Βιασμός και σεξουαλική κακοποίηση

(Προσοχή: Αυτό το άρθρο περιέχει εικόνες που μπορεί να θεωρηθούν σκληρές από ορισμένους αναγνώστες.)

Οι ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ έχουν αφηγηθεί φρικιαστικές ιστορίες σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης σε αιχμαλωσία. Έχουν παραβιαστεί από φύλακες και κρατούμενους με ραβδιά σκούπας και ηλεκτροφόρα καλώδια προκαλώντας τους κολπική αιμορραγία. Τους διαπέρασαν τα στήθη με συρματόπλεγμα και τους βίασαν ομαδικά.

Κατόπιν έρευνας του κινέζου δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γκάο Τζισένγκ (Gao Zhisheng) για την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, γράφει: «Ανάμεσα σε αληθινές μαρτυρίες απίστευτης βαρβαρότητας, οι ανήθικες πράξεις που συγκλόνισαν την ψυχή μου περισσότερο, ήταν η συνήθης πρακτική επίθεσης στα γεννητικά όργανα των γυναικών, από το προσωπικό του γραφείου 6-10 και την αστυνομία.»


Η κυρία Tan Guangui της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ πριν και μετά από το σεξουαλικό βασανισμό και τη βία που υπέστη, από ομάδες φυλακισμένων και δεσμοφυλάκων στο στρατόπεδο εργασίας στην Wanjia, το 2001. Πριν την απελευθέρωσή της, είχε ήδη καταρρεύσει ψυχικά.

«Τα γεννητικά όργανα και τα στήθη σχεδόν κάθε γυναίκας, ακόμα και τα γεννητικά όργανα του κάθε άντρα, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της δίωξης με τον πιο χυδαίο τρόπο», έγραψε ο Γκάο σε ανοικτή επιστολή του τον Δεκέμβριο του 2005 προς τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ένα ομαδικό γράμμα κινέζων γυναικών που ασκούν Φάλουν Γκονγκ συνοψίζει αυτά που υπέστησαν ως εξής: «Σύρμα χρησιμοποιήθηκε για να τρυπήσει τις θηλές μας. Αστυνομικοί παραβίασαν σεξουαλικά το σώμα μας με μελιτζάνες, οδοντόβουρτσες, και πλαστικά μπουκάλια νερού. Σ’ ένα γυναικείο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας της επαρχίας Τζινλίν, η αστυνομία έβαζε καυτό πιπέρι στους κόλπους των γυναικών, προκειμένου να τις αναγκάσει να εγκαταλείψουν την πίστη τους στο Φάλουν Ντάφα.»

Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τη βία κατά των γυναικών, αναφέρει μια περίπτωση τον Οκτώβριο του 2000, όπου έγδυσαν 18 γυναίκες ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ, και τις έριξαν σε κελιά με καταδικασμένους άντρες εγκληματίες (αριθμός έγγραφου του ΟΗΕ E / CN.4 / 2001/73 /Add.1). Η έκθεση αναφέρει επίσης, ότι «ηλεκτροφόρα καλώδια χρησιμοποιήθηκαν στο στήθος και στα γεννητικά τους όργανα.»

Αστυνομικός βιάζει γυναίκα στο δρόμο

Αποσπάσματα από την έκθεση της Ομάδας Εργασίας Φάλουν Γκονγκ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

Στις 14 Μαΐου του 2001, μετά τις 21:00, μια ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια για τη δίωξη μόνη της, στην πόλη Νταπεγιάο της περιοχής Τσιαογιάνγκ. Ένας αστυνομικός με πολιτικά που ήταν σε υπηρεσία την σταμάτησε. Την ψηλάφισε άγρια στο κάτω μέρος του σώματός της, με την δικαιολογία της διεξαγωγής σωματικής έρευνας. Εκείνη αγωνίστηκε να ελευθερωθεί τρέχοντας προς το δρόμο, ενώ εκείνος την κυνήγησε με το ποδήλατό του και την χτύπησε άγρια με ένα λαστιχένιο κλομπ. Είπε: « Ο ανώτερός μου, με διέταξε να μην αφήσω κανένα ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ να φύγει. Σήμερα είτε θα σε σκοτώσω και θα ρίξω το σώμα σου στο κανάλι της πόλης, ή θα σε πάρω στο αστυνομικό τμήμα.»

Η γυναίκα προσπάθησε να τρέξει μακριά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο αστυνομικός την χτυπούσε αλύπητα για πάνω από μια ώρα, φέρνοντάς την στο χείλος του θανάτου. Μια ντουζίνα περαστικοί ήρθαν να παρακολουθήσουν, και ο αστυνομικός τότε τους φώναξε, «αυτή είναι ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ. Είναι ενεργά αντ’επαναστατική. Αν την χτυπήσω μέχρι θανάτου, αυτό θα μετρά ως τίποτα.» Τότε όλοι οι περαστικοί έφυγαν βιαστικά.

Δύο από τα μπροστινά δόντια της έσπασαν απ’ τον ξυλοδαρμό. Αυτός ο άνανδρος αστυνομικός προκάλεσε πολλά τραύματα στο κεφάλι της, και άφησε όλο της το σώμα πρησμένο και μελανιασμένο. Την χτύπησε πολύ δυνατά με το γκλομπ στο δεξί αυτί και στον κρόταφο. Αφότου έχασε τις αισθήσεις της, την έσυρε κάτω από τη γέφυρα, της έσκισε το παντελόνι και την βίασε. Μετά απ’ αυτό, ο ίδιος έβαλε το γκλομπ του στον κόλπο της χρησιμοποιώντας την πλήρη δύναμη του και κάθισε πάνω της. Όταν η ασκούμενη ανέκτησε τις αισθήσεις της, με λίγη δύναμη, φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε. Στη συνέχεια ο αστυνομικός πήρε το ποδήλατό του και έφυγε.

Δεσμοφύλακας βιάζει 28χρονή φοιτήτρια πανεπιστημίου

Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις βιασμού είναι εκείνη της κας. Ουέι Σινγιουάν. Το βράδυ της 13ης Μαΐου του 2003, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο Τσονγκτσίνγκ συνελήφθη για κατοχή μπαλονιών και πανό τυπωμένα με μηνύματα για το Φάλουν Γκονγκ.

Ένας αστυνομικός διέταξε δύο τροφίμους να την γδύσουν. Στη συνέχεια την ανάγκασε να πέσει στο πάτωμα και την βίασε μπροστά τους.

Μόλις η είδηση της ιστορίας της διαδόθηκε έξω απ’ την Κίνα, το πανεπιστήμιο της και οι τοπικές αρχές επιχείρησαν να σβήσουν την ταυτότητά της, αρνούμενοι ότι υπάρχει. Η τρέχουσα τύχη της είναι άγνωστη.

Και οι άνδρες επίσης, δεν έχουν γλιτώσει απ’ τα σεξουαλικά βασανιστήρια. Ο τριανταδυάχρονος κ.Τσου Χούι, για παράδειγμα, βασανίστηκε με ξυλοδαρμούς και ηλεκτροσόκ που χρησιμοποιείται στα βοοειδή από τις 21:00 έως τις 8:00 το επόμενο πρωί. Οι βασανιστές χρησιμοποίησαν το ηλεκτροσόκ σε όλο του το σώμα, εισάγοντας το και στον πρωκτό του. O Tσου λιποθύμησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων.

Κάποιες ακόμα από τις πολλές περιπτώσεις:

  • Η τριανταδυάχρονη κυρία Τζου Σια κλαίει, γελάει, και συχνά κτυπά στις πόρτες και τα παράθυρα με μανία. Λερώνει τα ρούχα της ανεξέλεγκτα, και έχει συχνά παραισθήσεις, πετώντας πράγματα και παλεύει ασταμάτητα με αόρατους εχθρούς. Τη νύχτα, βάζει τα χέρια της γύρω από το κεφάλι της αμυντικά, ουρλιάζοντας «Σκοπεύετε να με βιάσετε;»
  • Αφού ξυλοκοπήθηκε και υπέστη ηλεκτροπληξία στα γεννητικά της όργανα, μια γυναίκα πεθαίνει μετά από κράτηση τριών ημερών.
  • Γυναίκες κρεμάστηκαν από την κομπαστή της οροφής, τους έκαναν σεξουαλική επίθεση με ραβδιά σε μια προσπάθεια «αναμόρφωσης».

Διαβάστε επίσης: Ψυχιατρικά βασανιστήρια

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση