Εξαναγκαστική αναμόρφωση

Η αναμόρφωση είναι ένας κλασικός διαβολικός τρόπος του Κινεζικού Κομμουνιστικού καθεστώτος (KKK). Περιέχει διάφορες μεθόδους, και στόχο έχει τον εξαναγκασμό των ανθρώπων που ασκούν Φάλουν Γκονγκ (ή άλλων πεποιθήσεων) να απαρνηθούν τα πιστεύω τους και να συνεργάζονται με τις αρχές.

Είναι το κεντρικό κομμάτι της εκστρατείας του KKK, και είναι από τα πιο καταστροφικά είδη πλύσεως εγκεφάλου.

Οι κοινές τακτικές τους, περιέχουν κάθε είδους σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων όπως απομόνωση, ταπείνωση, στέρηση ύπνου, πνιγμό, βομβαρδισμό με προπαγάνδα κατά του Φάλουν Γκονγκ, ηλεκτροπληξία (και στα γεννητικά όργανα), ψυχολογική δίωξη, απειλές για ισόβια φυλάκιση, συναισθηματική χειραγώγηση, οικονομική εξαθλίωση (ως τιμωρία) και χρήση «αναμορφωμένων» πρώην ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, για να λειτουργήσουν ως ψυχολογική πίεση.

Τα κέντρα πλύσεως εγκεφάλου έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από το 1999 για την «αναμόρφωση» των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ. Είναι ειδικοί χώροι σχεδιασμένοι να εξαναγκάζουν ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να απαρνούνται τα πνευματικά τους πιστεύω. Κακοποιήσεις και βασανισμοί…. Είναι ενδημικού χαρακτήρα.

Διεθνής Αμνηστία 2013.

Το 2008, η εκτελεστική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην ετήσια έκθεσή της, περιέγραψε την «αναμόρφωση μέσω της επανεκπαίδευσης» ως «διαδικασία ιδεολογικού επαναπρογραμματισμού, όπου οι ασκούμενοι υποβάλλονται σε διάφορες μεθόδους σωματικού και ψυχολογικού εξαναγκασμού, μέχρις ότου απαρνηθούν την πίστη τους στο Φάλουν Γκονγκ.»

Η ψυχική οδύνη και αγωνία που κάποιος περνά όταν εξαναγκάζεται να αφήσει τα πιστεύω του, είναι τρομακτική. Πρέπει να διαλέξει μεταξύ πνευματικής ελευθερίας (που έχει ως αποτέλεσμα τους βασανισμούς) ή της κοινωνικής ελευθερίας (που έχει ως αποτέλεσμα να μην διωχτεί από το ΚΚΚ). Είναι μια οδυνηρή διαδικασία που δεν σταματά εκεί, καθώς ο αναμορφωμένος ασκούμενος απαιτείται άμεσα όχι μόνο να σταματήσει να πιστεύει στο Φάλουν Γκονγκ, αλλά να στραφεί και εναντίον του.

Μόλις μια δήλωση μετασχηματισμού υπογραφεί, οι ασκούμενοι εξαναγκάζονται να κάθονται μπροστά σε κάμερες, και να διαβάζουν μια δήλωση που έγραψαν οι ίδιοι, με την «νέα τους κατανόηση» για το Φάλουν Γκονγκ. Έπειτα, το ΚΚΚ χρησιμοποιεί τα πλάνα ως υλικό προπαγάνδας. Εάν στη δήλωση ο ασκούμενος δεν παρουσιάζεται ικανοποιητικά μετανοημένος, ή είναι ανεπαρκώς δυσφημιστική για το Φάλουν Γκονγκ και τον ιδρυτή του, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί. Ο ασκούμενος στην συνέχεια υποχρεούται να αναμορφώσει και άλλους συνασκούμενους, καθώς τον εκβιάζουν πως αν δεν το κάνει θα τον βασανίσουν.

Τουλάχιστον 43 ψυχιατρικά νοσοκομεία σε ολόκληρη την Κίνα χρησιμοποιούνται για να κρατούν και να βασανίζουν τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ… Γνωρίζουμε κάποια από τα φάρμακα που τα νοσοκομεία χορηγούν σε υγιείς ασκούμενους με στόχο να καταστρέψουν το πνεύμα και την θέλησή τους. Ξέρουμε για την ευρεία χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων από την αστυνομία σε φυλακές, κέντρα πλύσεως εγκεφάλου και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Αβραάμ Λ. Χέλπερν (Abraham L. Halpern), Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρώην Πρόεδρος Ιατρικού Κολλέγιου της Νέας Υόρκης , Αμερικανική Ακαδημία Νομικής και Ψυχιατρικής.

Διαβάστε επίσης: Βασανιστήρια

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση