ο κλάδος του ενδιαφέροντός μας, όλοι έχουμε ενοχλήσεις και πόνους, κάποιοι έχουν πιο σοβαρά ή χρόνια προβλήματα υγείας. Όλοι επίσης έχουμε στιγμές που θυμώνουμε, μισούμε, ή μπαίνουμε στον πειρασμό να επωφεληθούμε από τους άλλους. Το Φάλουν Γκονγκ με τον ολιστικό συνδυασμό των ασκήσεων «τσιγκόνγκ» και των πνευματικών διδασκαλιών δίνοντας έμφαση στις αξίες της Αλήθειας, Καλοσύνης και Ανεκτικότητας, έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη βελτίωση της υγείας, της ψυχικής κατάστασης, και της συμπεριφοράς των ατόμων που ασκούν, ακόμα και μερικές φορές σαν από θαύμα. Πολλαπλές ιατρικές μελέτες και έρευνες το έχουν επιβεβαιώσει αυτό. Και όσοι πραγματικά έχουν βιώσει αυτή την αλήθεια, δεν θέλουν να την αφήσουν. Την εκτιμούν και την σέβονται. Μαθαίνοντας έτσι, να σέβονται τον εαυτό τους.


Χιλιάδες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ παρελαύνουν κατά μήκος της 42ης οδού στη Νέα Υόρκη για την Παγκόσμια Ημέρα του Φάλουν Ντάφα στις 12 Μαΐου του 2017. (Benjamin Chasteen / The Epoch Times)

Δεκάδες εκατομμύρια Κινεζικές οικογένειες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την ανομία και τη βαρβαρότητα.

Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ το 1999, δηλαδή, 1 στα 12 άτομα. Όταν ο Τζιανγκ Τζεμίν άρχισε τη δίωξη, οι ζωές τους αλλά και αυτές των οικογενειών τους, έχουν έκτοτε αναστατωθεί, καθώς το ΚΚΚ έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τις μεθόδους του, των κατασταλτικών τακτικών. Μια τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας για να δαιμονοποιήσουν το Φάλουν Γκονγκ, νέα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και αυτοσχέδια κέντρα κράτησης χτίστηκαν για να κρατήσουν την τεράστια εισροή των κρατουμένων. Μια εκτός νόμου ειδική ομάδα της αστυνομίας, συστάθηκε για την υλοποίηση του σχεδίου, Το ειδικό Γραφείο 6-10, ένα ειδικό γραφείο τύπου γκεστάπο. Στο διαδίκτυο επινοήθηκε ένας μηχανισμός λογοκρισίας ο οποίος σταματά οποιαδήποτε πληροφορία που σεχετίζεται με τη αλήθεια για το Φάλουν Γκονγκ. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια άνθρωποι, καλοί, εργατικοί, κάθε ηλικίας και επαγγέλματος έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους και έχουν σταλθεί σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας για «επανεκπαίδευση».

Σήμερα, η μυστική αστυνομία συνεχίζει να απαγάγει ανθρώπους από τα σπίτια τους και να τους στέλνει για «επανεκπαίδευση» απλώς και μόνο επειδή ασκούν Φάλουν Γκονγκ, ακόμη και αν ασκούνται μόνοι τους στο σπίτι τους. Ως αποτέλεσμα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ παραμένουν η μεγαλύτερη ομάδα κρατουμένων συνείδησης στην Κίνα, και νέες περιπτώσεις θανάτου λόγω κακοποίησης στην φυλακή, αναφέρονται σε εβδομαδιαία βάση.

Η δίωξη έχει γεννήσει μια ηθική και κυβερνητική κρίση για την Κινεζική κοινωνία.

Οι επιπτώσεις της απόφασης του Τζιάνγκ να εξαλείψει το Φάλουν Γκονγκ έγινε αισθητή όχι μόνο από τους ασκούμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και σε όλη την Κινεζική κοινωνία. Οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν ενεργά στο βασανισμό και τη δολοφονία των πιστών του Φάλουν Γκονγκ προωθούνται με »μπόνους». Στον κοινό, έχουν προσφέρει χρηματικές ανταμοιβές για να καταγγέλουν τους γείτονές τους. Εκείνοι που αρνούνται να συνεργαστούν ή ξεσηκώνονται εναντίον του ΚΚΚ διακινδυνεύουν να απολυθούν, να απαχθούν, να φυλακιστούν, να δολοφονηθούν. Το κράτος δικαίου και η ελευθερία της πίστης έχουν καταστραφεί αμείλικτα. Η δίωξη έχει ωθήσει αρκέτους μορφωμένους και ικανούς ανθρώπους να μεταναστεύσουν, έχει δημιουργήσει ηθική κρίση και προωθεί σε τρομακτική έκταση την επίθεση στα βασικά δικαιώματα ενός ανθρώπου.

Τα προϊόντα της διαφθοράς και της καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στο σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, τέτοια περιστατικά κάθε χώρας, έχουν παγκόσμια αντήχηση. Τα ξυλάκια φαγητού που αγοράζουν στο Μανχάταν, στην Ελλάδα, στην λατινική αμερική ή στην Αυστραλία, μπορεί να έχουν συσκευαστεί από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ή άλλους κρατούμενους συνείδησης στο Πεκίνο σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά μας μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω της ηθικής υποβάθμισης στην Κίνα. Τα μέλη των Κινεζικών αντιπροσωπειών που συναντάμε, είτε είναι από επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, πολιτικούς κλάδους, πιθανόν να έχουν επηρεαστεί από τη δίωξη, ως δράστες, θύματα, ή σιωπηλοί παριστάμενοι.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα προσπαθεί να επεκτείνει τη δίωξη του πέρα από την Κίνα.

Ολοένα και περισσότερο, η εκστρατεία του Κομμουνιστικού Κόμματος αγγίζει πιο άμεσα τις ζωές των ανθρώπων έξω από την Κίνα. Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα υποκινήσει παρενοχλήσεις και επιθέσεις σε ασκούμενους διάφορων χωρών, όπως Ισραήλ, Βιετνάμ, Ρωσία, Βόρεια και Νότια αμερική, ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο καθένας από εμάς μπορεί να κληθεί μια ημέρα να κάνει μια επιλογή μεταξύ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων ενός ασκουμένου του Φάλουν Γκονγκ. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως ξέρουμε τι είναι πραγματικά το Φάλουν Γκονγκ.

Ο πρόεδρος του CASRECH (Επιμελητήριο των σουπερμάρκετ και των αυτοεξυπηρετoύμενων καταστημάτων κινέζων κατοίκων στην Αργεντινή) απειλεί έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ στο Μπουένος Άιρες στις 19 Ιουλίου 2014. (Epoch Times)

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποδείχθηκαν ισχυρή δύναμη για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Η απάντηση τους στην δίωξη ειναι ειρηνική και πιό δυνατή από τη βία.

Μη δεχόμενοι την καταστολή του ΚΚΚ, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και στο εξωτερικό, επιμένουν στις πεποιθήσεις τους. Έχουν εργάζονται ακούραστα και δημιουργικά για να σταματήσει η δίωξη. Στο εσωτερικό της Κίνας, τα φυλλάδια διευκρίνησης της αλήθειας, γίνονται στο σπίτι, φτιάχνονται βίντεο, και αναρτούνται πανό σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους Κινέζους να δουν μέσα από τα ψέματα του Κομμουνιστικού Κόμματος και να αποφύγουν να κάνουν πράξεις που θα μετανιώσουν στο μέλλον. Τέτοιο υλικό διατίθεται σε χιλιάδες, ακόμη και σε μικρά, απομακρυσμένα χωριά. Έξω από την Κίνα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν κάνει παραγωγές τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, σχεδίασαν λογισμικά στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της λογοκρισίας, κατ’ονόμασαν τα στρατόπεδα εργασίας, κατέθεσαν αγωγές εναντίον βασικών δραστών, ακόμη και ποδηλάτησαν σε ολόκληρη τη χώρα των Η.Π.Α. Έχουν επίσης δημιουργήσει ομάδες χορού του δράκου, παραδοσιακές μπαντες τυμπάνων, και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες για την προβολή του αυθεντικού Κινεζικού πολιτισμού σε κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δράσεις των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ εμπνέουν περισσότερους Κινέζους να πάρουν θέση για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη

Καθώς αρχίζουν να βλέπουν μέσα από τα ψέματα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ορισμένοι Κινέζοι αντέδρασαν με ήσυχες χειρονομίες στήριξης ή αλληλεγγύης. Ένας αστυνομικός προειδοποίησε τον γείτονά του ο οποίος ασκούσε Φάλουν Γκονγκ για την σύλληψή του. Ένας δεσμοφύλακας κάνει τα στραβά μάτια ενώ ένας ασκούμενος διαλογίζεται. Ένας αξιωματούχος παραιτείται από το κόμμα χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο σαν μέρος ενός δυνατού κινήματος εκατομμυρίων ανθρώπων να αποκηρύξουν τη βία.

Εν τω μεταξύ, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων σε ολόκληρη την Κίνα έχουν άμεσα αψηφήσει τον κίνδυνο να προφυλακιστούν (ή και χειρότερα) και παίρνουν θέση δημόσια για ν’ αντιταχθούν στην δίωξη. Δικηγόροι υπερασπίζονται ανοιχτά τους πελάτες τους του Φάλουν Γκονγκ στο δικαστήριο, αμφισβητώντας τη »νομιμότητα» της εκστρατείας δίωξης. Απλοί πολίτες υπογράφουν με τα πραγματικά τους ονόματα εκκλήσσεις ζητώντας από την κυβέρνηση να απελευθερώσει ένα ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ που είναι γείτονας, φίλος ή συνάδελφος. Παρά το γεγονός ότι η δίωξη εξακολουθεί να υφίσταται, με κάθε τέτοια πράξη περιφρόνησης, η ικανότητα του ΚΚΚ να συνεχίσει την καταστολή του αποδυναμώνεται.

Διεθνείς φωνές-συμπεριλαμβανομένης της δικής σας, μπορούν να σώσουν ζωές.

Οι Κινέζοι δεν είναι οι μόνοι των οποίων η θέση ενάντια σε θέματα δίωξης έχει σημασία! Η εμπειρία δείχνει ξανά και ξανά ότι η προσοχή της διεθνούς κοινότητας, και η δημόσια καταδίκη στις καταχρήσεις του ΚΚΚ ενάντια στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και άλλους αθώους ανθρώπους στην Κίνα, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Υπογράφοντας μια έκκληση, γράφοντας ένα γράμμα, μοιράζοντας ένα σύνδεσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και απλά προσφέροντας μια προσευχή, μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε ένα βήμα πιό κοντά στο να ζούμε σ’ έναν κόσμο στον οποίο η Κίνα δεν θα έχει διάσπαρτα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας γεμάτα με κρατούμενους συνείδησης αλλά όπως στις αρχές του 1990, να είναι γεμάτη με σκηνές χιλιάδων ανθρώπων που διαλογίζονται γαλήνια στο πάρκο.

Μπορείτε να βοηθήσετε

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση