Τι είναι το Φάλουν Γκονγκ;

Το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ, είναι μια αρχαία κινέζικη εξάσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Αποτελείται από δύο μέρη αλληλένδετα και αναπόσπαστα μεταξύ τους. Πρώτον, από το μέρος των ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα από πέντε πολύ απλές στην εκμάθηση. Οι τέσσερεις πρώτες σε όρθια στάση, και η πέμπτη καθιστός διαλογισμός. Όλες οι ασκήσεις είναι με ήρεμες, γαλήνιες ήπιες κινήσεις ή ακόμη και στατικές. Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία ούτε κάποιος περιορισμός ως προς το ποιος μπορεί να τις κάνει. Δεύτερον, το μέρος της “καλλιέργειας” που σημαίνει την εσωτερική καλλιέργεια του χαρακτήρα και του ήθους του ασκούμενου με την συνεπή εφαρμογή των αρχών Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα (στα κινέζικα είναι Τζεν, Σαν, Ρεν αντίστοιχα).

Αυτές οι τρεις αρχές αποτελούν την καρδιά τού Φάλουν Ντάφα και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτές. «Ντα -Φα» στα κινέζικα σημαίνει «Μεγάλος Νόμος» και σύμφωνα με την εξάσκηση οι τρεις αυτές αρχές αποτελούν τον Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος. Αυτές είναι οι αρχές που καθοδηγούν την καθημερινή εξάσκηση του Φάλουν Ντάφα.

To Φάλουν Γκονγκ είναι δωρεάν και ασκείται ελεύθερα σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ομάδες εξάσκησης και ενώσεις υπάρχουν σε πάρα πολλές πόλεις σε πανεπιστήμια και άλλα περιβάλλοντα. Στο Φάλουν Ντάφα δεν υπάρχουν συγκεκριμένη οργάνωση, μέλη, γραφεία, συνδρομές, κατάλογοι μελών κλπ. Είναι απλά μία εξάσκηση. Όποιος θέλει μπορεί να την εξασκήσει και εφόσον το θελήσει μπορεί ελεύθερα να φύγει. Κανείς δεν θα του ζητήσει τον λόγο αφού ό,τι γίνεται, γίνεται εθελοντικά και από την καρδιά.

Από το 1992 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό στην Κίνα μέχρι το 1999, το Φάλουν Ντάφα έγινε η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων που είχε στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70-100 εκατομμύρια.

Με επιμελή και συνεπή άσκηση και καλλιέργεια, μπορεί κάποιος να πετύχει με φυσικό τρόπο μια κατάσταση ανιδιοτέλειας, μεγαλύτερης επίγνωσης και βαθύτερης συνειδητότητας, εσωτερική αγνότητα και ισορροπία, τα οποία αποτελούν την φυσική βάση για την πραγματικά αληθινή υγεία. Αληθινή υγεία σε όλα τα επίπεδα, αφού «σώμα» και «νους» είναι ένα.

Αν και το Φάλουν Ντάφα έχει ως στόχο την εσωτερική μεταμόρφωση του ίδιου του ανθρώπου, παρόλα αυτά μέσα από τη στάση ζωής και την εν γένει συμπεριφορά του κάθε ασκούμενου, επιτυγχάνει επίσης μια θετική αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία όσον αφορά το ήθος, την εντιμότητα, την ανιδιοτελή προσφορά, κ.ο.κ.. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ θα γίνει ένας πιο υπομονετικός γονιός, πιο ευσυνείδητος εργαζόμενος ή επαγγελματίας, πιο δοτικός και ανιδιοτελής προς τους συνανθρώπους του κλπ.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Share on facebook
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share on twitter
Μοιραστείτε το στο Twitter
Share on linkedin
Μοιραστείτε το στο Linkedin
Share on whatsapp
Μοιραστείτε το στο Whatsapp