Αρχαίες ρίζες

Ο γνήσιος, παραδοσιακός, κινεζικός πολιτισμός, είναι βαθύς…. και αρχαίος. Είναι ένας πολιτισμός που σέβεται το Θείο και ζει σύμφωνα με το Τάο (δρόμο), σε αρμονία με τον ουρανό και τη Γη.

Στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό περιλαμβάνονται η φιλοσοφία, και αρκετές πνευματικές σχολές.

Ο Ταοϊσμός εξηγεί την αλήθεια και την ειλικρίνεια. 

Ο Βουδισμός εκδηλώνει την συμπόνια. 

Ο Κομφουκιανισμός διδάσκει πως να αντιμετωπίζουμε τις ανθρώπινες σχέσεις σύμφωνα με το «Τάο», υιοθετώντας αρχές όπως η δικαιοσύνη, η ευσέβεια και η ανεκτικότητα.

Αυτές οι εμβριθείς διδασκαλίες, για χιλιετίες έχουν σχηματίσει το υπόβαθρο του κινεζικού πολιτισμού. Ένας πολιτισμός που έχει οδηγήσει τον κόσμο πολιτιστικά, οικονομικά, και στρατιωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του.

Από τις αρχές του 1800, η ​​Κίνα βίωσε μια περίοδο επαναλαμβανόμενων δεινών και αναταράξεων. Μέσα από αυτήν την διαδικασία, χάθηκε η σχέση της μ’ ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής της ουσίας.

Καταστροφή του παραδοσιακού Κινεζικού πολιτισμού

Στις αρχές του 1949, το κομμουνιστικό καθεστώς κατέλαβε την εξουσία στην Κίνα, στέλνοντας έναν λαό που ήδη υπέφερε σε μια περαιτέρω κάθοδο. Τις επόμενες δεκαετίες, το ΚΚΚ εξαπέλυσε βίαιες πολιτικές εκστρατείες, την μια μετά την άλλη, αφήνοντας πίσω δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς. Πολλοί Κινέζοι κατέληξαν φτωχοί, φοβισμένοι, και αποκομμένοι απ’το μεγαλείο της αυθεντικής τους κληρονομιάς.


Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση καθαρίζει τα παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική κοινωνία. (Αρ) Δημόσια ταπείνωση της πολιτιστικής ελίτ και των θρησκευτικών ηγετών. (Κεντ.) Καύση αρχαίων βιβλίων και ιερών γραφών. (Δ) Η καύση και η καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα. Πολλοί διάσημοι ναοί, ιερά και άλλοι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κίνα καταστράφηκαν και οι ιερές εικόνες αντικαταστάθηκαν από φωτογραφίες του προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ.

Το Φάλουν Γκονγκ και η πολιτιστική αναγέννηση

Όταν ο κ. Λι Χονγκτζί εισήγαγε το Φάλουν Γκονγκ στο κοινό τον Μάιο του 1992, δημοσιοποίησε μια πρακτική τσιγκόνγκ όχι μόνο για τη βελτίωση της υγείας και την ευεξία. Το Φάλουν Γκονγκ αντιπροσώπευε την αναγέννηση των παραδοσιακών αξιών της Κίνας.

 Η δύναμη και η ειλικρίνεια του Ταοϊσμού. 

Η συμπόνια και η καλοσύνη του Βουδισμού.

 Η σοφία του ν’ αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους και τα κοινωνικά περιβάλλοντα με δικαιοσύνη και ανεκτικότητα από τον Κομφουκιανισμό. 

Το Φάλουν Γκονγκ αντιπροσωπεύει μια άμεση και αυθεντική σύνδεση με τον γνήσιο παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, και αφ’ότου παρουσιάστηκε στο κοινό, η δύναμη αυτών των βαθιών δρόμων, αποκαταστάθηκε στην καρδιά του κινεζικού λαού, συνδεοντάς τους με τις ρίζες τους. Έτσι, αυξήθηκε με φυσικό τρόπο η δημοτικότητά του….


Καλλιγραφία κινεζικών χαρακτήρων 真 Τζεν – Αλήθεια, 善 Σαν – Καλοσύνη, και 忍 Ρεν – Ανεκτικότητα. Αυτές είναι οι βασικές αρχές του Φάλουν Ντάφα.

Μέχρι το 1999 – μόλις 7 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο κοινό – 100 εκατομμύρια άνθρωποι ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ σε όλη την Κίνα.

Έτσι, καθώς το κινεζικό έθνος ήταν έτοιμο να περάσει στον 21ο αιώνα υπό την κυριαρχία της κομμουνιστικής τυραννίας, και μ’ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να προσπαθεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην, το Φάλουν Γκονγκ έφερε την αναγέννηση του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης: Η άνοδος του Φάλουν Γκονγκ

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση