Η αρχαία άσκηση διαλογισμού Φάλουν Γκονγκ, δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα το 1992, από τον κ. Λι Χονγκτζί και έγινε η πιό δημοφιλής μέθοδος τσιγκονγκ από το 1990 μέχρι το 1999. Οι 5 ενεργειακές ασκήσεις και οι αρχές της μεθόδου Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα βελτίωσαν την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και γι΄αυτούς τους λόγους είχε λάβει αρκετά βραβεία ως καλύτερη παραδοσιακή μέθοδος αυτοβελτίωσης στην Κίνα. (Βλέπε: Τι είναι το Φάλουν Γκονγκ)
Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση στην δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. Παρ’ όλ’ αυτά, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο το Κινέζικο καθεστώς άρχισε να διώκει το Φάλουν Γκονγκ είναι διότι αυτό κάνουν οι βίαιες δικτατορίες. Είναι αυτό που κάνουν στο Θιβέτ, είναι αυτό που έκαναν στη δημοκρατική κίνηση των φοιτητών το 1989 και αυτό που κάνουν στους Ουιγούρους και τους Χριστιανούς στην Κίνα.
Μετά την καταστολή του δημοκρατικού κινήματος των φοιτητών το 1989, λόγω του ότι ο κινεζικός λαός ήταν δυσαρεστημένος με το καθεστώς, το καθεστώς προσπάθησε να τους κλείσει τα μάτια, ανοίγοντας το εμπόριο και προωθώντας στο έπακρο την απόκτηση χρημάτων και του πλούτου με οποιοδήποτε τρόπο. Οι άνθρωποι επικεντρώθηκαν στο χρήμα και ότι τους είχε απομείνει από αξίες, χανόταν, καθώς ήταν πλέον βουτηγμένοι στη διαφθορά. Οι άνθρωποι (λόγω του κομμουνισμού στην Κίνα) ήταν άθεοι.
Τότε, δάσκαλοι τσιγκονγκ άρχιζαν να εμφανίζονται και το καθεστώς τους άφησε να υπάρξουν με τον όρο ότι το κόμμα είναι πάνω απ’ολα. Ήταν εκείνη την εποχή, το 1992, που εμφανίστηκε και το Φάλουν Γκονγκ, η παράδοση της Κίνας, το οποίο ξύπνησε τον αληθινό εαυτό των ανθρώπων, οι οποίοι ένιωσαν κατευθείαν σύνδεση με τις ρίζες τους.
Πριν το 1999, το Φάλουν Γκονγκ συγκέντρωσε την υποστήριξη πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών της Κίνας και προωθήθηκε ως μια πρακτική διαλογισμού που βοηθάει στην βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ηθικής.
Αλλά στις 20 Ιουλίου του 1999 ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία καταστολής του, από το ΚΚΚ.
Τι πήγε στραβά?
Θεωρούμε πως οι 4 βασικοί λόγοι για την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ είναι οι εξής:
1. Η φύση του καθεστώτος
Μια βασική εξήγηση για την παράλογη εκστρατεία ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ είναι η φύση του άθεου και δικτατορικού Κινεζικού Κομμουνιστικού Καθεστώτος (ΚΚΚ). Για να κατανοήσουμε αυτή την δίωξη και όλες όσες έχει κάνει, πρέπει να κατανοήσουμε την φύση του. Από την ιστορία του, έχει εκδιώξει οτιδήποτε πνευματικό διότι ειναι άθεο, και οποιαδήποτε διαφορετική ιδεολογία από την κομμουνιστική, καταστέλλεται βίαια. Πιστεύει στη βία μεταξύ των ανθρώπων και των τάξεων, και επιτίθεται στην παράδοση και τις αξίες των ανθρώπων έως ότου να μην έχουν πιά, να είναι άθεοι, και τέλος να στρέφονται μόνο σε εκείνο για καθοδήγηση. Στην Κίνα, το καθεστώς κατάφερε ότι ήθελε μέσω της βίας.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, μερικοί αξιωματούχοι του Κόμματος, αισθάνθηκαν ότι η εξουσία τους απειλείται από τη δημοτικότητά του Φάλουν Γκονγκ. Η πλήρης εφαρμογή της δίωξης συνέβη μετά από χρόνια αυξανόμενων περιορισμών και παρενοχλήσεων.
2. Ταχεία εξάπλωση του Φάλουν Γκονγκ, η δημοτικότητα και η ανεξαρτησία του
Μέχρι το 1999, το Φάλουν Γκονγκ έγινε αναπόφευκτα στόχος, καθώς ήταν η μεγαλύτερη – και ταχύτερα αναπτυσσόμενη – πνευματική ομάδα στην Κίνα με 100 εκατομμύρια ασκούμενους σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις εκθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης εκείνη την εποχή, το Φάλουν Γκονγκ είχε γίνει «ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Κίνα, μεγαλύτερος ακόμα και από το Κομμουνιστικό Κόμμα,» του οποίου τα μέλη εκείνη την περίοδο ήταν στα 65 εκατομμύρια. Το Φάλουν Γκονγκ διδάσκεται και διαδίδεται δωρεάν και ο αριθμός των ασκουμένων όλο και αυξανόταν…..Ο Τζιάνγκ Τζεμίν (τότε πρόεδρος του ΚΚΚ) είδε την ανεξαρτησία του Φάλουν Γκονγκ και την ικανότητά του να συντονίζει δραστηριότητες δωρεάν, ως ένα επικίνδυνο σημάδι στο να χάσει την εξουσία!
Το Φάλουν Γκονγκ δεν ασχολείται με την πολιτική, αντιθέτως επικεντρώνεται στο πνεύμα και στον ειρηνικό τρόπο ζωής και οι δραστηριότητες του ήταν εκ φύσεως μη πολιτικές και ωφέλιμες προς το κοινό. Πολλά από τα μέλη του ΚΚΚ εξασκούσαν Φάλουν Γκονγκ μαζί με την οικογένειά τους και πολλά μέλη δεν ήθελαν το διώξουν, ακριβώς επειδή γνώριζαν τον μη-πολιτικό χαρακτήρα του Φάλουν Γκονγκ, όλα τα μέλη της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου – εκτός από τον Τζιάνγκ – αρνήθηκαν να καταστείλουν το Φάλουν Γκονγκ σε μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρόταση του Τζιάνγκ Τζεμίν. Όταν ο Τζιάνγκ είδε πως πολλά μέλη «αλλαξοπιστούσαν» είπε: «Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη ζωή και το θάνατο του Κόμματός μας. Μερικοί από τους συντρόφους μας δεν έχουν καμία πολιτική ευαισθησία».
3. Η δυνατή ζήλια του Τζιάνγκ Τζεμίν
Φοβήθηκε ότι το Φάλουν Γκονγκ με τις αρχές του της Αλήθειας, Καλοσύνης και Ανεκτικότητας και την πίστη του στο Θείο ερχόταν σε αντιπαράθεση με την αθεϊστική κομμουνιστική ιδεολογία του Κόμματος. Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το επίσημο φερέφωνο του Κόμματος, λίγο αφότου ξεκίνησε η δίωξη, ανέφερε: «Οι αποκαλούμενες αρχές της Αλήθειας-Καλοσύνης-Ανεκτικότητας που ο Λι Χονγκτζί (ο ιδρυτής του Φάλουν Γκονγκ) διαδίδει δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τη σοσιαλιστική, εθνική και πολιτιστική πρόοδο που επιδιώκουμε.»
Πολλοί παρατήρησαν ότι η ενεργοποίηση τέτοιας εκστρατείας συνδέεται καθαρά με τη «ζήλια» του πρώην επικεφαλή Τζιάνγκ Τζεμίν, προς το Φάλουν Γκονγκ. Πηγές της εφημερίδας Washington Post αναφέρουν ότι: «ο Τζιάνγκ Τζεμίν αποφάσισε μόνος του ότι το Φάλουν Γκονγκ έπρεπε να εξαλειφθεί» και ότι «επέλεξε αυτό που θεωρούσε εύκολο στόχο». Ακόμα και όταν τα άλλα μέλη του κόμματος δεν συμφωνούσαν, δήλωσε πως θα το εξαλείψει σε 3 ημέρες. Αλλά ο Τζιάνγκ Τζεμίν είχε ήδη προϋπηρεσία στις δολοφονίες διότι ήταν εκείνος που το 1989 προώθησε και στήριξε την σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιάνανμεν.
Αυτοί οι αξιωματούχοι τώρα φοβούνται τις ευθύνες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όμως τους συνφέρει περισσότερο να συγκαλύψουν αυτά τα εγκλήματα συνεχίζοντας την δίωξη ώστε να μην καταδικαστούν
4. Η ιδεολογική διαφορά
Επιπρόσθετα, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του κόμματος φοβήθηκαν, οτι ο ηθικός κώδικας του Φάλουν Γκονγκ υπονόμευε τις κομμουνιστικές τακτικές του Κόμματος, που χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την κοινωνία. Εκεί που τα ελεγχόμενα απο το Κόμμα μέσα ενημέρωσης εξαπατούν το κοινό, το Φάλουν Γκονγκ δίνει έμφαση στην ειλικρίνεια. Εκεί που το Κόμμα παρακινεί τους ανθρώπους να παλεύουν ο ένας ενάντια στον άλλον, το Φάλουν Γκονγκ ενθαρρύνει την καλοσύνη. Και εκεί που το Κόμμα χρησιμοποιεί τη βία για να επιβάλλει τη θέλησή του, το Φάλουν Γκονγκ διδάσκει αυστηρά, μη βία.
Έτσι, ξεκίνησε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης από το ΚΚΚ, μέσω προπαγάνδας από όλα τα μέσα ενημέρωσης, δαιμονοποιώντας το στο κοινό της Κίνας, και καθιστώντας το ανίκανο να έχει υποστηρικτές, καθώς ακολούθησε καλά οργανωμένη παραπληροφόρηση και στο εξωτερικό. Η χειρότερη προπαγάνδα ήταν η σκηνοθετημένη αυτοπυρπόληση 5 ανθρώπων στην πλατεία Τιάνανμεν. Με τα φτιαχτά ψέματα και την προώθηση τους μέσω των κρατικών ΜΜΕ, άλλαξε η γνώμη του κόσμου για το Φάλουν Γκονγκ βλέποντας τους ως εγκληματίες…
Στην συνέχεια, ξεκίνησαν οι συλλήψεις και οι βασανισμοί και συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι δολοφονίες και η βίαια συγκομιδή οργάνων με σκοπό το κέρδος από το ΚΚΚ.
Σε μια συνέντευξη ενός αμερικανού δημοσιογράφου της εφημερίδας The Washington Post, ένας κινέζος αξιωματούχος είπε:
«Κάθε πτυχή της εκστρατείας είναι κρίσιμη. Η ωμή βία δεν λειτουργεί. Ούτε η απλή μελέτη δεν λειτουργεί. Και τίποτα απ’ αυτά δεν θα λειτουργούσε αν η προπαγάνδα δεν άλλάζε τον τρόπο σκέψης του ευρύ κοινού. Χρειάζονται και τα τρία.»
Το ΚΚΚ διώκει την κάθε ανθρώπινη συνείδηση παγκοσμίως!
Από το 1999 μέχρι σήμερα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ παγκοσμίως, αντιστέκονται ειρηνικά με δικηγόρους, ανεξάρτητες έρευνες, νόμους, μέσα μαζικής ενημέρωσης, και όλων των ειδών τους ειρηνικούς τρόπους, συνεχίζοντας να αποδεικνύουν την αλήθεια και να φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο του ΚΚΚ στην Κίνα και στο εξωτερικό, έως ότου σταματήσει αυτή η δίωξη που στηρίζεται σε ψέματα και λειτουργεί ενάντια στην ανθρώπινη φύση και συνείδηση κάθε λαού. Το καθεστώς της Κίνας έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο άουσβιτς και με τους »έξυπνους τρόπους του» (δωροδοκίες, εκφοβισμό, προπαγάνδα) λόγω της θέσης του, έχει καταστήσει αυτό το άουσβιτς να συνεχίζεται μέχρι τώρα και πολλές κυβερνήσεις και οργανισμούς να εθελοτυφλήσουν.
Το καθεστώς προσπαθεί να κάνει ανθρώπους να συναινέσουν με την βία και το ψέμα του και να πάνε ενάντια στις αξίες τους, δηλαδή να συναινούν σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας γινόμενοι και εκείνοι μέρος της δίωξης.
Όμως η συνείδηση καθορίζει την ανθρώπινη φύση, και το δικαίωμα στη συνείδηση είναι το πιο θεμελιώδες δικαίωμα ενός ανθρώπου. Κανένα έγκλημα δεν είναι χειρότερο από το έγκλημα ενάντια στην συνείδηση του ανθρώπου. Και για αυτό, η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ είναι ζήτημα όλων, και είναι ζήτημα ανθρώπινης συνείδησης.