Tο Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ, είναι μια αρχαία κινέζικη άσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Αποτελείται από ήρεμες διαλογιστικές ασκήσεις και την καλλιέργεια του εαυτού. Στην δύση, θα κατανοούσαμε καλύτερα τον όρο ”καλλιέργεια” ως αυτοβελτίωση. Αυτά είναι δύο κομμάτια αλληλένδετα και αναπόσπαστα μεταξύ τους.
Το πρώτο μέρος, το κομμάτι των ασκήσεων, περιέχει πέντε πολύ απλές στην εκμάθηση ασκήσεις, όπου οι τέσσερεις πρώτες είναι όρθιες, και η πέμπτη καθιστή. Οι κινήσεις των ασκήσεων είναι ήρεμες, ήπιες, και σε κάποια σημεία στατικές, και έχουν ως στόχο να ξεμπλοκάρουν τα ενεργειακά κανάλια (σύμφωνα με την κινεζική ιατρική) και να ενισχύσουν την ενέργεια του σώματος.
Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία ούτε κάποιος περιορισμός, διδάσκονται δωρεάν και είναι για όλους.
Το δεύτερο μέρος, το κομμάτι της “καλλιέργειας”, σημαίνει την εσωτερική καλλιέργεια του εαυτού. Δηλ, του χαρακτήρα και του ήθους ενός ανθρώπου. Στο Φάλουν Γκονγκ η καλλιέργεια της καρδιάς και του νου (σινσινγκ στα κινέζικα) είναι και το πιό σημαντικό κομμάτι της μεθόδου.
Καλλιεργώντας τον εαυτό με το Φάλουν Γκονγκ
Καρδιά της φιλοσοφίας του Φάλουν Γκονγκ είναι οι αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα ή Τζεν 真,, Σαν 善, Ρεν 忍 στα κινέζικα, οι οποίες θεωρούνται οι θεμελιώδεις αρχές του σύμπαντος. Με συνεπή εφαρμογή και εναρμόνιση με αυτές τις αρχές, ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ νιώθει άμεσα την διαφορά στον εαυτό του. «Ντά -Φα» στα κινέζικα σημαίνει «Μεγάλος Νόμος» και σύμφωνα με την εξάσκηση οι τρεις αυτές αρχές αποτελούν τον Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος.
Με ειλικρινή άσκηση και καλλιέργεια, μπορεί κάποιος να πετύχει με φυσικό τρόπο μια κατάσταση ανιδιοτέλειας, επίγνωσης, αγνότητας, ισορροπίας και βαθύτερης συνειδητότητας. Αυτά αναδύονται φυσικά στην πορεία, και αποτελούν βάση για την αληθινή υγεία. Αληθινή υγεία σε όλα τα επίπεδα, αφού «σώμα» και «νους» είναι ένα. Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι ενός πνευματικού ”ξυπνήματος” που στην Ασιατική παράδοση οδηγούν στην ”φώτιση”, ”Σοφία” ή στο ”Τάο.”
Αν και το Φάλουν Ντάφα έχει ως στόχο την εσωτερική μεταμόρφωση του ίδιου του ανθρώπου, παρ΄όλ΄αυτά μέσα από τη στάση ζωής του και την εν γένει συμπεριφορά του κάθε ασκουμένου, επιτυγχάνει αυτόματα μια θετική αλλαγή στον κόσμο και την κοινωνία χωρίς να το επιδιώξει, όσον αφορά το ήθος, την εντιμότητα, την ανιδιοτελή προσφορά, κ.ο.κ. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ θα γίνει ένας πιο υπομονετικός γονιός, πιο ευσυνείδητος εργαζόμενος ή επαγγελματίας, πιο δοτικός και ανιδιοτελής προς τους συνανθρώπους του κλπ.
Βραβεία στην Κίνα και Παγκοσμίως
Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Κίνας και μέχρι το 1999, έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της, και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων που είχε στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70 με 100 εκατομμύρια.
Ο κ. Λι Χονγκτζι μέχρι το 1999, πριν ξεσπάσει η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην κίνα, είχε λάβει αρκετά βραβεία και επιστολές που εγκωμίαζαν την εξάσκηση και τα οφέλη της όπως:“Βραβείο για την προώθηση των επιστημών”, “Ειδικό Χρυσό Βραβείο”, τίτλος του ”Καλύτερου Δασκάλου Τσιγκόνγκ”, ”πιστοποιητικά τιμής” από τα κρατικά υπουργεία καθώς και επαίνους και δημοσιεύσεις σε άρθρα από σημαντικά πρόσωπα.
Σε μια συνέντευξη στις 22 Φεβρουαρίου του 1999, στην εφημερίδα US News & World Report, ένας υπάλληλος της Κρατικής Αθλητικής Επιτροπής της Κίνας επαίνεσε την πρακτική για τη μείωση του ιατρικού κόστους του κράτους: «Το Φάλουν Γκονγκ και άλλοι τύποι τσιγκόνγκ μπορούν να σώσουν κάθε άτομο 1.000 γιουάν έξοδα σε ετήσιες ιατρικές αμοιβές. Αν 100 εκατομμύρια άνθρωποι το εξασκούν αυτό, είναι 100 δισεκατομμύρια γιουάν που εξοικονομούνται ανά έτος σε ιατρικές αμοιβές. ” Ο αξιωματούχος συνέχισε, πως ο τότε πρωθυπουργός Zhu Rongji ”ήταν πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό.”
Ο κ. Λι Χονγκτζί είναι υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πέντε φορές και ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης. Είναι ο αποδέκτης του Διεθνούς Βραβείου Θρησκευτικής Ελευθερίας του Freedom House.
To Φάλουν Γκονγκ είναι δωρεάν και ασκείται ελεύθερα σε πάνω από 90 χώρες ανά τον κόσμο. Ο λόγος που διδάσκεται δωρεάν είναι πως κάτι αρχαίο και αγνό, όπως το Φάλουν Γκονγκ, ξεπερνά την αξία της τιμής, δεν νοείται να πωλείται, απλά να μεταφέρεται η σοφία ακριβώς όπως το πέρασαν οι δάσκαλοι του παρελθόντος μέχρι σήμερα στον Δάσκαλο Λι. Έτσι και εκείνος στους επόμενους. Αυτό είναι μια συμπαντική αρχή. Η εξάσκηση γίνεται στο πάρκο ή στο σπίτι. Όποιος θέλει έρχεται στο πάρκο ή εξασκείται μόνος του στο σπίτι. Όποιος θέλει μπορεί να την εξασκήσει και όποιος θέλει να την σταματήσει. Ό,τι γίνεται, γίνεται εθελοντικά και από καρδιάς.
Λίγοι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν για το πόσο σημαντικό ήταν το Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και πόσες επίσημες αναγνωρίσεις είχε μεταξύ δεκαετίας 1990 και 1999. Και αυτό διότι, λόγω του τότε πρώην υπουργού του καθεστώτος Τζιάνγκ Τζεμίν που άρχισε τη δραματική δίωξή του, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν εστιαστεί στο να βοηθήσουν να σταματήσει η άδικη δίωξη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Για πληροφορίες σκετικά με την μέθοδο του Φάλουν Γκονγκ τις ασκήσεις και τους τόπους εξάσκησης μπορείτε να επισκεφθείτε το www.falundafa.gr
Διαβάστε επίσης: Γιατί διώκεται;