Παγκόσμια αντίσταση

Οι ασκούμενοι παγκοσμίως εστιάζονται στην έκθεση των εγκλημάτων κατά του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, καθώς αντιστέκονται ειρηνικά κατά της δίωξης.


Η φύση και το μέγεθος αυτής της αδυσώπητης δίωξης έχουν παραμείνει σχετικά άγνωστα. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντική η υποστήριξη εκείνων που διώκονται εντός της Κίνας. Ειδικοί στον ιατρικό τομέα, από πολλές χώρες, έχουν αντιταχθεί και διαμαρτυρηθεί εναντίον της συγκομιδής οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι καιοργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν μιλήσει επίσης εναντίον αυτής της δίωξης.


Εντός της Κίνας, οι εξελίξεις είναι επίσης εμφανείς. Εκατομμύρια Κινέζων έχουν αποκηρύξει το Κομμουνιστό Κόμμα Κινας (ΚΚΚ) και έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΚΚΚ (κίνημα Τουιτάνγκ). Πολλοί Κινέζοι πολίτες έχουν επίσης συγκεντρώσει υπογραφές για να ελευθερώσουν τους συμπολίτες τους που ασκούν Φάλουν Γκονγκ. Δικηγόροι έχουν υποστηρίξει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε δικαστήρια και πολλοί Κινέζοι έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του Τζιάνγκ Ζεμίν.


Για να ενημερώσουν για το μέγεθος της δίωξης, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ παγκοσμίως έχουν οργανώσει πολλές δραστηριότητες και διαμαρτυρίες. Έχουν επίσης συνεισφέρει στο να σπάσουν τον διαδικτυακό αποκλεισμό στην Κίνα και να αντιταχθούν στην προπαγάνδα το Κινεζικού καθεστώτος καθώς και στο να περιορίσουν τη δίωξη. Έχουν εγκαθιδρύσει μέσα ενημέρωσης χωρίς λογοκρισία, κάνει τηλεφωνήματα στην Κίνα, αποκτήσει πρόσβαση στην Κίνα μέσα από δορυφορική τηλεόραση, λάβει μέρος σε παρελάσεις καθώς και έχουν οργανώσει περίπτερα πληροφόρησης, συγκεντρώσεις υπογραφών και εκθέσεις τέχνης. Έχουν επίσης παράγει πολυβραβευμένες ταινίες όπως το Hard to Believe, Free China και το Transcending Fear κ.α.

Διαβάστε επίσης: Σύγχρονοι ήρωες

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση