Οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα

Σύζυγοι, γονείς, παιδιά, και αδέλφια αυτών που ασκούν Φάλουν Γκονγκ έχουν υποφέρει επίσης δίωξη. Από απώλεια εργασίας μέχρι βασανιστήρια και θάνατο. Ενώ παράλληλα, κάποιοι συγγενείς έχουν πάρει μέρος στη δίωξη των αγαπημένων τους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Δίωξη της οικογένειας και αγαπημένων προσώπων

Όταν δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ άρχισαν να μπαίνουν στο στόχαστρο το 1999, ακόμα και οι συγγενείς τους, που δεν ασκούσαν την συγκεκριμένη πνευματική καλλιέργεια, εμπλέκονταν άμεσα. Συνεπώς, ο αριθμός των ανθρώπων που χτυπήθηκε άμεσα από την εκστρατεία ανέβηκε σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Στους συγγενείς δινόταν η οδυνηρή επιλογή μεταξύ της στήριξης των αγαπημένων τους -με δικό τους ρίσκο- ή της ενσωμάτωσής τους στο Κόμμα, καταστρέφοντας τις οικογένειές τους και προδίδοντας τους δικούς τους ανθρώπους. Η εκστρατεία ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ δεν άφηνε χώρο για αμφισβητήσεις.

Το Κόμμα είχε τρεις κύριους λόγους για να στοχεύσει τους συγγενείς των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ.

  • Πρώτον, προσπάθησε να αποτρέψει τον Κινέζικο λαό απ’ το να στηρίξει τα οικογενειακά του μέλη που ήταν εναντίον της εκστρατείας. Το Κόμμα ζητούσε την σιωπηλή συγκατάθεση του λαού, παρόλο που προτιμούσε το είδος της ενεργητικής στήριξης που περιγράφεται πιο κάτω.
  • Δεύτερον, το Κόμμα φοβόταν ότι τα μέλη των οικογενειών θα αποκάλυπταν δημόσια τα βασανιστήρια και τις άλλες κακουχίες που οι αγαπημένοι τους αντιμετώπιζαν.
  • Τρίτον, οι αστυνομία και οι δεσμοφύλακες των φυλακών έμαθαν πως ένας τρόπος για να σπάσουν την αποφασιστικότητα των φυλακισμένων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ είναι να τους δείχνουν πόσο δυστυχισμένα είναι τα παιδιά, οι σύζυγοι και οι ηλικιωμένοι γονείς τους.

Η δίωξη των συγγενών έχει πάρει πολλές μορφές:

  • Οι σύζυγοι πιέζονται από το καθεστώς να χωρίσουν, και απειλούνται με αντίποινα, π.χ να δοθεί τέλος στην καριέρα τους αν δεν το κάνουν.
  • Οι συγγενείς απολύονται από τις εργασίες τους επειδή μέλη της οικογένειάς τους μηνύουν την κυβέρνηση να σταματήσει την δίωξη ή διακινούν πληροφοριακό υλικό.
  • Τα παιδιά αποβάλλονται από τα σχολεία αν ένας από τους γονείς τους παραμένει δραστήριος ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ.
  • Μικρά παιδιά έχουν μείνει ορφανά επειδή η μητέρα και ο πατέρας τους έχουν συλληφθεί, σκοτωθεί ή αναγκαστεί να διαφύγουν για ν’ αποφύγουν την σύλληψη και τον βασανισμό. Κάποια παιδιά ζουν με τους παππούδες ή με άλλους συγγενείς, ενώ άλλα χρειάζεται να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων περιλαμβάνουν:

  • Μικρά παιδιά έχουν συλληφθεί μαζί με τους γονείς τους και κάποια έχουν βασανιστεί στην προφυλάκιση. Μερικά ήταν μάρτυρες στον βασανισμό των γονιών τους.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις, μέλη οικογενειών οδηγούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να είναι μάρτυρες στον βασανισμό τον αγαπημένων τους προσώπων. Η Γουάνγκ Γιουτσί θυμάται πως ένας άνδρας υποχρεώθηκε να δει να βασανίζουν την γυναίκα του. Παρόλο που η Γουάνγκ βασανίστηκε σε τέτοιο βαθμό που τυφλώθηκε και σχεδόν πέθανε, λέει ότι ακούγοντας το σπαρακτικό κλάμα εκείνου του άντρα ήταν μια από τις πιό τραυματικές εμπειρίες στη φυλακή.
  • Οι συγγενείς παρακολουθούνται, ανακρίνονται και απειλούνται ενώ το Γραφείο 6-10 προσπαθεί να βρει που βρίσκονται οι ασκούμενοι που διαφεύγουν της δίωξης.
  • Η αστυνομία και το προσωπικό του Γραφείου 6-10 ερευνούν και λεηλατούν τα σπίτια των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ και αποσπούν χρήματα από τους συγγενείς για γρήγορη απελευθέρωση ή για «έξοδα φυλάκισης» (τα μέλη της οικογένειας αναγκάζονται να καλύψουν τα έξοδα για τον βασανισμό των αγαπημένων τους προσώπων).
  • Με το σύστημα υγείας στην Κίνα να τελεί υπό κατάρρευση, οι ασκούμενοι και οι οικογένειές τους κάνουν αγώνα να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά για την νοσοκομειακή περίθαλψη αυτών που αναρρώνουν από τα βασανιστήρια, ενώ άλλοι πρέπει να δωροδοκήσουν τα κέντρα κράτησης για να πάρουν το σώμα του νεκρού συγγενή ή τις στάχτες του.
  • Οι συγγενείς που υποστηρίζουν συζύγους, αδέλφια, παιδιά, ή γονείς που είναι ασκούμενοι διώκονται το ίδιο.
  • Όταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συλλαμβάνονται, το Κόμμα αφήνει τους ηλικιωμένους γονείς τους χωρίς σύνταξη και χωρίς άλλα μέσα για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.
  • Ηλικιωμένοι γονείς έχουν υποστεί καρδιακές προσβολές ή έχουν καταρρεύσει βλέπουντας τα παιδιά τους να τα συλλαμβάνουν και να τα χτυπούν. Άλλοι, σαν την μητέρα του Τσάρλς Λι, έχουν πεθάνει ενώ ανησυχούσαν για την τύχη των παιδιών τους, μη μπορώντας να τα δουν για μια τελευταία φορά.

Σ’ ένα άρθρο που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ Διεθνής Δημοσιογραφίας, ο Ίαν Τζόνσον περιγράφει πως η Τζιάνκ Τσουελίν φυλακίστηκε αφού προσπάθησε να βρει δικαιοσύνη για τη μητέρα της η οποία χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από την Κινέζικη αστυνομία.

Η ιστορία του αδελφού της κυρίας Γουεϊτσούν θυμίζει τους διασώστες των Εβραίων κατά την διάρκεια του ολοκαυτώματος.

Τελικά, ο αριθμός των διαλυμένων οικογενειών που αυτή η δίωξη συνεχίζει να δημιουργεί, είναι συγκλονιστικός. Σχεδόν κάθε Κινέζος ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ έχει μια παρόμοια ιστορία. Οι Κινέζοι ασκούμενοι του εξωτερικού δεν μπορούν να γυρίσουν με ασφάλεια στην Κίνα. Οι περισσότεροι είναι μακριά από τους συγγενείς τους για πάρα πολλά χρόνια. Έχουν χάσει τους γάμους των παιδιών τους και, αρκετά συχνά, τους ηλικιωμένους γονείς τους ενώ οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στην εξορία.

Δίωξη από συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα

Οικογενειακά μέλη ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ έχουν πάρει μέρος στην δίωξη επειδή αφομοίωσαν την προπαγάνδα του Κόμματος που παρουσιάζει το Φάλουν Γκονγκ σαν μια «επικίνδυνη οργάνωση», φοβούνται τον αντίκτυπο, ή λόγω αφέλειας όσον αναφορά τις προθέσεις του καθεστώτος.

Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα:

  • Είναι σύνηθες φαινόμενο, τα μέλη της οικογένειας να επιτάσσονται από αξιωματικούς της αστυνομίας προκειμένου να πείσουν τους συγγενείς τους, στα κέντρα κράτησης και στα στρατόπεδα εργασίας, να υπογράψουν μια αναφορά για δυσφήμιση του Φάλουν Γκονγκ, και να παρέχουν στην αστυνομία πληροφορίες σχετικά με άλλους ασκούμενους. Οι επιζήσαντες από στρατόπεδα εργασίας περιγράφουν συναισθηματικές σκηνές στις οποίες σύζυγοι, γονείς, και παιδιά γονατίζουν μπροστά τους και τους παρακαλούν να απαρνηθούν την συνείδησή τους και να ενδώσουν έτσι ώστε να επιστρέψουν στην οικογένειά τους.
  • Σύζυγοι έχουν απειλήσει να πάρουν διαζύγιο ή χώρισαν τους συντρόφους τους επειδή αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα πιστεύω τους.
  • Άλλοι πήραν διαζύγιο ενώ ο σύντροφός τους ήταν φυλακισμένος ή βρήκαν άλλο σύντροφο ενώ ο νόμιμος σύντροφος τους βασανιζόταν ή εξαναγκαζόταν σε σκληρή εργασία.
  • Σύζυγοι έχουν δείρει τις γυναίκες τους επειδή τις έπιασαν να διακινούν κείμενα ή να κάνουν τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ.
  • Κάποιοι έχουν κλειδώσει τις συζύγους, τα παιδιά, ή τους ηλικιωμένους γονείς τους σ’ ένα δωμάτιο, απαγορεύοντας τους να βγουν έξω.
  • Κάποιοι παρέδωσαν τους συγγενείς τους στις τοπικές «τάξεις πλύσεως εγκεφάλου» (xinao ban), χωρίς να ξέρουν ότι εκεί τους στερούσαν τον ύπνο, τους χτυπούσαν, τους ανάγκαζαν να παρακολουθούν ατελείωτα βίντεο, και τους «αναμόρφωναν» στον τρόπο της Πολιτιστικής Επανάστασης για ημέρες. Όταν τα αγαπημένα πρόσωπα «αποφοίτησαν» και επέστρεψαν σπίτι, το σοβαρό διανοητικό τραύμα που είχαν βιώσει τους είχε κάνει πλέον αγνώριστους.

Η δίωξη στην Κίνα

Η δίωξη στο εξωτερικό

Ειρηνική αντίσταση