Έχοντας επιβιώσει από το τραύμα της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976) η οποία επέφερε στους κινέζους σημαντικές απώλειες, ο κινεζικός λαός βρήκε τρόπους να επανασυνδεθεί με τις αρχαίες πνευματικές του παραδόσεις χωρίς να κινδυνεύσει να καταγγελθεί ‘’οπισθοδρομικός’’ ή ‘’αντι- επαναστατικός.’’ Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας προσπάθησε να εξαλείψει τις αρχαίες κινέζικες πνευματικές πρακτικές, και να καθιερώσει την ταξική πάλη και τον αθεϊσμό ως τον νέο κινεζικό πολιτισμό. Το Κόμμα όμως, δεν μπόρεσε ολοκληρωτικά να απομακρύνει τις παραδοσιακές πνευματικές πεποιθήσεις από τις καρδιές των ανθρώπων.
Το ταπεινό ξεκίνημα του Φάλουν Γκονγκ
Στις αρχές του 1990, η δημοτικότητα του τσιγκόνγκ ήταν στο απόγειό της στην Κίνα. Ενώ πολλοί δάσκαλοι τσιγκόνγκ έψαχναν μαθητές, εμφανίστηκε ένας ιδιαίτερος δάσκαλος στη σκηνή, που έκανε όλη την Κίνα να τον παρατηρήσει.
Γεννημένος στη βορειοανατολική πόλη της Τσανγκτσούν, ο κ. Λι Χονγκτζί είχε μαθητεύσει με βουδιστές και ταοϊστές δασκάλους απο παιδί. Το 1992, μετά από δύο χρόνια διδασκαλίας σε μια μικρή ομάδα μαθητών, δοκιμάζοντας και παρατηρώντας την καταλληλότητα του Φάλουν Γκονγκ για διάδοση στο κοινό, ο κ. Λι εισήγαγε στο ευρύ κοινό, την αρχαία παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας, Φάλουν Γκονγκ ή Φάλουν Ντάφα.
Οι ομιλίες του ήταν διαφορετικές σε σχέση με άλλους δασκάλους τσιγκόνγκ εξαιτίας της επίμονης εστίασής του στα ηθικά πρότυπα και την αυτοβελτίωση.
Στις 13 Μαΐου του 1992, Ο Κ. Λι Χονγκτζί έδωσε την πρώτη του διάλεξη για το Φάλουν Γκονγκ σε περίπου 180 θεατές σ’ ένα ταπεινό σχολείο στην Τσάνγκτσουν.
Σε πέντε μήνες, το Φάλουν Γκονγκ αναγνωρίστηκε από την κρατική Ένωση Επιστημονικής Έρευνας Τσιγκονγκ της Κίνας και Ο κ. Λι χαρακτηρίζεται επισήμως «Δάσκαλος Τσιγκονγκ» και λαμβάνει άδεια να διδάξει το Φάλουν Γκονγκ σε εθνικό επίπεδο.
«Το Φάλουν Γκονγκ είναι θαυματουργό!»
Δεκέμβριος 1992 • Ο κ. Λι μαζί με πολλούς από τους μαθητές του, συμμετείχαν στην Ασιατική Έκθεση Υγείας του 1992, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Αφού χρησιμοποίησαν τη θεραπεία του τσιγκόνγκ για να θεραπεύσουν τις ασθένειες πολλών ανθρώπων, η είδηση «Το Φάλουν Γκονγκ είναι θαυματουργό» ακούστηκε σε όσους παρευρέθησαν.
Ο κ. Λι έλαβε τα περισσότερα βραβεία από οποιονδήποτε Δάσκαλο στην εκδήλωση, ανακοινώνοντας έτσι την παρουσία του Φάλουν Γκονγκ στην σκηνή του τσιγκόνγκ. Το ενδιαφέρον για το Φάλουν Γκονγκ αμέσως εκτοξεύθηκε.
1992-1994 • Ανταποκρινόμενος στη ζήτηση κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, Ο κ. Λι ταξιδεύει σε όλη την Κίνα σχεδόν χωρίς στάση. Με λίγες μόνο ημέρες ταξιδιού μεταξύ τους, Ο κ. Λι έδωσε 54 σειρές διαλέξεων για το Φάλουν Γκονγκ εντός δύο ετών. Τα σεμινάρια, που οργανώνονταν από τοπικούς κρατικούς οργανισμούς τσιγκόνγκ, τυπικά διαρκούσαν 8-10 ημέρες
Ο κ. Λι, χρέωνε μόνο μικροποσά για τα εισιτήρια, την κάλυψη των εξόδων ταξιδιού, και ενοικίασης χώρων. Αν και ποτέ δεν διαφήμισε τις διαλέξεις του, τα οφέλη της μεθόδου στην υγεία, εξαπλώθηκαν από στόμα σε στόμα κάτι που τελικά προσελκούσε χιλιάδες παρευρισκόμενους κάθε φορά.
Οι διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ διαφέρουν από τις άλλες σχολές τσιγκονγκ
Το Φάλουν Γκονγκ διδάσκει τις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας. Τονίζει τον χαρακτήρα και την αρετή – ως το πραγματικό μονοπάτι της υγείας και της πνευματικής ανύψωσης και όχι τις υπερφυσικές δυνάμεις όπως τόνιζαν άλλοι δάσκαλοι τσιγκονγκ.
Πολλοί άνθρωποι αρχικά ξεκίνησαν Φάλουν Γκονγκ εξαιτίας των θεραπευτικών αποτελεσμάτων του. Ωστόσο, ένας σημαντικός λόγος για την δημοτικότητα του Φάλουν Γκονγκ οφείλεται επίσης στις απλές του απαιτήσεις για τους ασκούμενους: Ζήστε τη ζωή σας σύμφωνα με την αλήθεια, την συμπόνια και την ανεκτικότητα. Αφήστε τις αρνητικές προσκολλήσεις, και να είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και τους άλλους. Ο κ. Λι αποθάρρυνε τον φανατισμό, όπως ασκούμενοι άλλων σχολών τσιγκόνγκ που ήταν αφοσιωμένοι στους Δασκάλους τους, και ενθάρρυνε τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει σημασία, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
Ο κινεζικός λαός αναγνώρισε στις διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ τις βασικές αρχές που μοιράζονται ο Βουδισμός και ο Ταοϊσμός. Αλλά σε αντίθεση με αυτές τις θρησκείες, δεν υπήρχαν κανονισμοί, περιορισμοί στον τρόπο ζωής ή απαίτηση να εγκαταλείψουν τον επίγειο κόσμο. Το Φάλουν Γκονγκ παρουσιάζει την ουσία της καλλιέργειας και αποφεύγει την εσωτερική γλώσσα των αρχαίων γραφών.
«Τα αληθινά, παραδοσιακά, καλά πράγματα επέστρεψαν!»
Το κοινό στην Κίνα γρήγορα αναγνώρισε το Φάλουν Γκονγκ ως ένα πραγματικά χρήσιμο σύνολο αρχών για να ζήσει μια ουσιαστική ζωή. Αυτό προσέλκυσε ανθρώπους απ’ όλα τα κοινωνικά υπόβαθρα και στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν αναλφάβητων αγροτών, καθηγητών πανεπιστημίων, νοικοκυρών και αξιωματούχων του Κόμματος.
Το κοινό αίσθημα του κινεζικού λαού στην αντιμετώπιση του Φάλουν Γκονγκ, είτε επέλεξαν να το ασκήσουν είτε όχι, ήταν πως η πραγματική κληρονομιά της Κίνας είχε αναβιώσει. Όπως ο συνταξιούχος κινέζος αξιωματούχος κ. Hao Ye είπε, «Οι άνθρωποι το πήραν πραγματικά στην καρδιά. Πιστεύουμε ότι με το Φάλουν Γκονγκ έχουν επιστρέψει τα αληθινά, παραδοσιακά, καλά πράγματα!”
Έγκριση του Κινέζικου Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας
30 Αυγούστου 1993 • Το Τμήμα Δημοσίευσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, φιλοξένησε μια Εθνική Διάσκεψη Αναγνώρισης Ηρώων στη Δικαιοσύνη και το Θάρρος.
Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κ. Λι Χονγκτζί να παράσχει θεραπεία τσιγκόνγκ στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, για να ανακουφίσει τους πόνους τους. Μεταξύ των εκατό συμμετεχόντων πολλοί ήταν τραυματισμένοι και άτομα με αναπηρία, από την καταπολέμηση του εγκλήματος, έχοντας διάφορα συμπτώματα, ακόμη και μετά από τακτικές ιατρικές θεραπείες. Πολλοί υπέφεραν από μακροχρόνιες επιπλοκές υγείας που προκλήθηκαν από τραυματισμούς, μαχαίρια, πυροβολισμούς κ.α. Μετά τη λήψη θεραπειών τα συμπτώματα τους όπως πόνος, πονοκέφαλος, κόπωση και ζάλη εξαφανίστηκαν.
“Μερικοί είδαν τους όγκους τους να εξαφανίζονται μετά τη λήψη θεραπειών. Άλλοι είχαν πέτρες στη χολή που αποβλήθηκαν εντός εικοσιτεσσάρων ωρών μετά τη θεραπεία. κάποιοι που είχαν στομαχικές παθήσεις, καρδιακές παθήσεις ή ασθένειες των αρθρώσεων, ένιωσαν τα συμπτώματά τους να απομακρύνονται επί τόπου αμέσως μετά τις θεραπείες. Μεταξύ αυτών των 100 περίπου ασθενών, εκτός από έναν ασθενή που έπασχε από ελαφρά ασθένεια και δεν αισθάνθηκε άμεσο αποτέλεσμα, όλοι οι άλλοι αισθάνθηκαν δραματικά αποτελέσματα θεραπείας σε διάφορους βαθμούς. Η ισχυρή επίδραση τέτοιων συνεδριών θεραπείας ήταν ιδιαιτέρως ωφέλιμη «, ανέφεραν οι διοργανωτές στην επιστολή τους.
Ο κ. Λι παίρνει τον τίτλο «Ο πιο αναγνωρισμένος Δάσκαλος Τσιγκόνγκ», το Φάλουν Γκονγκ λαμβάνει τα υψηλότερα βραβεία Τσιγκόνγκ στην Ασιατική Έκθεση Υγείας
Δεκέμβριος 1993 • Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την εισαγωγή του Φάλουν Γκονγκ στο κοινό, ο κ. Λι έλαβε ειδική πρόσκληση να συμμετάσχει στην Ασιατική Έκθεση Υγείας του 1993 ως ένα από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.
Αν και ο κ. Λι εξηγεί στις διδασκαλίες του ότι ο σκοπός του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι να θεραπεύσει ασθένειες και ότι συμμετέχει στην εκδήλωση με τους μαθητές του για να υποστηρίξει μια κρατική εκδήλωση τσιγκόνγκ, στην πραγματικότητα η Έκθεση του΄93 ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το Φάλουν Γκονγκ. Λιγοστά άτομα επισκέφθηκαν τα άλλα περίπτερα τσιγκόνγκ, ενώ το περίπτερο του Φάλουν Γκονγκ ήταν γεμάτο. Και μεγάλες ουρές ανθρώπων περίμεναν για θεραπεία και αυτόγραφα.
Η ισχυρή θεραπευτική επίδραση του Φάλουν Γκονγκ σε αυτό το σημείο ήταν αδιαμφισβήτητη. Η επιτροπή της έκθεσης και η επιτροπή ειδικών του τσιγκονγκ συμφώνησαν ότι το υψηλότερο βραβείο της έκθεσης – «Βραβείο για την προώθηση των επιστημών», πρέπει ν’απονεμηθεί στον κ. Λι Χονγκτζί. Έλαβε επίσης το «Ειδικό Χρυσό Βραβείο» και τον τίτλο του «Καλύτερου Δασκάλου Τσιγκονγκ». Η φήμη του Φάλουν Γκονγκ είχε πλέον μεγαλώσει αρκετά.
Το Φάλουν Γκονγκ απο τότε, σαν ένα λαμπερό αστέρι, έκανε τη διαφορά σε σχέση με τις άλλες σχολές Τσιγκονγκ.
Γρήγορη και δωρεάν διάδοση της πρακτικής μεταξύ του κοινού
Ενώ η πρωινή ομαδική άσκηση τσιγκονγκ είναι κοινό φαινόμενο στις δημόσιες πλατείες της Κίνας, ο τεράστιος αριθμός των συμμετεχόντων στις τοποθεσίες άσκησης του Φάλουν Γκονγκ ήταν ασυνήθιστος.
Οι εθελοντές παρείχαν δωρεάν εκμάθηση των ασκήσεων σε οποιονδήποτε ήθελε να μάθει. Όταν ο αριθμός των ανθρώπων σ’ ένα τόπο άσκησης γινόταν πολύ μεγάλος, οι ασκούμενοι εθελοντές ξεκινούσαν νέους σε άλλες τοποθεσίες.
Κρατικά ΜΜΕ: Επληκτικά τα αποτελέσματα θεραπειών. Καλοί σαμαρείτες και ήρωες.
Η άσκηση εμφανίζεται όλο και περισσότερο στις ειδήσεις, κυρίως λόγω των οφελών στην υγεία και στην καλή διαγωγή που προωθεί. Αναφορές για ηρωικές και ενάρετες πράξεις, για βελτιωμένη ηθική και ανιδιοτελείς πράξεις βοήθειας προς τις τοπικές κοινωνίες, άρχισαν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Ο κ. Λι και το Φάλουν Γκονγκ αναγνωρίστηκαν σε δημοσιεύσεις από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας, για την ενίσχυση της κοινωνικής σταθερότητας, και έλαβαν ακόμη και πιστοποιητικό τιμής.
[Επαινούμε τον κ. Λι για τη συμβολή του] στην προώθηση των παραδοσιακών αρετών του κινέζικου λαού, στην προστασία της κοινωνικής τάξης και της ασφάλειας, και στην προαγωγή της κοινωνικής ακεραιότητας.
The People’s Public Security Daily (δημοσίευση υπο την αιγίδα του Κινεζικού Υπουργείου Δημόσιας ασφάλειας), 21 Σεπτεμβρίου 1993
Το Φάλουν Γκονγκ διδάσκει ότι μόνο με την ανύψωση της σκέψης και της συμπεριφοράς θα μπορούσε να επέλθει αληθινή και διαρκής υγεία. Έτσι ήταν!
Μια έρευνα του 1998 πάνω σε 6.000 ασκούμενους στην πόλη Νταλιάν έδειξε, ένα σχεδόν πλήρες, ποσοστό ανάκαμψης μεταξύ των ασθενών. Ομοίως έκαναν παρόμοιες μελέτες, σε άλλες κινεζικές πόλεις και στη Ρωσία. Ακόμη και οι χρόνιοι ή και ασθενείς σε τελικό στάδιο όπως αυτοί που έπασχαν από καρκίνο, ανοσολογικές ασθένειες, και νευρολογικά προβλήματα, έδειξαν αξιοσημείωτη ή πλήρη ανάκαμψη με την άσκηση του Φάλουν Γκονγκ, και χωρίς τη βοήθεια ιατρικής επέμβασης.
Το 1993, το περιοδικό China Today (Η Κίνα σήμερα) δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το Φάλουν Γκονγκ και τον ιδρυτή του, τον κ. Λι Χονγκτζί, με τίτλο: Η εκπληκτική θεραπευτική επίδραση του Φάλουν Γκονγκ. Σύμφωνα με το άρθρο, «Ο Δάσκαλος Λι διδάσκει το Φάλουν Γκονγκ σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς και ανθρώποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Υπήρχαν στρατιωτικοί, καθηγητές, φοιτητές και ιατροί. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από έφηβους μέχρι ηλικιωμένους, ήρθαν να μάθουν την πρακτική. Πολλοί είδαν τον νου και την υγεία τους να βελτιώνονται μετά την άσκηση.»
Το 1997, η εφημερίδα Ιατρική και Υγεία δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «Φάλουν Γκονγκ: Κορυφαία επιλογή για θεραπεία και φυσική κατάσταση.» Ένας δημοσιογράφος από την εφημερίδα επισκέφθηκε μια τοποθεσία άσκησης του Φάλουν Γκονγκ στην πόλη Shenyang στις 8 Νοεμβρίου του 1998, και συνέλεξε δεκάδες ιστορίες ασκουμένων των οποίων η υγεία βελτιώθηκε σημαντικά.
Είναι προφανές ότι το Φάλουν Γκονγκ είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της υγείας. Πολλοί ασθενείς επωφελούνται από αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούν Φάλουν Γκονγκ έχουν περάσει από μια διαδικασία μη πίστης στην πίστη. Στην αρχή, ορισμένοι ασθενείς απλά ήθελαν να το δοκιμάσουν για να δουν αν λειτουργεί. Βλέποντας τις μακροχρόνιες ασθένειές τους να εξαφανίζονται με θαυματουργό τρόπο, είναι πεπεισμένοι ότι το Φάλουν Γκονγκ βελτιώνει αποτελεσματικά την υγεία.
Shenzhen Star Times, 1998
Το 1998, η εφημερίδα China Economic Time, δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο «Μπορώ να σταθώ όρθιος τώρα!» Το άρθρο κάλυψε την ιστορία της 53χρονής Xie Xiufen από την περιοχή Handan στην επαρχία Hebei. Έμεινε παράλύτη το 1979 λόγω τραυματισμού του νωτιαίου μυελού. Έχοντας 4 παιδιά, δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό της και έπρεπε να στηριχθεί στη μητέρα της και στον σύζυγό της. Πολλές φορές είχε σκεφτεί ν’ αυτοκτονήσει. Τον Απρίλιο του 1996, η αδελφή της Xie και ο σύζυγος της οι οποίοι άρχισαν ν’ασκούν Φάλουν Γκονγκ σύστησαν την άσκηση σε αυτήν. Τρεις μήνες αργότερα, την 1η Ιουλίου 1996, πήγε σε έναν τόπο άσκησης του Φάλουν Γκονγκ με μια αναπηρική καρέκλα. Δύο μήνες αργότερα, δεν είχε καθόλου πόνους. Ένα χρόνο αργότερα, η Xie Xiufen μπορούσε να περπατήσει μέχρι τον τόπο της άσκησης. «Νιώθω σαν ένα πουλί που θέλει να πετάξει. Οι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να με προφτάσουν όταν περπατούν δίπλα μου. Ήμουν παράλυτη για 16 χρόνια. Ο Δάσκαλος Λι Χονγκτζί άλλάξε τη ζωή μου. Τώρα, ξαναγεννιέμαι.»
Σε μια συνέντευξη στις 22 Φεβρουαρίου του 1999, στην εφημερίδα US News & World Report, ένας υπάλληλος της Κρατικής Αθλητικής Επιτροπής της Κίνας επαίνεσε την πρακτική για τη μείωση του ιατρικού κόστους του κράτους: «Το Φάλουν Γκονγκ και άλλοι τύποι τσιγκονγκ μπορούν να σώσουν κάθε άτομο 1.000 γιουάν έξοδα σε ετήσιες ιατρικές αμοιβές. Αν 100 εκατομμύρια άνθρωποι το εξασκούν αυτό, είναι 100 δισεκατομμύρια γιουάν που εξοικονομούνται ανά έτος σε ιατρικές αμοιβές.» Ο αξιωματούχος είπε ότι ο τότε πρωθυπουργός Zhu Rongji ήταν πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό.
1 σε κάθε 13 άτομα ασκεί Φάλουν Γκονγκ
Μέχρι το 1999, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Κίνας, 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μελετούσαν το Φάλουν Γκονγκ, χωρίς να υπολογίζουν όσους το είχαν ασκήσει για λίγο. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου ένα στους δεκατρείς ανθρώπους στην Κίνα. Σε πολλές περιπτώσεις, ολόκληρες οικογένειες, ξεκίνησαν να ασκούνται αφότου είδαν τις θετικές αλλαγές που προκάλεσαν στους φίλους και στους συγγενείς τους. Σχεδόν όλοι γνώριζαν κάποιον που ασκούσε Φάλουν Γκονγκ.
Οι διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο
Μετά την τελευταία διάλεξη στην Κίνα, στην πόλη Νταλιάν στις 31 Δεκεμβρίου του 1994, με περίπου 6.600 άτομα, Ο κ. Λι ξεκινά να διδάσκει το Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό. Η Πρώτη διάλεξη δόθηκε στο Παρίσι στην κινεζική πρεσβεία, η οποία ξεκίνησε κατόπιν πρόσκλησης του πρέσβη της Κίνας στη Γαλλία. Μια ολόκληρη επταήμερη διάλεξη ξεκινά εκείνο το βράδυ στο Παρίσι, ακολουθούμενη από μια δεύτερη σειρά τον Μάιο στις πόλεις της Σουηδίας του Γκέτεμποργκ, της Στοκχόλμης και της Uddevalla.
Η μεγάλη δημοτικότητα του Φάλουν Γκονγκ συναντά τα πρόωρα σημάδια κρατικής καταπίεσης
Καθώς το Φάλουν Γκονγκ γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο, εμφανίζονται τα πρώιμα σημάδια κρατικής καταπίεσης.
Το βιβλίο Τζουάν Φάλουν τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, είχε ενταχθεί στην λίστα των μπεστ σέλερ από την εφημερίδα Beijing Youth Daily. Όμως, αμέσως μετά, τα βιβλία του Φάλουν Γκονγκ απαγορεύεται να δημοσιευτούν με εντολή του εκδοτικού Γραφείου Νέων της Κίνας, που αποτελεί κομμάτι του Υπουργείου Προπαγάνδας. Το έγγραφο κατηγορεί το Φάλουν Γκονγκ ότι «εξαπλώνει δεισιδαιμονίες». Την ίδια χρονιά, ο κ. Λι πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έρευνες • Το 1996 το Φάλουν Γκονγκ αποχωρεί από την Ένωση Επιστημονικών Ερευνών Τσιγκόνγκ της Κίνας για να διατηρήσει την άσκηση χωρίς πολιτική επιρροή. Λίγο αργότερα, το Φάλουν Γκονγκ κατηγορείται ότι είναι «αιρετική διδασκαλία και διαδίδει δεισιδαιμονίες.» Το κινεζικό Υπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας απαντά με έρευνα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις.»
Οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας γίνονται πιο προφανείς, καθώς τόσο οι θετικές αναφορές για το Φάλουν Γκονγκ όσο και οι επιθέσεις στο Φάλουν Γκονγκ μεταδίδονται παράλληλα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αριθμοί του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ διάφορες κυβερνητικές οργανώσεις, όπως ανώτερα μέλη του Λαϊκού Κογκρέσου και η Εθνική Αθλητική Επιτροπή της Κίνας, διεξάγουν περισσότερες έρευνες.
Το Φάλουν Γκονγκ έχει εκατοντάδες οφέλη για τον κινεζικό λαό και το έθνος, δεν κάνει κακό.
Συμπέρασμα του Qiao Shi, πρώην μέλους του Πολιτικού Γραφείου και προέδρου της μόνιμης επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, ενώπιον άλλων ανώτερων μελών του Κογκρέσου
Στις 14 Φεβρουαρίου 1999, ένας υπάλληλος από την Εθνική Επιτροπή Αθλητισμού της Κίνας, μιλώντας με την εφημερίδα News & World των ΗΠΑ, δηλώνει πως περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει την άσκηση. Ο υπάλληλος υπογραμμίζει το κόστος που η άσκηση εξοικονομεί στο εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Κίνας, δηλώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός Zhu Rongji είναι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό.»
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ασκήσεις και τα αποτελέσματα του Φάλουν Γκονγκ είναι εξαιρετικά. Έχει βοηθήσει πραγματικά στην βελτίωση της ηθικής και της κοινωνικής σταθερότητας. Αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί και να τονιστεί.
Εθνική Επιτροπή Αθλητισμού της Κίνας, 20 Οκτωβρίου 1998
Παγκόσμια βραβεία & αναγνωρίσεις
Εν’όψει των αυξανόμενων αναταραχών στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά τη στάση απέναντι στο Φάλουν Γκονγκ και την επακόλουθη καταστολή αυτού, το Φάλουν Γκονγκ και ο ιδρυτής του, κ. Λι Χονγκτζί, συνέλεξαν χιλιάδες βραβεία και επιστολές αναγνώρισης απ’ όλο τον κόσμο.
Ο κ. Λι Χονγκτζί ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πέντε φορές και προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης. Είναι ο αποδέκτης του Διεθνούς Βραβείου Θρησκευτικής Ελευθερίας του Freedom House.
Διαβάστε επίσης: Η αρχή της δίωξης